Εναντίον πρωτοσέλιδου ελληνικής εφημερίδας καταφέρθηκε ο Κομισιόν

Η απάντηση Ζ.Κ. Γιούνκερ σε σχετική ερώτηση του Δ. Παπαδημούλη


MEDIA
12:27
26/06/2019
Εναντίον πρωτοσέλιδου ελληνικής εφημερίδας καταφέρθηκε ο Κομισιόν
12
loading

Σε απαντητική επιστολή του προς τον Δημήτρη Παπαδημούλη, παλαιότερο πρωτοσέλιδο ελληνικής εφημερίδας, το οποίο, τον περασμένο Μάρτιο, στοχοποιούσε Ελληνίδες υπουργούς - στελέχη της κυβέρνησης και τη σύζυγο του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, η Κομισιόν «καταδικάζει κάθε μορφής διάκριση ή συμπεριφορά μη ανοχής, καθώς βαίνουν αντίθετα στις αξίες πάνω στις οποίες έχει δομηθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Τα λόγια αυτά χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, του οποίου ολόκληρη η απάντηση έχει ως εξής:

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την επιστολή σας με την οποία καταδικάζετε το άρθρο και τις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στην ελληνική εφημερίδα "Μακελειό".

Αρχικά θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι η Κομισιόν καταδικάζει κάθε μορφής διάκριση ή μη ανεκτική συμπεριφορά, καθώς βαίνουν αντίθετα στις αξίες πάνω στις οποίες έχει δομηθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ισότητα των φύλων είναι δομικής σημασίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η αρχή της ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών περιλαμβάνεται στη Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων.

Η Ε.Ε. αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις, όπως η οπισθοδρόμηση έναντι στα δικαιώματα των γυναικών, η κινητοποίηση ενάντια στην ισότητα των φύλων, και τα λαϊκιστικά και εξτρεμιστικά κινήματα. Αυτά τα κινήματα εκδηλώνονται με σεξιστική και ρατσιστική γλώσσα και αντιδράσεις ενάντια στην πρόοδο επί των δικαιωμάτων των γυναικών και των κοριτσιών κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Η καταπολέμηση της βίας λόγω φύλου, συμπεριλαμβανομένης της "ψηφιακής" βίας, είναι μία από τις πέντε προτεραιότητες της Κομισιόν στη "Στρατηγική Δέσμευση για την Ισότητα των Φύλων 2016-2019". Αυτό το πλαίσιο ορίζει τους στόχους και δράσεις για την εργασία της Επιτροπής για την επίτευξη της ισότητας των φύλων.

Η Κομισιόν, επομένως, διασφαλίζει, εντός των ορίων των αρμοδιοτήτων της, ότι αυτά τα θεμελιώδη δικαιώματα αποτελούν αντικείμενο σεβασμού -συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος της αξιοπρέπειας ή του δικαιώματος μη διακριτικής μεταχείρισης».

Όπως σχετικά υπενθυμίζεται σε δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ως αρμόδιος αντιπρόεδρος του Ε.Κ. για Θέματα Ισότητας των Φύλων είχε απευθύνει προσωπικές επιστολές τόσο στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι (δυο φορές), όσο και στον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ και την πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Λ. Μ. Πασκιέ.

Ακόμη, έχει ζητήσει να ασχοληθεί άμεσα με το θέμα και ο Ευρωπαϊκός οργανισμός ECRI (European Commission against Racism and Intolerance), που είναι αρμόδιος για θέματα που αφορούν την καταπολέμηση του ρατσισμού και των διακρίσεων λόγω ταυτότητας φύλου, εθνοτικής καταγωγής, χρώματος, ιθαγένειας, θρησκείας, κ.λπ.

«Σας καλώ να καταδικάσετε έντονα την προσβλητική, βίαια φασιστική και σεξιστική επίθεση, που τροφοδοτεί το μίσος και είναι κατά της δημοκρατίας», τόνιζε στις επιστολές του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

12
σχόλια
 1. avatar ΠΑΡΑΦΡΩΝ!!!

  ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ, ΤΩΝ ΙΔΙΕΤΕΡΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ, ΤΩΝ ΦΥΛΕΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ, Κ'ΛΠ, Κ.ΛΠ ... ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ . ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ. ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑ.. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ, ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ Κκ!!!! ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ GEY ??? ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΑΣΟΥΝ TΟΥΣ TRAVESTI???? ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΑΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Η' ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ.. ΧΑΡΙΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΑΣ ΓΝΩΜΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΪΤΟ, ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ.. ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΣΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΑΣ, ΕΙΤΕ ΩΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ , ΕΙΤΕ ΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ, ΕΙΤΕ, ΕΙΤΕ, ΕΙΤΕ... ΤΕΛΟΣ, ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣΤΕ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΕΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΛΟΓΩ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΟΥ, ΕΘΝΟΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ,ΧΡΩΜΑΤΟΣ, ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ, ΠΡΑΓΜΑ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.... ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ!!!!
  ΟΤΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΑ ΧΩΡΑ, ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΥΧΟΜΑΣΤΕ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΤΩ ΜΟΝΟ ΕΓΩ, Ο- ΕΛΛΗΝΑΣ !!!! ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΩ ΓΙΑΤΙ??? ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ???? ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΞΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ??? ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣΑΤΕ???? ΑΪ ΣΙΧΤΙΡ !!!! ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ!!!!

 2. avatar Ν. Τρ.

