Ο Δεκέμβριος είναι ένας ακόμη πλούσιος σε αθλητική δράση μήνας, με την πρώτη του εβδομάδα να μπαίνει δυνατά και να περιλαμβάνει το ντέρμπι «αιωνίων» στα πλαίσια της Euroleague. Το Vodafone TV δίνει στους συνδρομητές του τη δυνατότητα να δουν την πρώτη κόντρα της σεζόν ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό μέσα από τα κανάλια Novasports.

Οι δύο ομάδες θα μπουν την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου στο παρκέ του ΟΑΚΑ, έχοντας ως μοναδικό στόχο τη νίκη, που θα τους δώσει τεράστια βαθμολογικά οφέλη, αλλά και καλύτερη ψυχολογία ενόψει της συνέχειας στη διοργάνωση. Στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής του σπουδαιότερου μπασκετικού θεσμού στην Ευρώπη, «πράσινοι» και «ερυθρόλευκοι» θα έχουν την ευκαιρία να διευρύνουν το σερί τους, στην προσπάθεια διεκδίκησης μιας θέσης στην προνομιούχο οκτάδα της regular season.

Ο Παναθηναϊκός έχει ξανά τον Ρικ Πιτίνο στον πάγκο του και με αντεπίθεση διαρκείας έχει καταφέρει να μπει δυνατά στην οκτάδα με ρεκόρ 7-4 (νίκες-ήττες), ενώ πλέον βρίσκεται σε τροχιά κατάληψης μιας θέσης στην τετράδα, που θα δώσει πλεονέκτημα έδρας μέχρι το Final 4 της Euroleague, που αυτήν τη σεζόν θα πραγματοποιηθεί στην Κολωνία.

Το δεύτερο ντεμπούτο του Αμερικανού τεχνικού στον «πράσινο» πάγκο ήταν εντυπωσιακό, καθώς η ομάδα του επικράτησε με 100-68 της Μπασκόνα εντός έδρας, σε μια απόδειξη ότι αυτό το ρόστερ έχει τα φόντα να πάει μακριά και πως εάν δεν είχαν έρθει τρεις ήττες στον πόντο, σε παιχνίδια που κρίθηκαν στο νήμα με Βιλερμπάν, Αρμάνι Μιλάνο και Άλμπα Βερολίνου.

Το νικητήριο σερί του «τριφυλλιού» είναι πλέον στα τρία παιχνίδια, με τα δύο από αυτά να γίνονται στις έδρες των Ζαλγκίρις και Μπάγερν Μονάχου, που έχουν ως στόχο την είσοδο στα πλέι οφ. Το επίσης θετικό για τον Παναθηναϊκό, είναι πως πλέον έχουν μπει κι άλλοι πρωταγωνιστές στην εξίσωση και δεν στηρίζονται όλα στους Νικ Καλάθη και ΝτεΣον Τόμας, με τους Φριντέτ, Ράις και Τζόνσον να δείχνουν πως βρήκαν τους ρόλους τους στο σύνολο.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός του Κεστούτις Κεμζούρα έχει αρχίσει να βρίσκει έναν καλύτερο αγωνιστικό εαυτό και αισιοδοξεί με τη σειρά του για συνέχεια στη διοργάνωση. Οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν δύο σερί νίκες και πλέον ρεκόρ 5-6 (νίκες-ήττες) με πειστικές εμφανίσεις κόντρα σε Άλμα Βερολίνου εκτός έδρας και Αρμάνι Μιλάνο εντός έδρας, για να αποδείξουν ότι έχουν περιθώρια ανάκαμψης και δυνατότητα να παίξουν καλό μπάσκετ, σε υψηλό επίπεδο.

Σε ενδεχόμενη επικράτηση στην έδρα του μεγάλου τους αντιπάλου, θα «σβήσουν» σε μεγάλο βαθμό και τις απρόσμενες ήττες από Βιλερμπάν και Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, ενώ ο Δεκέμβριος περιλαμβάνει και άλλα τέσσερα ματς που θα κρίνουν πολλά για τη συνέχεια στη Euroleague 2019-20.

Με τους Βασίλι Σπανούλη και Κώστα Παπανικολάου να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά και τον Μιλουτίνοφ να αρχίζει να βρίσκει σταδιακά τον καλό του εαυτό, οι Πειραιώτες έχουν βρει κι άλλους πρωταγωνιστές, με τους Μπόλντγοιν και Πολ να βρίσκουν τον ρόλο τους στην ομάδα, ενώ φαίνεται πως και οι αλλαγές που έγιναν βοηθούν στο να υπάρξει ανάκαμψη.

Θα καταφέρουν, άραγε, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός να σταθούν αντάξιοι της ιστορίας τους και να πλασαριστούν στις θέσεις που οδηγούν στα play off της διοργάνωσης; Οι απαντήσεις θα δοθούν μέσα στο παρκέ και οι συνδρομητές του Vodafone TV θα τις πάρουν μέσα από τα κανάλια Novasports, με την πρώτη να έρχεται στο «αιώνιο» ντέρμπι της Παρασκευής.