Την άποψη ότι έχουμε ανάγκη από μια δημόσια τηλεόραση εκφράζει σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» ο Αλέξανδρος Ρήγας.

Ο δημοφιλής σεναριογράφος, σκηνοθέτης και ηθοποιός δηλώνει ότι χρειαζόμαστε το δυναμικό της ΕΡΤ αλλά με κριτήρια ποσοτικά και ποιοτικά.

«Είχε πει κάποτε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ότι ζούμε σε ένα τεράστιο φρενοκομείο. Μετά πολλά χρόνια δικαιώνεται πανηγυρικά. Μια ολόκληρη γενιά φώναζε για τις αμαρτίες και τις ανεπάρκειες της δημόσιας τηλεόρασης και μόλις έκλεισε, με τον απαράδεκτο τρόπο που έκλεισε, αρχίσαμε όλοι μας να μακαρίζουμε τον μακαρίτη. Μια ΕΡΤ που δεν την έβλεπε σχεδόν κανείς και τώρα όλοι μας καθόμαστε να θαυμάζουμε το total black.

Όταν σταματήσουν οι φωνές τότε πρέπει να αρχίσουμε να μιλάμε επί της ουσίας γιατί χρειαζόμαστε μια δημόσια τηλεόραση, χρειαζόμαστε την ιστορία και το δυναμικό της ΕΡΤ, αλλά με κριτήρια ποιοτικά και ποσοτικά, διαφορετικά από αυτά της προηγούμενης κατάστασης».

Ο Αλέξανδρος Ρήγας μιλάει και για το ηθικό δίδαγμα της κρίσης τονίζοντας ότι «Το τέρας δεν έχει δείξει ακόμα όλα του τα δόντια, οπότε τι να διδαχτείς στον πόλεμο; Στον πόλεμο προσπαθείς απλώς να μη σε φάει η σφαίρα. Τα διδάγματα θα έρθουν όταν τελειώσει όλο αυτό και εύχομαι η επόμενη γενιά να μην επαναλάβει τα λάθη της δικής μας γενιάς και να δώσει αυτή πλέον καθαρά τα διδάγματα και τις αφορμές για μια άλλη ζωή».

Στην ερώτηση αν ζούμε την επανάσταση του καναπέ και των social media ο Α. Ρήγας απαντά: «Δεν ζούμε καμία επανάσταση. Δεν σχεδιαστήκαμε για επανάσταση. Φτιαχτήκαμε για να γίνουμε ακριβοί καταναλωτές φτηνών προϊόντων. Η επανάσταση θα έρθει μόνο μετά την απόλυτη εξαθλίωση – που πολύ φοβάμαι ότι δεν είναι αυτό που ζούμε τώρα».

Όσο για το αν τον ενοχλεί κάτι στους πολιτικούς μας, δηλώνει: «Εμείς ανοίγουμε την πόρτα του κοινοβουλίου στους πολιτικούς. Άρα το θεωρώ τουλάχιστον υποκριτικό, για να μην πω ανόητο, να τα “χώνουμε” σε ανθρώπους που εμείς επιλέξαμε να παίρνουν αποφάσεις για εμάς. Άρα ό,τι με ενοχλεί, είμαστε εμείς».

Δείτε όλες τις εξελίξεις για την ΕΡΤ