Στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω», το βράδυ της Πέμπτης 21 Οκτωβρίου ο Νίκος Χατζηνικολάου υποδέχτηκε τη Μαρία Ναυπλιώτου. Η αγαπημένη ηθοποιός υποδύεται τα τελευταία χρόνια με εξαιρετική επιτυχία την Μαρία Κάλλας στην παράσταση «Masterclass». Για τον ρόλο της αυτό, το ελληνικό #metoo, αλλά και το πότε έφτασε κοντά στον γάμο μίλησε μεταξύ άλλων η ταλαντούχα καλλιτέχνης.

«Με ενθουσιάζει, με συγκινεί και φέρω μεγάλη ευθύνη για αυτό που συμβαίνει. Αυτή η καταπληκτική αποδοχή που είχε η παράσταση είναι κάτι που δεν το φανταζόμουν ποτέ ότι μπορεί να συμβεί στο θέατρο. Στο συγκεκριμένο ρόλο, ούτε βαριέμαι ούτε πλήττω, όμως υπάρχουν στιγμές που με εξουθενώνει. Όχι μόνο από την επανάληψη, γιατί έχω συναντηθεί με ένα πλάσμα τη Μαρία Κάλλας, που δεν έχω συναντήσει ξανά τόσο σκοτάδι, σε κανέναν από τους ρόλους που έχω παίξει, και όταν σκέφτεται κανείς ότι υπήρξε αυτή η γυναίκα, ότι ήταν η πιο λαμπερή όλων, ότι άλλαξε την όπερα, και ότι την ξέρουν όλοι ακόμα και αν δεν γνωρίζουν καν τι είναι η όπερα, και όμως υπήρχε τόσο σκοτάδι και δυστυχία μέσα της που σου σπαράζει την καρδιά» δήλωσε η Μαρία Ναυπλιώτου.

Για το ελληνικό #metoo στο θέατρο

«Αισθάνομαι πολύ μεγάλη ευγνωμοσύνη στις δύο γυναίκες που το ξεκίνησαν τη Σοφία Μπεκατώρου και τη Ζέτα Δούκα, αλλά και σε όλες τις άλλες που ήρθαν μετά, γιατί σπάσανε πια αυτή τη σιωπή και φέρανε στο φως κρυμμένες αλήθειες. Με αιφνιδίασε το μέγεθος και το αποκρουστικό των καταγγελιών και το βίαιο και το χυδαίο. Εγώ είχα τύχη γιατί πάρα πολλές φορές παρότι και να έχεις έναν χαρακτήρα δυνατό, ερχόμαστε αντιμέτωποι με κατακλυσμιαίες συμπεριφορές και αδυνατούμε να αντιδράσουμε και αυτό είναι κάτι που έχει συμβεί σε όλους μας. Όλοι μας μπορεί να βρεθούμε σε μια τόσο σκοτεινή στιγμή και να μην μπορέσουμε να αντιδράσουμε. Όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με αυτές τις χυδαίες συμπεριφορές, υπάρχει ένας μηχανισμός άμυνας που μας παγώνει. Οι άνθρωποι που υπέστησαν αυτές τις συμπεριφορές χρειάζονται πολύ χρόνο για να αρθρώσουν αυτό που έχει συμβεί. Αυτό που έχει συμβεί, πέρα από τα εγκλήματα και τις καταγγελίες είναι μια πολύ σπουδαία ευκαιρία να καταλάβουν οι άνθρωποι τι μπορεί να συμβαίνει σε αυτόν που βιώνει κάτι τέτοιο» υπογράμμισε η Μαρία Ναυπλιώτου.

Η παραδοχή ότι έφτασε κοντά στον γάμο

«Είχα μια σχέση όταν ήμουν νέα 10 χρόνων που ήταν λίγο πριν το γάμο, όμως δεν τα καταφέραμε και ευτυχώς γιατί αυτό ήταν το κομβικό σημείο για μένα που αναζήτησα και βοήθεια γιατί είχα πάρα πολλές απορίες και προβληματισμούς. Δεν έχει να κάνει με την καριέρα μου αυτή η επιλογή, έχει να κάνει με ουσιαστικότερα κομμάτια. Έχει να κάνει με το πως αντιλαμβάνομαι εγώ τη συντροφικότητα η έναν γάμο άσχετα αν πέσει μια υπογραφή στην εκκλησία η στο δημαρχείο. Δεν αποκλείω μια συντροφικότητα ή έναν γάμο για την προσωπική μου ζωή» υπογράμμισε η ηθοποιός.