Μία μεγάλη έκπληξη επεφύλασσαν οι κριτές του Master Chef στους διαγωνιζόμενους που πέρασαν στη φάση των bootcamps, καθώς φέτος το παιχνίδι παίζεται αλλιώς, με μία σημαντική αλλαγή στους κανόνες.

Όπως λοιπόν ανακοινώθηκε, οι κριτές θα επιλέξουν από 7 παίκτες ο καθένας για να τους πάρουν στις ομάδες τους, μετατρέποντας την επιλογή των παικτών σε μία «μάχη» γοήτρου μεταξύ τους.

Ειδικότερα, ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Το σίγουρο είναι ότι θα μαγειρέψετε. Στο νέο Master Chef όμως, η μάχη που θα δώσετε δεν είναι μόνο δική σας. Στη φετινή μάχη που έχετε να δώσετε στην κουζίνα του Master Chef, η μεγάλη αλλαγή είναι η εξής: έχουμε και εμείς άμεση εμπλοκή. Φέτος έχουμε βάλει ένα προσωπικό στοίχημα για το ποιος από εμάς τους τρεις θα είναι αυτός που θα βρει, που θα διακρίνει από τώρα, από σήμερα, τον επόμενο Έλληνα Master Chef. Έχει ο καθένας μας 7 ποδιές να δώσει. Όποιος λοιπόν καταφέρει με τη μαγειρική του να μας πείσει ότι αξίζει να πάρει την ποδιά, αυτόματα γίνεται μέλος της ομάδας μας. Οπότε εμείς διαμορφώνουμε τρεις διαφορετικές ομάδες και αυτόματα γινόμαστε οι μέντορές σας. Εννοείται πως και οι τρεις μας βρισκόμαστε εδώ για όλους σας. Είμαστε μέντορες όλων σας. Αλλά όπως εσείς είστε έτοιμοι και πρόκειται να δώσετε την προσωπική σας μάχη στη νέα κουζίνα του Master Chef, έτσι και εμείς μεταξύ μας έχουμε βάλει αυτό το προσωπικό στοίχημα. Είναι θέμα γοήτρου. Στην ουσία πρόκειται για ένα μαγειρικό scouting και θέλουμε να δούμε ποιανού το μάτι κόβει καλύτερα, δηλαδή ποιος θα διακρίνει τον επόμενο MasterChef».