Εάν ψάχνετε για μία σειρά φαντασίας να δείτε και δεν μπορείτε να βρείτε, το Shadow and Bone είναι σίγουρα η πρόταση που σας έχουμε για το σαββατοκύριακο.

Η πολυαναμενόμενη σειρά του Netflix, έκανε πρεμιέρα χθες, με πολύ δράση, μαγεία και εντυπωσιακά εφέ, να είναι μερικά από τα πράγματα που μας τράβηξαν την προσοχή.

Να θυμίσουμε πως η σειρά βασίζεται στα βιβλία της Leigh Bardugo, με την 1η σεζόν να συνδυάζει χαρακτήρες από το βιβλίο Shadow and Bone αλλά και το Six of Crows.

Η υπόθεση

Η σειρά επικεντρώνεται στο βασίλειο Ravka, μία φανταστική εκδοχή της Τσαρικής Ρωσίας όπου δύο ορφανά, η Alina Starkov (Jessie Mei Li) και ο καλύτερος της φίλος Μal Oretsev (Archie Renaux) υπηρετούν στην Πρώτη Στρατιά (First Army), μία ομάδα ανθρώπων χωρίς υπερφυσικές δυνάμεις. Από την άλλη έχουμε την Δεύτερη Στρατιά (Second Army) ή αλλιώς Grisha, που αποτελείται από μάγους με διάφορες ικανότητες και οι οποίοι κατατάσσονται σε διάφορες κατηγορίες ανάλογα με τις δυνάμεις τους (θα τους ξεχωρίσετε επίσης και από τις ενδυμασίες τους).

Στο επίκεντρο της χώρας βρίσκεται επίσης ένα σκοτεινό πέπλο ή τείχος (Τhe Fold η αλλιώς Unsea), το οποίο χωρίζει το βασίλειο της Ravka, φέρνοντας παράλληλα τον διχασμό και ανάμεσα στους ανθρώπους των δύο περιοχών. Όσο θα βλέπετε την σειρά, θα μαθαίνετε και περισσότερες πληροφορίες για τον πόλεμο και τις αντιπαλότητες που επικρατούν μέσα στο βασίλειο αλλά και με άλλα βασίλεια επίσης.

Κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού μέσα στο Fold, η Alina ανακαλύπτει πως έχει δυνάμεις και πως ανήκει στους Grisha (νομίζω σιγά σιγά θα αρχίσετε να καταλαβαίνετε πως θα εξελιχθεί η ιστορία). Όχι μόνο έχει δυνάμεις αλλά ανακαλύπτει πως είναι μία Sun Summoner, η οποία έχει την ικανότητα να επικαλείται το φως και η οποία είναι μοναδική στο είδος της.

Έτσι η Alina γνωρίζει τον αρχηγό της Δεύτερης Στρατιάς, τον Στρατηγό Kirigan (Ben Barnes), ο οποίος είναι ο ένας και μοναδικός Shadow Summoner που υπάρχει, ένας μάγος που ελέγχει το σκοτάδι, ο οποίος εντυπωσιάζεται από την Alina και τις δυνάμεις της, οι οποίες μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν μόνο ένας μύθος. Έτσι βλέπουμε την Alina να ξεκινάει την εκπαίδευση της ως Grisha με την βοήθεια του Kirigan, ο οποίος πιστεύει πως η Alina είναι η εκλεκτή που θα μπορέσει να καταστρέψει το σκοτεινό πέπλο και να φέρει την ειρήνη στο βασίλειο.

Στην άλλη άκρη του βασιλείου βλέπουμε μία ομάδα απατεώνων, τον Kaz (Freddy Carter), την Inej (Amita Suman) και τον Jesper (Kit Young), οι οποίοι ψάχνουν ευκαιρίες να βγάλουν χρήματα και πολύ σύντομα μία τεράστια χρηματική αμοιβή θα τους φέρει στον δρόμο της Alina. Μπορεί στην αρχή να νιώθετε ότι βλέπετε δύο ξεχωριστές ιστορίες, είναι σαφές ότι το επίκεντρο της ιστορίας είναι η Alina, η οποία πολύ γρήγορα θα γίνει στόχος διάφορων ανθρώπων που θα θελήσουν να την εκμεταλλευτούν λόγω των δυνάμεων της.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

H 1η σεζόν του Shadow and Bone αποτελεί μία εντυπωσιακή παραγωγή του Netflix, που σίγουρα θα την ξεχωρίσετε για τα εντυπωσιακά εφέ αλλά και για την μουσική. Η σειρά σίγουρα θα μπορούσε να κάνει καλύτερη δουλειά με την εξήγηση των ειδικών ορολογιών, όπως για παράδειγμα τις διάφορες κατηγορίες των Grisha, καθώς για όσους δεν έχουν διαβάσει τα βιβλία μπορεί να είναι λίγο χαοτικό σε ορισμένα σημεία. Το ίδιο θα έλεγα και για τις περιοχές, θα σας πρότεινα να «ρίξετε» μία ματιά στο χάρτη του Shadow and Bone στην από κάτω εικόνα, για να εντοπίζετε που ακριβώς βρίσκεται η ιστορία του επεισοδίου που βλέπετε.

Πέραν αυτών, η σειρά νομίζω κάνει πολύ καλή δουλειά στην εισαγωγή των βασικών χαρακτήρων αλλά και των δευτερευόντων, μερικοί από τους οποίους θα μας απασχολήσουν σίγουρα και σε μελλοντικές σεζόν. Ετοιμαστείτε λοιπόν για μία σεζόν με αρκετή δράση, μαγεία, ανατροπές και ένα φινάλε που σίγουρα θέτει τα θεμέλια για μία δυνατή 2η σεζόν. Η σειρά είναι ιδανική για να κάνετε binge-watching μέσα στο σαββατοκύριακο και να την απολαύσετε με φίλους ή μόνοι σας!