  Στη δημοσιογραφία υπάρχουν (ή τουλάχιστον υπήρχαν) εκείνοι που δεν θα δίσταζαν να βάλουν σε κίνδυνο το ατομικό τους συμφέρον ακόμα και την προσωπική τους ασφάλεια προκειμένου να υπηρετήσουν την αλήθεια κι εκείνοι που δεν θα δίσταζαν να θυσιάσουν όχι μόνο τη αλήθεια αλλά και ανθρώπους για να υπηρετήσουν σκοπιμότητες προσωπικές φιλοδοξίες και συμφέροντα. Εγώ αυτούς τους τελευταίους τους απεχθάνομαι.

 3. avatar Selas

  Ρε Παπαδημούλη ξέχασες να απευθυνθείς στον Πάπα να τραβήξει έναν αφορισμό στον Χίο, για τιμωρία.
  Να με ρωτάς άλλη φορά να σε συμβουλεύω , γιατί έχεις γίνει λίγο ξεκούτης τελευταία.

 4. avatar Το π του προδότη

  Καλά τα έλεγε το Μακελειό, ας μην τα έκανε ο προδότης να μην τα γράφανε και αυτοί.

 5. avatar τριαλαρο

  μεταξύ μας αν και τον χιο τον βρίσκω κάπως γραφικό, για πολλές "κυρίες" δεν νομίζω ότι έπεσε και πολύ έξω.

 6. avatar ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ

  Αν ειναι ψεμματα αυτα που γραφει ο ΣΤ.ΧΙΟΣ δεν καταλαβαινω γιατι τους πειραζει . Εκτος αν ειναι αληθεια οποτε οποιος εχει την μυγα μυγιαζεται. Αλλωστε απο μικρο και απο τρελλο μαθαινεις την αληθεια. Και καλα θα κανει η Ε.Ε να μην ανακατευεται τοσο πολυ και τοσο απροκαλυπτα στα εσωτερικα μας.

 7. avatar Ιέραξ

  Παπατρεμούλη ότι και να προσπαθείς κατ' εντολή του Πινόκιο δεν μπορείς να σβήσεις από τα μέτωπα όλων σας τη λέξη ΠΟΡΟΔΟΤΗΣ.

 8. avatar Ο Πολυχρονης και ο Ευζωνας

  Και τωρα εγω nrwsbeast γθα πρεπει να ανατρεξω να βρω παλια δημοσιευματα για να εχω αποψη για την απαντηση του Κου Γιουνκερ μας. Εσυ παντως το εκανες τοκαθηκον σου ,δημοσιευσες την απαντηση του γιουνκερ μη και σου τραβηξουν το αυτι,θα παρεις και μερικες
  επισκεψεις και σχολια κατευθυνομενα και ουτε γατα ουτε ζημια,. Αρχιζω και το σκεφτομναι σοβαρα , μα τοσα μαζοχας να ειμαι που σε παρακολουθω; Ακομη και στις θετικες αρνητικες επι των σχολιων αρχψιζω και ψυλιαζομαι! Και υποτιθεται οτι απο την επισκεψιμοτητα μας καποιοι βγαζουν το ψωμι τους ,για το παντεσπανι, λιγος σεβασμος ρεεεεε!
  Φυσικα και δεν ειστε οι μονοι. Δεν ξερουμε απο που θα μας ερθει!

 9. avatar Lxi-A

  Δυστυχως η φυλλαδα αυτη του Χιου κυκλοφορει ακομη ,γιατι ο Τσιπρας και σε αυτο τον τομέα ηταν τελικά ανεπαρκής. Ολοι οι παροικουντες στην Ιερουσαλημ γνωριζουμε τις βρωμιες που εχουν γραφεί για τους περισσοτερους πολιτικους και οχι μονο οπως για τον Κωσταντνο Καραμανλη , τον της Ραφηνας, τον Γεννηματα , για σχεσεις Κ. Μητσοτακη με δυναμεις κατοχης , για πατερα Κυριακου, για Περιστερα, για Παυλοπουλο, για Μαρεβα , για τα παιδια του Κοκκαλη και αλλων επωνυμων και για δεκαδες αλλους, Και εαν καποια απο ολα αυτά εστω να ειναι αληθη δεν παυουν να ειναι προσωπικά δεδομένα του καθενός και της καθεμιας .. Αλλα δυστυχως στο Ελλαδισταν τα παντα επιτρέπονται.
  Για την Ελληνική δικαιοσύνη προφανως τα αδικηματα του Μακελειου δεν ειναι καταδικαστεα οπως τα βλεπει ακομη και η Κομισσιον, αλλα για την καθαριστρια του Βολου την καταδικασαν για ενα ψευτικο απολυτηριο σε 10 χρονια εγκλεισμο στις φυλακες. !!

  1. avatar Χαχαχα χάχα

   Το Α είναι το πρώτο γράμμα από τις υπηρεσίες που προσφέρεις σε φτωχούς μόνους λαθρο να φανταστούμε;

 10. avatar δσα.

  ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΧΑΑΧΑΧΑΧΧΑ ΚΛΑΙΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ ΜΙΛΑΜΕ!!!!!! ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΔ! ΑΧΑΧΑΧΧΑΑΧΑΧΑΧΧΑΑΧΑΧ

 11. avatar Αριστεροι

  Χαφιέδες ...καλά σας κάνει ο Χίος ,ο οποίος στο μεταξύ δημοσίευσε λεγόμενα του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ παναγουλη

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει