Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες σχεδόν σε όλη την Ελλάδα έδωσαν την ευκαιρία στους πολίτες να βγουν από το σπίτι τους και να απολαύσουν μια βόλτα κάτω από τον ζεστό ήλιο -και όχι μόνο. Έτσι, ο κόσμος μπόρεσε να «ξεχάσει» για λίγο το lockdown και πήρε… ανάσες ξεγνοιασιάς.

Οι εικόνες από την Αττική ήταν χαρακτηριστικές. Αρκετοί ήταν εκείνοι που προτίμησαν να πάνε μία βόλτα στο παραλιακό μέτωπο του λεκανοπεδίου, με τη Γλυφάδα και το Καβούρι να είναι μεταξύ των προτιμήσεων.

Στις εξορμήσεις των Ελλήνων στις παραλίες αυτό Σαββατοκύριακο αναφέρθηκε σε άρθρο του και το Reuters, που δεν μπορούσε να μην σταθεί στο παράξενο με τα… παιχνίδια του καιρού. «Οι Έλληνες ξέφυγαν από το lockdown για την παραλία, καθώς οι χειμερινές θερμοκρασίες αυξάνονται», ήταν ο τίτλος του άρθρου.

«Με θερμοκρασίες στην Αθήνα που έφταναν τους 23 βαθμούς Κελσίου, οι άνθρωποι χαλάρωσαν στην άμμο, κολύμπησαν στη θάλασσα και περπατούσαν στον παραλιακό δρόμο στην ακτή της Αθήνας, ενώ η Αστυνομία περιπολούσε για να ελέγχει το πλήθος», αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου.

«Δεν είναι φυσιολογικό. Τέτοια μέρα πέρυσι έκανε κρύο», είπε στο πρακτορείο ο 65χρονος Κυριάκος Πιτούλης, για να συμπληρώσει: «Από την άλλη πλευρά, βοηθάει γιατί οι άνθρωποι είναι στο σπίτι και θέλουν να πάνε κάπου για να ξεφύγουν. Δεν μπορούν να μένουν στο σπίτι όλη την ώρα».

Μετά από ένα από τα πιο καυτά χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο πέρυσι, οι μάζες ζεστού αέρα και η σκόνη που έφτασε από την αφρικανική ήπειρο έπνιξαν τον ουρανό της Αθήνας, με ένα θερμόμετρο την Κυριακή να δείχνει 31 βαθμούς Κελσίου στον ήλιο, σημειώνεται στο άρθρο -μεταξύ άλλων.

Αυτό συγκρίθηκε με τις μέσες θερμοκρασίες του Ιανουαρίου σε όλη την Ελλάδα, που κυμαίνονται από κάτω από μηδέν έως 5 βαθμούς Κελσίου, ή 10 βαθμούς στις περισσότερες παράκτιες περιοχές, όπως ανέφερε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (EMY), την οποία επικαλείται η ανταπόκριση του Reuters.

«Ο καιρός θα μας τρελάνει! Γιατί βλέπουμε χιόνι, κρύο και καταστροφές στην Ευρώπη, στην Ισπανία, και εδώ έχουμε ωραίες μέρες, έχουμε ηλιοφάνεια», είπε από την πλευρά του στο Μέσο ένας άλλος πολίτης, ο Παύλος Βλάχος, ο οποίος έκανε ηλιοθεραπεία.