Τις δηλώσεις της Βάνας Μπάρμα στον Αντώνη Σρόιτερ και την εκπομπή «Tik Talk» σχολίασε και η Ηλιάνα Παπαγεωργίου στον «αέρα» του Pop Up.

Μετά τους συντελεστές του Πρωινού του Ant1 αλλά και του Πάμε Δανάη του Mega, και οι συνεργάτες του Pop Up εμφανίστηκαν ενοχλημένοι και αντίθετοι στη δημόσια υποστήριξη της Βάνας Μπάρμπα στον Πέτρο Φιλιππίδη.

Η παρουσιάστρια της εκπομπής του Alpha, Ηλιάνα Παπαγεωργίου, πήρε το λόγο από τους συνεργάτες της και τοποθετήθηκε για το θέμα.

«Από πού να το πιάσουμε και πού να καταλήξουμε. Για αρχή να πω ότι από τη θέση μιας γυναίκας μου φαίνεται αδιανόητο όταν μια άλλη γυναίκα λέει ότι κάτι έχει περάσει, πόσω μάλλον αν θυμάμαι καλά η κυρία Βάνα Μπάρμπα είχε πει ότι το 2017 την είχε παρενοχλήσει ο Χάρβεϊ Γουαινσταϊν. Δεν μπορείς να κάνεις ότι θέλεις με την τεράστια εξουσία που έχεις. Όλοι οι άνθρωποι φαίνονται όταν τους δώσεις εξουσία στα χέρια τους, πώς θα σου φερθούν και τι θα κάνουν. Και μπορεί να προσφέρουν πολύ φως σε ένα σίριαλ ή σε μια δουλειά και να είναι πολύ σκοτεινοί άνθρωποι μέσα τους», είπε αρχικά η Ηλιάνα Παπαγεωργίου.

Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου πρόσθεσε επίσης: «Δεν είμαστε δικαστήριο, ούτε κανείς μπορεί να πει αν είναι ένοχος ή αθώος ο κύριος Φιλιππίδης. Όπως λοιπόν, απαγορεύεται να περνάμε τα όρια της δικαιοσύνης και να πούμε ότι είναι ένοχος, απαγορεύεται να λέμε ότι είναι και αθώος. Και απαγορεύεται να λέμε ότι είναι υποκριτές άνθρωποι που φοβόντουσαν για 10 και 15 χρόνια να πάνε απέναντι σε αυτήν την τεράστια εξουσία, που αποδέχεστε. Αυτό έχω να πω. Το να λες ότι όταν έχεις προσφέρει τόσο πολύ φως, φυσικά έχεις εξουσία και μπορείς να την κάνεις ό,τι θέλεις, είναι μαχαίρι στην καρδιά, πραγματικά».