Ο Ορέστης Τζιόβας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Love It» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και μίλησε για τη «μάχη» που έδωσε με τον κορονοϊό και τη νοσηλεία του. Αναφέρθηκε επίσης στα προβλήματα που προκαλεί η πανδημία στη δουλειά του και στο διαχωρισμό εμβολιασμένων – ανεμβολίαστων στα θέατρα.

«Εγώ πέρασα τον κορονοϊό τον Ιούνιο και άσχημα κιόλας. Ήμουν μία εβδομάδα στο νοσοκομείο, δεν μπήκα εντατική, αλλά χρειάστηκα οξυγόνο. Δεν αισθάνθηκα μοναξιά γιατί είχε το Euro», δήλωσε ο ηθοποιός και συνέχισε: «Με τις μεταλλάξεις δεν φοβάμαι, γιατί όπως λένε το περνάμε ελαφριά. Προσπαθώ να προσέχω όσο πιο πολύ γίνεται για τη διασπορά και ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες».

Έπειτα στάθηκε στα προβλήματα που προκαλεί η πανδημία στον εργασιακό του χώρο. «Έχουμε συνέχεια πρόβλημα με τα γυρίσματα και κάνουμε συνέχεια παύσεις. Έχουμε πολλά κρούσματα και έχουν δυσκολέψει τα πράγματα».

Ποιά είναι η άποψη του για τα περιοριστικά μέτρα στο θέατρο και το διαχωρισμό εμβολιασμένων – ανεμβολίαστων; «Για τον διαχωρισμό με τους εμβολιασμένους και τους μη εμβολιασμένους στα θέατρα δεν θέλω να παρεξηγηθώ.Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι γιατί η επιστήμη αυτό λέει, αλλά το βασικότερο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη από τους πολίτες προς το κράτος», ολοκλήρωσε.