Νικήτρια στον πρώτο αγώνα ασυλίας του Survivor 5 με σκορ 10-3 ήταν η ομάδα των Μαχητών. Ο Γιώργος Λιανός ανακοίνωσε το αποτέλεσμα και οι Μαχητές ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Ωστόσο, τα αίματα άναψαν λίγη ώρα αργότερα με αφορμή τα… μέλια ανάμεσα σε Μυριέλλα Κουρεντή και Γιώργο Κατσαούνη.

Ο Βαλάντης ξέσπασε κατά των δυο παικτών λέγοντας πως δημιουργείται θέμα εξαιτίας της συμπεριφοράς του Γιώργου απέναντι στα υπόλοιπα κορίτσια του Survivor και πως η Μυριέλλα Κουρεντή αρχίζει να συμπαθεί τον παίκτη και πως σύντομα θα αποπροσανατολιστεί ενώ τόνισε πως αν θέλουν να «παντρευτούν» να περιμένουν να βγουν από το παιχνίδι. «Δεν με ενδιαφέρει αν γουστάρονται ή δεν γουστάρονται. Βλέπω ότι δημιουργεί πρόβλημα στα κορίτσια της ομάδας μου» είπε ο Βαλάντης και πρόσθεσε σε άλλο σημείο πως: «Όταν βγείτε από το παιχνίδι κάντε ό,τι γουστάρετε».

Ο Βαλάντης αναφέρθηκε εκτεταμένα στο γεγονός πως ο Γιώργος Κατσαούνης ως άλλος ιππότης έσπευσε να σηκώσει στα χέρια τη Μυριέλλα Κουρεντή όταν εκείνη ένιωσε αδιαθεσία στον στίβο μάχης.

Ο Γιώργος Κατσαούνης δεν έμεινε με το στόμα κλειστό και φυσικά απάντησε στον Βαλάντη.  «Κάτσε φρόνιμα, δεν σε παίρνω γραμμή. Τι ζόρι τραβάς; Τη γουστάρεις και δεν το λες, μπάρμπα;».

Όμως και η Μυριέλλα Κουρεντή θέλησε να απαντήσει στο Βαλάντη. «Με εκθέτεις. Όλα είναι πλατωνικά. Δεν έχω παραβεί κανένα κανόνα κι έχω να σου πω Γιώργο μου ότι δεν έχω παρεξηγηθεί ποτέ και με κανέναν. Είμαι τόσο καθαρός άνθρωπος και έχω μπει στο Survivor μόλις λέω κάτι παρεξηγούμαι από κάποιους ή κάποιες. Δεν έχω παραβεί κανέναν κανόνα» τόνισε η ηθοποιός.