Την Κυριακή 18/5, την ημέρα της μεγάλης εκλογικής μάχης, το δημοσιογραφικό και το τεχνικό επιτελείο του ΑΝΤ1 θα βρίσκονται στην καρδιά των πολιτικών εξελίξεων, για να μας προσφέρουν την πιο ουσιαστική και σφαιρική ενημέρωση μέσα από την εκπομπή ΕΚΛΟΓΕΣ 2014.

Την πρώτη αίσθηση της ατμόσφαιρας την ημέρα των εκλογών θα δώσει το «Πρωινό ΑΝΤ1» με τον Γιώργο Παπαδάκη από τις 7:00 μέχρι τις 13:00. Με καλεσμένους από όλους τους χώρους, διαφωτιστικά ρεπορτάζ και ζωντανές συνδέσεις με τα εκλογικά κέντρα όπου θα ψηφίσουν οι πολιτικοί αρχηγοί και οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες, η εκπομπή θα παρακολουθήσει βήμα – βήμα τις εξελίξεις της εκλογικής διαδικασίας.

Σε ζωντανή σύνδεση με μεγάλες πόλεις και εκλογικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα από τη στιγμή που θα ανοίξουν οι κάλπες, οι ανταποκριτές του ΑΝΤ1 θα μας μεταφέρουν, όσα συμβαίνουν εκεί.

Στις 18:00, η μεγάλη εκλογική βραδιά ξεκινάει στον ΑΝΤ1 με την Μαρία Χούκλη.

Στις 19:00 ακριβώς, αμέσως μόλις κλείσουν οι κάλπες, θα μεταδοθούν τα αποτελέσματα των Exit Polls, με την εγκυρότητα της Metron Analysis και του Στράτου Φαναρά. Και σε αυτές τις εκλογές ο ΑΝΤ1 πρωτοπορεί, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα του exit poll σε τρισδιάστατη απεικόνιση.

Στο στούντιο, η Ρίτσα Μπιζόγλη και ο Γιώργος Κούρος σχολιάζουν τις εξελίξεις μαζί με εκλεκτούς καλεσμένους. Κορυφαίοι παράγοντες της δημόσιας ζωής, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, θα σχολιάζουν και θα αναλύουν τα αποτελέσματα, όπως αυτά θα διαμορφώνονται.

Επιπλέον, απεσταλμένοι ανταποκριτές του ΑΝΤ1 θα μεταφέρουν το κλίμα και από τις 13 Περιφέρειες, κατά τη διάρκεια της ροής των αποτελεσμάτων.

Σε ζωντανές συνδέσεις με το Υπουργείο Εσωτερικών, το Μέγαρο Μαξίμου και τα γραφεία των κομμάτων και των υποψηφίων, θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις καθώς και δηλώσεις πολιτικών για την πορεία των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών.