Οι καλύτερες ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου προβάλλονται κάθε Παρασκευή στις 22:00 σε Novacinema 1 και Novacinema HD.

Τα κινηματογραφικά κανάλια της Nova «μιλούν» όλες τις γλώσσες και το ταξίδι στο σινεμά του κόσμου συνεχίζεται τον Σεπτέμβριο με τις διεθνείς παραγωγές «Η Άλλη Γη» (6/9), «Fish n’ Chips» (13/9), «Shame» (20/9) και «Polisse» (27/9).

Πρώτος σταθμός της κινηματογραφικής ζώνης των Novacinema 1 και Novacinema HD η Αμερική.

Στην ταινία επιστημονικής φαντασίας «Η Άλλη Γη», οι κόσμοι δύο ανθρώπων συγκρούονται μετά από ένα δυστύχημα, σε μια τραγική στιγμή που ταυτίζεται χρονικά με την ανακάλυψη μιας δεύτερης Γης, ενός παράλληλου κόσμου που θέτει νέα δεδομένα.

Ανάμεσα στις ταινίες που θα προβληθούν τον Σεπτέμβριο, ξεχωρίζει η κυπριακή συγκινητική ταινία «Fish n’ Chips», που ισορροπεί με επιτυχία ανάμεσα στο ψυχολογικό δράμα, την κοινωνική κριτική και την ιστορικο-πολιτική αλληγορία. Ένας Κύπριος μετανάστης στο Λονδίνο αποφασίζει να επιστρέψει στη γενέτειρά του και να κάνει μια νέα αρχή. Εκεί όμως, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά απ’ ό,τι τα θυμόταν και τα περίμενε.

Για την ερμηνεία του στην κοινωνική ταινία βρετανικής παραγωγής «Shame», ο πρωταγωνιστής της Μάικλ Φασμπέντερ προτάθηκε για Χρυσή Σφαίρα Α’ Ανδρικού Ρόλου. Η ξαφνική επίσκεψη της αδερφής του περιπλέκει τη μοναχική, συναισθηματικά αποστασιοποιημένη ζωή ενός άντρα, στην συγκλονιστική και επίκαιρη ταινία του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Στιβ ΜακΚουίν.

Τέλος, μέσα από την κινηματογραφική ζώνη των Novacinema θα προβληθεί η γαλλική αστυνομική ταινία «Polisse», που βραβεύτηκε με δύο κινηματογραφικά βραβεία Σεζάρ.

Ο φακός μιας φωτογράφου απαθανατίζει τις προσπάθειες των αστυνομικών μιας μονάδας προστασίας ανηλίκων να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της ιδιωτικής τους ζωής και της σκληρής κι επώδυνης δουλειάς τους.