Έφτασε η μέρα που εκατομμύρια οπαδοί της σειράς φαινομένου, Game of Thrones, περίμεναν εδώ και δύο χρόνια. Το βράδυ της Κυριακής 14 Απριλίου το δίκτυο HBO θα δείξει το πρώτο επεισόδιο του 8ου και τελευταίου κύκλου της σειράς και οι φανς ζουν σε ένα παραλήρημα.

Ο τελευταίος κύκλος της σειράς θα έχει 6 επεισόδια, μεγαλύτερης διάρκειας από τα επεισόδια μέχρι τώρα ενώ όπως έχουν αφήσει να υπονοηθεί οι πρωταγωνιστές αλλά και οι βασικοί συντελεστές θα είναι ο πιο αιμοβόρος και ο πιο ανατρεπτικός.

Η Francesca Orsi, αντιπρόεδρος του HBO, μίλησε πρόσφατα για τους πάρα πολλούς θανάτους που θα έχει ο τελευταίος κύκλος και έκανε αποκαλύψεις. Η Orsi δήλωσε ότι κανένας από τους ηθοποιούς δεν είχε πάρει νωρίτερα το σενάριο, ενώ τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης πολλοί ηθοποιοί έβαλαν τα κλάματα.

Ο τελευταίος χρονικά Τζέιμι Λάνιστερ, κατά κόσμον Νικολάι Κόστερ-Βαλντάου, δήλωσε ότι οι σεναριογράφοι Νταν Βάις και Ντέιβιντ Μπένιοφ έκαναν καταπληκτική δουλειά με το τέλος του Game of Thrones. Ενώ σχολίασε για τα spoilers ότι «ποτέ δεν έχω διαβάσει δημοσίευμα, στο οποίο να έχει γραφτεί το τέλος. Όταν εγώ το διάβασα για πρώτη φορά, έμεινα άφωνος» είπε.

H Σόφι Τέρνερ, που ενσαρκώνει τη Σάνσα Σταρκ, υποσχέθηκε σε συνεντεύξεις της ότι αυτός ο κύκλος του Game of Thrones θα είναι ο πιο αιματηρός από όλους, γεμάτος με προδοσία και θανάτους. Την ίδια ώρα η συμπρωταγωνίστριά της, Μέιζι Γουίλιαμς αποκάλυψε στον Guardian ότι ήταν μόνη της στο πλατό όταν γύρισε την τελευταία της σκηνή, πράγμα που σημαίνει ότι ίσως η Άρυα Σταρκ τραβήξει έναν μοναχικό δρόμο στο τέλος της σειράς.

Από την πλευρά της η Εμίλια Κλαρκ, που υποδύεται την Νταϊνέρις Ταργκάριεν, αποκάλυψε ότι όταν διάβασε το σενάριο του 8ου κύκλου για πρώτη φορά απλά βγήκε από το σπίτι της και άρχισε να περιφέρεται άσκοπα στο Λονδίνο για τρεις ώρες. «Αν έπιανε βροχή, δεν θα ήξερα τι να κάνω. Μάλλον θα συνέχιζα να περπατάω χωρίς λόγο…» δήλωσε.

Ενώ για τη μέρα που γυρίστηκε η τελευταία σκηνή είπε ότι έπεσε σε κατάθλιψη και έκλαιγε συνεχώς.

Ο Κιτ Χάρινγκτον ή Τζον Σνόου στο βραδινό σόου του Στήβεν Κόλμπερτ αποκάλυψε ότι το φινάλε του GOT δεν έχει καμία σχέση με οτιδήποτε είχε φανταστεί.

Τέλος ο Ιρλανδός ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου Λίαμ Κάνιγχαμ, που έγινε ιδιαίτερα γνωστός για τον ρόλο του ως Davos Seaworth στο «Game of Thrones», όταν ρωτήθηκε αν ο χαρακτήρας του θα επιβιώσει στο τέλος, η απάντηση ήταν «Όλοι θα πεθάνουμε. Μην ξεχνάτε το «valar morghulis» που είναι μια φράση κλειδί του σόου και σημαίνει «όλοι οι άντρες πρέπει να πεθάνουν».

Το HBO θα κυκλοφορήσει ντοκιμαντέρ για το Game Of Thrones

Το HBO ανακοίνωσε πως στις 26 Μαϊου πρόκειται να προβληθεί ένα ντοκιμαντέρ για το Game Of Thrones.

Η ταινία θα διαρκέσει δύο ώρες και θα δείξει το making of της τελευταίας σεζόν. Σύμφωνα με το HBO, θα είναι κάτι παραπάνω από ντοκιμαντέρ, θα είναι μία αστεία αλλά και στενάχωρη ιστορία που θα εξηγεί το πόσο γλυκόπικρο είναι να δημιουργείται ένας νέος κόσμος, τον οποία κάποια στιγμή θα πρέπει πρωταγωνιστές και κοινό να αποχαιρετήσουν.

Σκηνοθέτης του «Game of Thrones: The Last Watch», είναι η Βρετανίδα Τζίνι Φίνλεϊ, η οποία θα παρουσιάσει όλα τα backstage, αλλά και χρήσιμες πληροφορίες για τα γυρίσματα. Όλες εκείνες τις μοναδικές περιοχές και τον τρόπο με τον οποίο οι αφηγήσεις του Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν έγιναν πραγματικότητα.

Ο 8ος κύκλος θα μεταδοθεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από τη Nova.