Η Αλεξία Κεφαλά θα παρουσιάσει την εκπομπή της σε μία από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου, την Αθήνα, σε απευθείας μετάδοση στις 26 Σεπτεμβρίου από τις 11.00 το πρωί στο TV5MONDE, από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το ΚΠΙΣΝ, που σχεδιάστηκε από τον Ρέντσο Πιάνο, αρχιτέκτονα του Κέντρου Πομπιντού στο Παρίσι, στεγάζει την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Πρόκειται για ένα ιστορικό γύρισμα καθώς θα είναι η πρώτη εκπομπή που θα γυριστεί στο χώρο αυτό. Η Ελλάδα είναι μια συναρπαστική χώρα που ταλαντεύεται μεταξύ παράδοσης και μοντερνισμού.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Ταξίδι στη Γαλλοφωνία» θα παρουσιαστούν ρεπορτάζ με κληροδοτήματα του ελληνικού πολιτισμού όπως το ούζο Μυτιλήνης και η βυζαντινή κεραμική του νησιού της Αίγινας.

Ανάμεσα στους καλεσμένους, η Νανά Μούσχουρη, η διεθνής καλλιτέχνης που τραγούδησε σε 30 γλώσσες παγκοσμίως, θα βρίσκεται στη γενέτειρα χώρα της για να αποτίσει φόρο τιμής στη Γαλλοφωνία.

Η Γαλλοφωνία κληρονόμησε τις αρχές της δημοκρατίας και της ανθρωπιστικής φιλοσοφίας τις οποίες πρεσβεύει από την Ελλάδα, ενώ πολλές ρίζες της γαλλικής γλώσσας προέρχονται από την ελληνική.