Μία από τις πιο συγκινητικές αποχωρήσεις στο MasterChef 3 ήταν αυτή του Παντελή, κι ας μην υπήρχαν δάκρυα στο πλατό. Υπήρχε το συντονισμένο χειροκρότημα των κριτών και των διαγωνιζόμενων και υπήρχε φυσικά και η χειμαρρώδης προσωπικότητα του Καλύμνιου, που έφτασε μέχρι την τελική πεντάδα του διαγωνισμού μαγειρικής χωρίς να χάσει τον χαρακτήρα και τον ρυθμό του, ό,τι κι αν γινόταν γύρω του.

Αξέχαστες θα μείνουν μεταξύ άλλων οι στιγμές του θρυλικού καβγά του με τον Χάμπο, που γέννησε τη viral φράση «εν κουλί» αλλά και η περίφημη ατάκα του Παντελή προς τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο πως υπολόγισε ένα λεπτό «μετρώντας μέχρι το δέκα, χαλαρά».

Με συγκίνηση τον αποχαιρέτησαν οι κριτές του MasterChef, με τον Σωτήρη Κοντιζά να τον συμβουλεύει κάποιες ώρες της ημέρας να τιθασεύει «αυτή τη φόρα» που έχει και τους υπόλοιπους κριτές να του λένε να κρατήσει την τρέλα του και να μην αλλάξει τίποτα.

«Φεύγοντας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους που με αντέξατε, που με ανεχτήκατε, έχω μάθει άπειρα πράγματα από εσάς και σας περιμένω στην Κάλυμνο» ήταν το μήνυμα του Παντελή προς τους κριτές κατά την αποχώρησή του, ενώ όταν ρωτήθηκε ποιος προβλέπει πως θα είναι ο νικητής του διαγωνισμού απάντησε: «Είναι δύσκολο, πιστεύω σε όλα τα παιδιά, συναισθηματικά πάω προς τον Χρήστο».