Ένα νέο reality show στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS φιλοδοξεί να συγκεντρώσει ακτιβιστές που δραστηριοποιούνται στον τομέα του περιβάλλοντος και άλλα πεδία, για να αναμετρηθούν ώστε να προωθήσουν τους σκοπούς τους.

Το reality show «The Activist» θα παρουσιάζουν οι Usher, Πριγιάνκα Τσόπρα Τζόνας και Τζούλιαν Χαφ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Deadline, στη σειρά έξι εβδομάδων, έξι ακτιβιστές συνεργάζονται με τρεις δημόσιες προσωπικότητες για να «φέρουν σημαντική αλλαγή» σε έναν από τους τρεις «ζωτικής σημασίας παγκόσμιους σκοπούς» υγεία, εκπαίδευση και περιβάλλον.

Ο στόχος είναι να δημιουργηθούν επιδραστικά κινήματα που ενισχύουν το μήνυμα των ακτιβιστών, προωθούν τη δράση και θα τους οδηγήσουν στη Σύνοδο Κορυφής της G20 στη Ρώμη, όπου θα συναντηθούν με παγκόσμιους ηγέτες με την ελπίδα να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση για τον σκοπό τους.

Όποιος λάβει τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση κερδίζει, φυσικά, και στη συνέχεια θα στεφθεί σε έναν τελικό.

«Η σειρά The Activist είναι η πρώτη στο είδος της και θα εμπνεύσει πραγματικές αλλαγές» δήλωσε ο Χιου Έβανς, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της οργάνωσης Global Citizen, που έχει αναλάβει την παραγωγή.

«Το κοινό θα δει το πάθος και την προσήλωση των ακτιβιστών για τους σκοπούς τους, καθώς ζητούν από τους παγκόσμιους ηγέτες να λάβουν επειγόντως μέτρα για την επίλυση των διασυνδεδεμένων κρίσεων που αντιμετωπίζουμε» τόνισε.

Ο Τζακ, Σάσμαν υπεύθυνος ειδικών εκπομπών στο CBS, πρόσθεσε: «Συνδυάζοντας φιλανθρωπία και ψυχαγωγία, η σειρά The Activist είναι πρωτοποριακή, κατάλληλη για να εμπνεύσει τους θεατές».

Η σειρά θα αρχίσει να προβάλλεται στις 22 Οκτωβρίου στο CBS και Paramount+.

Πάντως οι αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν ήταν ιδιαίτερα θετικές για την πρωτοβουλία.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.