Τα reality τα τελευταία χρόνια έχουν μπει για τα καλά στην τηλεοπτική καθημερινότητα και όσοι τα παρακολουθούν συχνά ξεχωρίζουν παίκτες που λατρεύουν αλλά και… μισούν. Ήταν 10 Σεπτεμβρίου του 2001 όταν ακούστηκε για πρώτη φορά η φωνή του «Μεγάλου Αδερφού» η οποία σήμανε την αρχή για το πρώτο ελληνικό reality αλλά και για πολλά ακόμα που θα ακολουθούσαν τις επόμενες δεκαετίες.

Η εκπομπή «Ελένη» ετοίμασε και παρουσίασε τους πιο αγαπητούς αλλά και τους πιο εκνευριστικούς παίκτες όλων των εποχών.

Η παίκτρια που αποτέλεσε το ορισμό της φράσης «αυτή που λατρεύουν να μισούν» οι τηλεθεατές ήταν σίγουρα η Άσπα Τσίνα. Η παίκτρια του Fame Story 1 η οποία κατάφερνε με την συμπεριφορά της να βγάζει από τα ρούχα τους τόσο τους συμπαίκτες της όσο και το τηλεοπτικό κοινό.

Στην κατηγορία με τους πιο εκνευριστικούς παίκτες reality δεν θα μπορούσε να λείπει η αξεπέραστη Ρούλα Βροχοπούλου η οποία δεν έχανε ευκαιρία να κλαίει κατά την συμμετοχή της στο reality «The Wall».

Η συνέχεια της λίστας βρίσκεται στο Bar και τη Μαίρη Γεώρτση η οποία συνέδεσε το όνομα της με ένα χαρτάκι το οποίο έδωσε σε κάποιους συμπαίκτες της και κατηγορήθηκε ότι έστηνε ψηφοφορίες. Κανείς ποτέ δεν έμαθε τι έγραφε το χαρτάκι αυτό, ωστόσο παρ’ ότι η παίκτρια έφτασε μέχρι τον τελικό και βγήκε δεύτερη, έμεινε στην ιστορία ως μια από τις παίκτριες με αρνητικό πρόσημο.

Ο Στέλιος Χανταμπάκης, ο οποίος συμμετείχε στο πρώτο Survivor όταν αυτό επανήλθε στους τηλεοπτικούς δέκτες, δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτήν την λίστα. Ο παίκτης βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα απέναντι στους τηλεθεατές οι οποίοι διαφωνούσαν με την στάση του μέσα στο παιχνίδι.

Ακόμα πιο κοντά στο σήμερα είναι ο επόμενος παίκτης reality που έμεινε στην ιστορία των reality και δεν είναι άλλος από τον Αλέξη Παππά ο οποίος συμμετείχε στον περσινό, τέταρτο κύκλο του Survivor. Ο ηθοποιός χαρακτηρίστηκε ως ένας από τους πιο διαβασμένους αλλά και χειριστικούς παίκτες που έχουν περάσει από reality.

Στον ίδιο κύκλο του Survivor, συμμετείχε και ο τραγουδιστής Τριαντάφυλλος, ο οποίος ήταν μια κατηγορία από μόνος του και κατάφερε να διχάσει το τηλεοπτικό κοινό αποκτώντας φανατικούς υποστηρικτές αλλά και πολέμιους εχθρούς. Ήταν ο παίκτης που αγωνίστηκε στους στίβους μάχης λιγότερο από οποιονδήποτε άλλο και τσακώθηκε περισσότερο από κάθε άλλον, χάρισε όμως και ατάκες που πρόσφεραν απίστευτο γέλιο.

Κατηγορία από μόνος του είναι ο Γιώργος Αγγελόπουλος ή αλλιώς «Ντάνος» ο οποίος συστήθηκε στο ευρύ κοινό μέσα από το Survivor είναι ίσως ο πιο αγαπητός παίκτης όλων των εποχών αφού προκάλεσε φρενίτιδα που δεν είχε ξαναγίνει μέχρι εκείνη την εποχή.

Μια από τις πιο αγαπητές παίκτριες που έχουν περάσει ποτέ από reality είναι η Καλομοίρα Σαράντη η οποία συμμετείχε στον δεύτερο κύκλο του Fame Story και εισέπραξε αγάπη από τους τηλεθεατές. Ο αυθεντικός χαρακτήρας της αλλά και τα σπαστά ελληνικά της, την είχαν αναδείξει σε αγαπημένη του τηλεοπτικού κοινού το οποίο και της χάρισε την πρώτη θέση στο διαγωνισμό.

Στον επόμενο κύκλο του Fame Story, ο παίκτης που ξεχώρισε ήταν ο Περικλής Στεργιανούδης. Ο παίκτης δεν πήρε ποτέ καλές κριτικές ωστόσο έγινε πολύ αγαπητός. Μετά τη λήξη του talent show έφυγε από τη Ελλάδα και κανείς δεν ξέρει με τι ασχολείται σήμερα.

Σήμερα, ο πιο αγαπητός παίκτης μουσικού show είναι ο Στέφανος Πιτσίνιαγκας ο οποίος συμμετείχε στο House of Fame όπου και αναδείχθηκε νικητής. Ο πιτσιρικάς του διαγωνισμού, όπως τον αποκαλούσαν, κατάφερε να κερδίσει την αγάπη του κοινού αλλά και να κάνει την επιτυχία της χρονιάς μόλις βγήκε από το show.

Από τη λίστα αυτή, δεν θα μπορούσε να λείπει ο Ανδρέας Παρασχάκης από το Bar και η Άννα Μαρία Ψυχαράκη από το Big Brother. Ειδική η Κρητικιά δικηγόρος με κάθε ατάκα της έβαζε φωτιά στο σπίτι του Μεγάλου Αδερφού και γινόταν viral.

Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα δίδυμα των reality. Ευριδίκη Βαλαβάνη και Κωνσταντίνος Βασάλος γνωρίστηκαν στο Survivor και εκ τότε είναι αχώριστοι αλλά και η Μαριαλένα Ρουμελιώτη με τον Σάκη Κατσούλη η οποία αναθέρμαναν την σχέση τους στον περσινό κύκλο του reality επιβίωσης.

Το πρώτο ζευγάρι όμως που αγαπήθηκε μέσα από ένα reality ήταν η Μάρω Λύτρα με τον Κώστα Καραφώτη.

Δυνατή φιλία όμως ανέπτυξαν και ο Πρόδρομος Καθηνιώτης με τον Γιώργο Τριανταφυλλίδη οι οποίοι γνωρίστηκαν στο Big Brother, έγιναν κολλητοί και έφτασαν χέρι – χέρι μέχρι τον τελικό. Η φιλία τους δεν άντεξε στο χρόνο όμως…

Μια ακόμα φιλία η οποία γεννήθηκε μέσα σε ένα reality είναι αυτή των Λορέντζο Καριέρε και του Γιώργου Ελευθερά οι οποίοι συναντήθηκαν στο Bar και στην συνέχεια δημιούργησαν το συγκρότημα «Φίλοι Για Πάντα». Ένα συγκρότημα που διαλύθηκε στην πορεία αλλά πρόλαβαν και έκαναν μια σχετική επιτυχία.