Η διεύθυνση της αμερικανικής εφημερίδας The New York Times ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή της να μεταφέρει μέρος του προσωπικού της και της ψηφιακής υποδομής της από το Χονγκ Κονγκ στη Σεούλ, μετά την υιοθέτηση του δρακόντειου νόμου για την εθνική ασφάλεια που επέβαλε στην αυτόνομη περιοχή το Πεκίνο.

«Ο ριζοσπαστικός νόμος για την εθνική ασφάλεια στο Χονγκ Κονγκ έχει ως αποτέλεσμα να εγείρονται πολλές αβεβαιότητες για τις συνέπειες που θα έχουν οι νέοι κανόνες στις δημοσιογραφικές μας δραστηριότητες», τόνισε η διεύθυνση σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς το προσωπικό των Τάιμς, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ

«Θεωρούμε ότι το φρονιμότερο είναι να καταρτίσουμε σχέδιο έκτακτης ανάγκης και να αρχίσουμε να μετακινούμε τη δημοσιογραφική μας ομάδα», πρόσθεσε.

Οι Τάιμς της Νέας Υόρκης διατηρούν επί δεκαετίες την περιφερειακή έδρα τους στο Χονγκ Κονγκ, από όπου καλύπτουν την επικαιρότητα στην Ασία. Τα τελευταία χρόνια είχαν εγκαταστήσει εκεί μέρος του προσωπικού και της υποδομής του ιστότοπου της εφημερίδας.

Η διεύθυνση ανέφερε ότι θα μετακινήσει την ομάδα των πληροφορικών της, περίπου το ένα τρίτο των υπαλλήλων της στο Χονγκ Κονγκ, στη Σεούλ την επόμενη χρονιά.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη μετακίνηση προσωπικού ή υποδομών που ανακοινώνει διεθνές μέσο ενημέρωσης μετά την υιοθέτηση του νόμου για την εθνική ασφάλεια από τις αρχές στο Χονγκ Κονγκ τον περασμένο μήνα κι εν μέσω της συνεχιζόμενης κλιμάκωσης των εντάσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.