Με αφορμή την 50η επέτειο από τη δολοφονία του Προέδρου Kennedy, το National Geographic Channel παρουσιάζει την ταινία «Killing Kennedy», αποκλειστικά και σε πρώτη προβολή στη Nova, την Κυριακή 17 Νοεμβρίου στις 21:00. Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Bill O’ Reilly, σε παραγωγή Ridley Scott και Martin Dugard και ακολουθεί την πορεία των John F. Kennedy και Lee Harvey Oswald, των οποίων οι ζωές συναντήθηκαν με έναν ιδιαίτερο τρόπο, οδηγώντας σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά γεγονότα του 20ου αιώνα: τη δολοφονία του Προέδρου Kennedy από τον Oswald.

Είναι 1959. Δύο άνδρες αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες αλλαγές της ζωής τους. Ο ένας βρίσκεται στην Ουάσινγκτον και ετοιμάζεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της χώρας, ενώ ο άλλος βρίσκεται στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Ρωσία και αποκηρύσσει την αμερικάνικη υπηκοότητά του. Δύο συμβάντα που εκ πρώτης όψεως δεν σχετίζονται, πραγματοποιούνται ταυτόχρονα σηματοδοτώντας την εποχή που τελικά άλλαξε την ιστορία του κόσμου. Η ταινία σκιαγραφεί με τον καλύτερο τρόπο τη στιγμή που η πορεία των δύο ανδρών διασταυρώθηκε μέσω όχι ενός, αλλά δύο θανάτων που συγκλόνισαν ένα έθνος.

Όλες οι ιστορικές λεπτομέρειες για όσα συνέβησαν την ημέρα της δολοφονίας του Kennedy καθώς και τις ημέρες που ακολούθησαν, είναι γνωστές σε εκατομμύρια κόσμου. Η ταινία θα ταξιδέψει τους συνδρομητές της Nova πιο βαθιά στην ιστορία, καθώς θα εξετάσει τα γεγονότα που οδήγησαν τους δύο άνδρες στο Ντάλας, τη μοιραία εκείνη ημέρα του Νοεμβρίου του 1963, ενώ προσφέρει μια σπάνια και ανθρώπινη ματιά στους ανθρώπους που βρίσκονταν στο επίκεντρο των γεγονότων. Η ταινία θα προβληθεί σε 171 χώρες και 48 γλώσσες μέσω του δικτύου National Geographic.

Στην ταινία «Killing Kennedy» πρωταγωνιστούν οι Rob Lowe (Πρόεδρος Kennedy), Will Rothaar (Lee Harvey Oswald), Ginnifer Goodwin (Jacqueline Kennedy) και Michelle Trachtenberg (Marina Oswald). Ο Rob Lowe δήλωσε πως «ο JFK ήταν πολλά περισσότερα απ’ όσο θεωρώ πως μπορεί να καταλάβει ο κόσμος» ενώ συνεχίζει λέγοντας πως «ο στόχος μου ήταν να υποδυθώ έναν σύζυγο, έναν πατέρα, έναν άνθρωπο με την πιο δύσκολη δουλειά στον κόσμο, που αγαπούσε και ήταν αστείος, έξυπνος, γοητευτικός, εμπνευσμένος αλλά και με ελαττώματα».

Ο Lee Harvey Oswald παραμένει μια από τις πιο διαβόητες φιγούρες της ιστορίας, όμως λίγοι γνωρίζουν αρκετά πράγματα για τη ζωή του.

Η ταινία θα αποκαλύψει την προσωπικότητα του Oswald παρουσιάζοντας ακόμη περισσότερες πτυχές του εαυτού του, ως έναν μπερδεμένο άνδρα που επιζητούσε εναγωνίως την προσοχή – μια επιθυμία που πραγματοποιήθηκε μόλις 48 ώρες πριν από το θάνατό του. Σύμφωνα με τον Will Rothaar, «η ιστορία του Oswald είναι κάτι που δεν έχει ειπωθεί ποτέ ξανά! Πιστεύω πως υπάρχουν πολλά περισσότερα πράγματα που μπορεί κανείς να μάθει για το Lee παρακολουθώντας την ταινία, που θα προκαλέσουν έκπληξη».