Είναι το αγαπημένο ριάλιτι επιβίωσης, όπου η πέμπτη σεζόν του έκανε την πρεμιέρα του πριν από ελάχιστες εβδομάδες και ήδη έχει κερδίσει ένα φανατικό κοινό, που το παρακολουθεί συνεχώς και ανυπομονεί για την συνέχεια.

Στο επεισόδιο της Δεύτερας (03/01) οι εντάσεις στην παραλία των Μαχητών ήταν σχεδόν αναπόφευκτες, αφού οι άνδρες της ομάδας ξέσπασαν κατά των γυναικών, σχετικά με το θέμα των ματσαρισμάτων και το πως διαχειρίζονται αυτό το συγκεκριμένο κομμάτι, κατά τη διάρκεια των αγωνισμάτων. Μάλιστα, ο Θανάσης Μπέλλος ήταν εκείνος που διαφώνησε κάθετα με τις κοπέλες, καθώς όπως είπε λόγω της ηλικίας τους, η σκέψη τους είναι κάπως αυθόρμητη και εξαιτίας αυτού, χάνονται πολύτιμοι πόντοι.

Σε όλο αυτό το ιδιαίτερο κλίμα για τους Μαχητές, πραγματοποιήθηκε και ο πρώτος αγώνας ασυλίας της εβδομάδας, με έναν στίβο μάχης, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα απαιτητικός, καθώς οι παίκτες θα έπρεπε να διαθέτουν μεγάλη σωματική δύναμη και να στοχεύσουν όσο το δυνατόν καλύτερα. Ο Γιώργος Λιανός ενημέρωσε πως ο Σπύρος από την ομάδα των μαχητών βρίσκεται ακόμα στο νοσοκομείο. Ο παρουσιαστής ανακοίνωσε πως ο παίκτης είναι πολύ καλά στην υγεία του, αλλά θα πρέπει να εκτιμηθεί ότι είναι έτοιμος για να επιστρέψει στο εκατό τοις εκατό. Ο Βαλάντης, από την ομάδα των διασήμων βρισκόταν εκτός του αγωνίσματος, καθώς υπενθυμίζεται ότι στο προηγούμενο επεισόδιο είχε νοσηλευτεί και εκείνος, μετά από τραυματισμό του.

Ο Γιώργος Λιανός ανακοίνωσε επίσης ότι πλέον το Survivor βρίσκεται σε κανονικούς ρυθμούς, με δυο μόνο αγώνες ασυλίας της εβδομάδας, και ένα αγώνισμα ατομικής ασυλίας, από το οποίο θα προκύπτει και ο παίκτης που θα εξαιρείται από την ψηφοφορία.

Το πρώτο αγώνισμα ασυλίας διεξήχθη το βράδυ της Δευτέρας στο Survivor με τους παίκτες των δύο ομάδων να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό του στο στίβο μάχης.

Αυτή τη σεζόν τα αίματα έχουν ανάψει από πολύ νωρίς και οι ομάδες είναι στο κόκκινο από τις πρώτες κι όλας μέρες παραμονής τους στον Άγιο Δομίνικο.

Είδαμε τους παίκτες των δύο ομάδων να έρχονται σε ρήξη με την Μυριέλλα να πέφτει στο έδαφος και προκαλεί πανικό.

Ο Γιώργος Κατσαούνης αν και είναι στην αντίπαλη ομάδα έτρεξε να την πάρει στα χέρια με τους συμπαίκτες της και κυρίως τον Βαλάντη να γίνονται έξαλλοι.

Οι υπόνοιες του τραγουδιστή για ιδιαίτερη συμπάθεια μεταξύ των δύο παικτών φουντώνουν με αποτέλεσμα Βαλάντης και Γιώργος να έρχονται στα… μαχαίρια.

Ο τραγουδιστής είχε, όμως, ένα επεισόδιο και με τον Γιάννη Χατζηγεωργίου εξαιτίας ενός λάθους του δεύτερου στο στίβο μάχης του Survivor. Η ομάδα των Διασήμων δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα και όσο περνούσε η ώρα, η διαφορά τους από τους Μαχητές μεγάλωνε με αποτέλεσμα να βλέπουν το έπαθλο να απομακρύνεται.

Ο Βαλάντης έβαλε τις φωνές στον Γιάννη Χατζηγεωργίου όμως ο δεύτερος δεν άντεξε και ξέσπασε κατά του τραγουδιστή.

Τελικά οι Διάσημοι έχασαν τον αγώνα και στο συμβούλιο κλήθηκαν να αποφασίσουν ποιος θα είναι ο πρώτος υποψήφιος προς αποχώρηση.

Μετά το αποκαρδιωτικό 10-3 που έφεραν απόψε στον στίβο μάχης μάλλον θα πρέπει να αρχίζουν να αναθεωρούν την τακτική τους και να γεφυρώσουν τα όποια χάσματα ανάμεσά τους.

Οι Κόκκινοι έφτασαν με χαμηλά το ηθικό στο Συμβούλιο του Νησιού αφού ένας τους θα έβγαινε στον τάκο.

Προτού ψηφίσουν όμως ο Γιώργος Λιανός τους ζήτησε εξηγήσεις για τις εντάσεις που αντίκρισε στην αρένα.

Φυσικά, και πήρε τον λόγο ο Βαλάντης, ο οποίος απασφάλισε εναντίον του Γιώργου Κατσαούνη που όλο τριγυρίζει τη Μυριέλλα Κουριεντή και αποσυντονίζει έτσι την ομάδα.

Ο Γιωρίκας Πιλίδης και η Ευριδίκη Παπαδοπούλου πήραν, πάντως, ξεκάθαρα το μέρος του Βαλάντη και ιδιαίτερα ο Γιωρίκας τόνισε ότι: «Ο Βαλάντης είναι ο πιο ειλικρινής άνθρωπος που έχω γνωρίσει, ο πιο αληθινός». Η Ευριδίκη κατηγόρησε την Μυριέλλα ότι δεν υποστήριξε την ομάδα της και κάθισε με τον Γιώργο Κατσαούνη από τους αντιπάλους και ότι δεν έπρεπε να γίνει κάτι τέτοιο, κατηγορώντας την ανοιχτά. Συγκεκριμένα είπε: «Ο Γιώργος ακολουθεί μια τακτική και η Μυριέλλα ενέδωσε σε αυτήν την τακτική. Δεν πρέπει να έχουμε μεταξύ μας αντιθέσεις και θέλω την ομάδα μου πίσω». Η Μυριέλλα απάντησε σε όλο αυτό, λέγοντας ότι τα περισσότερα από όσα ειπώθηκαν δεν ισχύουν και ότι είναι όλα καταγεγραμμένα στις κάμερες.

Το θέμα πήρε φωτιά και πήραν μέρος και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι που ξεκαθάρισαν πως δεν κάνουν τίποτα κακό που έχουν φιλικές σχέσεις στο παιχνίδι.

Στη συνέχεια η ψηφοφορία κύλησε πλην ορισμένων παρεκλίσεων σε δύο πυλώνες: οι μεν ψήφισαν τον Βαλάντη και οι δε τη Μυριέλλα.

Στο τέλος, ο πρώτος υποψήφιος προς αποχώρηση αναδείχθηκε για αυτή τη βδομάδα ο Βαλάντης, με οχτώ ψήφους.