Το Lupin είναι μια σειρά γεμάτη μυστήρια και μ’ ένα πρωταγωνιστή που προσπαθεί διαρκώς να παραπλανήσει (και) το κοινό. Mόλις σε 5 επεισόδια, η νέα σειρά του Netflix, Lupin, καθηλώνει το θεατή σε μια απλή αρχικά ιστορία, η οποία στη πορεία αποκαλύπτει πολλά περισσότερα από πίσω, καταλήγοντας σε μια νέα και πιο ενδιαφέρουσα ιστορία με νέα προοπτική.

Ενίοτε, οι ανατροπές είναι τόσο απίστευτες, προκαλώντας τη δυσπιστία μας στην εξέλιξη της πλοκής, αλλά η ψυχαγωγική αξία αυτής της σειράς του Netflix δεν αμφισβητείται. Το 2021 ξεκινά τηλεοπτικά αρκετά καλά, με ένα αστυνομικό θρίλερ μυστηρίου.

Υπόθεση: Η ιστορία διαδραματίζεται στο Παρίσι, και πρωταγωνιστής είναι ο Assane (Omar Sy), ένας άντρας που έχει σχεδιάζει να κλέψει το κολιέ που φορούσε κάποτε η βασίλισσα Μαρία Αντουανέτα. Το εναρκτήριο επεισόδιο είναι ένας λαβύρινθος σχεδίων που μέχρι το τέλος συγχωνεύονται.

Ο πρωταγωνιστής μας όχι μόνο εξαπατά τους γνωστούς τους, αλλά επίσης και το κοινό. Είναι ένα αρκετά ενδιαφέρον εναρκτήριο επεισόδιο, που αποτελεί τον πυρήνα και για τα υπόλοιπα τέσσερα επεισόδια. Αυτή η πρώτη μικρή σεζόν είναι μια νέα πρόταση και αποδεικνύει ότι μια σειρά δεν χρειάζεται απαραίτητα 12 επεισόδια για να τελεσφορήσει.

Εντυπώσεις: Υπάρχει ένα έντονο συναισθηματικό κίνητρο στο Lupin. Ο Assane βασίζει τα σχέδιά του στις διάσημες ιστορίες του Arsène Lupine, ενός φανταστικού τζέντλεμαν κλέφτη και εξπέρ μεταμφιέσεων, που δημιουργήθηκε το 1905 από τον Γάλλο συγγραφέα Maurice Leblanc.Η βάση της ιστορίας είναι ένα ισχυρό μυστήριο των παιδικών του χρόνων, που συνδέεται με την ιστορία και που απορρέει από τη σχέση του με τον πατέρα του. Μόλις μάθουμε τους λόγους πίσω από τη κλοπή του κολιέ, καθίσταται σαφές ότι δεν είναι όντως κλέφτης . Ο Assane είναι ένας ενδιαφέρων και συμπαθητικός χαρακτήρας. Εν μέρει οφείλεται στις ικανότητες στις απάτες, καθιστώντας την παρακολούθηση της σειράς μια διασκεδαστική εμπειρία.

Η μόνη κριτική είναι ότι η 1η σεζόν του Lupin βαλτώνει σε μερικά περίπλοκα σημεία της πλοκής, που χαλάνε ορισμένα επεισόδια. Αντί να φτάσει στην απάντηση απευθείας, χρειάζονται μια σειρά εξελίξεων, που δεν είναι απαραίτητες για τον θεατή. Η σειρά αποδίδει καλύτερα όταν δεν προσπαθεί να υπερδυσκολέψει την πλοκή και επικεντρώνεται στον κεντρικό χαρακτήρα. Ο Assane είναι ένας συμπαθητικός ήρωας, που κεντρίζει το κοινό και αποπνέει φινέτσα . Η σειρά θα πρέπει να επικεντρωθεί σε αυτό, αντί να προσπαθεί να γίνει αναίτια πολύπλοκη.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Τελική Ετυμηγορία: Η γαλλική σειρά Lupin είναι μια τηλεοπτική έκπληξη της νέας χρονιάς. Αποτελούμενη από μια εξωφρενική ληστεία και έναν χαρακτήρα που κάνει ό, τι καλύτερο μπορεί για να αποκαλύψει την αλήθεια – είναι μια μικρή και απλή- αλλά ενδιαφέρουσα- σειρά που θα σας κερδίσει.