Στα γυρίσματα για την νέα τηλεοπτική σειρά του Alpha, «Άσε μας ρε μαμά» πέτυχε η κάμερα της εκπομπής Happy Day την Μίρκα Παπακωνσταντίνου, η οποία υποδύεται τη «μαμά» του Κώστα Φραγκολιά. Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε για τον ρόλο της, για τη ζωή της, τον χαρακτήρα της, αλλά και το #Metoo.

«Είναι μια μαμά που είναι “άσε μας ρε μαμά”. Τέτοια μαμά. Που γκρινιάζει συνέχεια. Δεν θέλει να είναι πεθερά. Δεν θέλει τί περίεργο καμία να είναι δίπλα στο γιο της. Πάρα πολύ περίεργο», ανέφερε για τη νέα σειρά που συμμετέχει και συμπλήρωσε πως έχει μικρή φιλική συμμετοχή, αλλά πως στη συγκεκριμένη δουλειά παίζουν πολλοί ωραίοι συνάδελφοι, είναι πολύ ωραία η παραγωγή και δέχτηκε το ρόλο με πολύ μεγάλη χαρά.

Αν ο ρόλος αντικατοπτρίζει και τον χαρακτήρα της στην πραγματικότητα, δήλωσε: «Οχι, δεν είμαι μαμά και δεν γκρινιάζω. Ψέματα. Στη ζωή μου γκρινιάζω πάρα πολύ, αλλά λέω ότι δεν γκρινιάζω» ανέφερε.

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου ότι ήταν μια δύσκολη χρονιά και η περσινή για τους ηθοποιούς και τη δουλειά τους, με την πανδημία, αλλά και τις καταγγελίες στο χώρο του θεάτρου, η Μίρκα Παπακωνσταντίνου τοποθετήθηκε:

«Υπάρχει ο νόμος, υπάρχει και ο ηθικός νόμος και όποιος είναι να τιμωρηθεί, θα τιμωρηθεί», σχολίασε για το ελληνικό #metoo.

Αν έχει το άγχος ακόμη και τώρα της επιτυχίας ή της αποτυχίας δήλωσε:

«Πάντα το έχουμε αυτό να το ξέρετε, αν σας πει κάποιος ότι δεν τον αφορά, δεν είναι ακριβώς η επιτυχία είναι αυτό που κάνεις να είναι αποδεκτό και ν’ αρέσει. Δεν μου αρέσει καθόλου η ρήση που λέει μαθαίνεις από τα λάθη σου. Όχι τίποτα δεν μαθαίνεις από τις αποτυχίες. Τις κάνω προχωρώ, προσπαθώ να σκεφτώ, δεν μαθαίνω. Λέω για μένα» υπογράμμισε για να τονίσει «Το περίεργο είναι ότι ο κόσμος νομίζει πως έχω κάνει πολύ τηλεόραση, αλλά δεν έχω κάνει τόση τηλεόραση όσο άλλες συνάδελφοι».