Θεματική θα είναι η εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε για τους παίκτες του Master Chef καθώς τα υλικά με τα οποία οι υποψήφιοι μάγειρες πρέπει να παρασκευάσουν νόστιμα πιάτα έχουν καταγωγή από την Ασία.

Οι παίκτες μετά την αποχώρηση της Μαρίνας Ντεμολλάι βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα νέο Mystery Box το οποίο περιείχε υλικά τα οποία χρησιμοποιούνται σε αυτήν την κουζίνα.

Όπως ήταν φυσικό, το γεγονός ότι τα υλικά έχουν καταγωγή από την Ασία, στάθηκε αφορμή για πολλά πειράγματα ανάμεσα στους κριτές και είχαν ως αποδέκτη τον Σωτήρη Κοντιζά.

 «Μια πληθώρα ασιατικών υλικών σας φέραμε σήμερα, έναν Ιάπωνα που κάνει για 20, το καμάρι μας» ήταν η ατάκα του Λεωνίδα Κουτσόπουλου.

«Κινέζο με ανεβάζει, Κινέζο με κατεβάζει» παραπονέθηκε με χιούμορ ο Σωτήρης Κοντιζάς.

Η δοκιμασία ξεκίνησε και οι παίκτες έδιναν τον καλύτερο τους εαυτό στην κουζίνα του MasterChef. Οι κριτές του διαγωνισμού δεν έχασαν την ευκαιρία να στήσουν πηγαδάκι και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος αναρωτήθηκε πως φώναζε για φαγητό τον Σωτήρη Κοντιζά η μητέρα του, που είναι Γιαπωνέζα.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς απάντησε και πρόσθεσε στην συνέχεια πως: «Έτρεχα σαν τον Καμπαμαρού».

Πάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλος όμως δεν σταμάτησαν εκεί καθώς τρόλαραν τον Σωτήρη Κοντιζά για τα φασόλια με ζάχαρη που τους είχε φέρει στο καμαρίνι εν είδη γλυκού, το ντοραγιάκι.

Ο «θείος Λεώ» άρπαξε και αυτήν την ευκαιρία και του είπε: «Την επόμενη φορά άσε ντοριάκι και φέρε εκλεράκι».