Με ιδιαίτερη επιτυχία και μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018 στο κατάμεστο Κτήριο 56 του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» η τελετή απονομής των Social Media Awards 2018, με σκοπό την επιβράβευση των πιο καινοτόμων και αποτελεσματικών ενεργειών στα social media των brands και των agencies της ελληνικής αγοράς.

Η Lidl Ελλάς σε συνεργασία με την The Newtons Laboratory έδωσαν δυναμικά το παρόν κατακτώντας 10 βραβεία, εκ των οποίων 5 GOLD, 2 SILVER και 2 BRONZE. Κορυφαία στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η απονομή ενός από τα εννιά PLATINUM βραβεία της διοργάνωσης στην κατηγορία Best Content in Social Media για την καμπάνια #apotalidl.

Το βραβείο αυτό αποτελεί την ύψιστη διάκριση  του θεσμού και απονέμεται στην υποψηφιότητα η οποία συγκέντρωσε τον υψηλότερο μέσο όρο βαθμολογίας από την κριτική επιτροπή, ανάμεσα στο σύνολο των νικητών στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Ελένη Σαββίδου, Social Media Manager, Lidl Ελλάς και Δημήτρης Χρυσίδης, Social Media Associate Lidl Ελλάς

Πιο αναλυτικά, οι ενέργειες για τις οποίες βραβεύτηκε η Lidl Ελλάς είναι οι εξής:

 #apotalidl

  • PLATINUM – Best Content in Social Media
  • GOLD – Best Viral Campaign
  • GOLD – Best User Generated Content
  • GOLD – Best Social Media Strategy for PR
  • GOLD- Best Community Engagement
  • SILVER – Most Innovative Presence in Social Media
  • SILVER – Best Use of a Hashtag on Instagram
  • BRONZE – Best Integration of Social Media & Offline

Αναμφισβήτητα η καμπάνια #apotalidl είναι αυτή που ξεχώρισε την προηγούμενη χρονιά και έδωσε νέα πνοή στα social media της Lidl Ελλάς! Η φιλοσοφία μας υπαγορεύει πως ό,τι γίνεται από τα Lidl, γίνεται πάντα για καλό! Για τον λόγο αυτό αποφασίσαμε για κάθε τέτοια αναφορά στα social media, άλλοτε αυθόρμητα αστεία και άλλοτε ηθελημένα απαξιωτική για εμάς, να αντιστρέφουμε το σχόλιο σε «κάτι καλό για τους πολλούς».

Σε συνεργασία λοιπόν με την ΜΚΟ «Μπορούμε» αποφασίσαμε για κάθε αναφορά που περιείχε τη φράση ή το hashtag «από τα Lidl» να δίνουμε 10 μερίδες φαγητό σε οικογένειες που τις είχαν ανάγκη.

Βασικός στόχος ήταν να αποδυναμώσουμε το υπάρχον trend, να αποσυνδέσουμε το αρνητικό connotation από το brand Lidl και να αλλάξουμε την έννοια του hashtag, έτσι ώστε σταδιακά να μειωθούν αυτές οι αναφορές δίνοντας ταυτόχρονα και μια προέκταση με χαρακτήρα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Οι ομάδες της Lidl Ελλάς και της The Newtons Laboratory

Η επικοινωνιακή στρατηγική που επιλέξαμε βασιζόταν σε ένα media mix το οποίο είχε ως βασικό hub τα μέσα στα οποία ζούσε το #apotalidl…τα social media! Παρακινώντας λοιπόν τους χρήστες να ανεβάσουν το δικό τους post #apotalidl εκφράζοντας κάτι το θετικό αυτή τη φορά, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε 17.912 αναφορές σε διάστημα μόλις δύο μηνών οι οποίες μετατράπηκαν σε 200.000 μερίδες φαγητού που προσφέραμε σε συνεργασία με την ΜΚΟ Μπορούμε σε ανθρώπους που τις είχαν πραγματικά ανάγκη.

Τα αποτελέσματα ήταν πραγματικά εντυπωσιακά καθώς το κοινό των social media και όχι μόνο αγκάλιασε με ενθουσιασμό αυτήν την ενέργεια και συμμετείχε ενεργά ως ambassador στη διάδοση του μηνύματος πως ό,τι γίνεται από τα Lidl γίνεται για καλό! Κάπως έτσι καταφέραμε να προσφέρουμε κοινωνικό έργο και να αντιστρέψουμε μια αρνητική πεποίθηση σε κάτι πραγματικά θετικό με αποτέλεσμα να μειωθούν αισθητά οι απαξιωτικές και άδικες αναφορές.

#KaneisAllos

  • GOLD – Best in Retail

Ο ανταγωνισμός στον κλάδο του λιανεμπορίου τροφίμων επιβάλλει ταχύτητα, εμπιστοσύνη και φυσικά παροχή υψηλής ποιότητας προϊόντων αλλά και μεγάλων προσφορών στους καταναλωτές. Στα Social Media της Lidl Ελλάς, φροντίσαμε τον προηγούμενο έναν χρόνο να δείξουμε μέσα από καινοτόμο και ευφάνταστο περιεχόμενο ότι προσφέρουμε ποιοτικά, φρέσκα και οικονομικά προϊόντα καθώς και όλα τα καλά όπως #KaneisAllos.

Μέσα από ευρηματικές και στοχευμένες ενέργειες στα κοινωνικά μας δίκτυα συνεχίσαμε να αναδεικνύουμε τον στόχο μας να προσφέρουμε σταθερά την καλύτερη ποιότητα προϊόντων στις καλύτερες τιμές της εγχώριας αγοράς. Γιατί πολύ απλά #KaneisAllos δεν μπορεί να γίνει Lidl!

Οι ομάδες της Lidl Ελλάς και της The Newtons Laboratory

Press Trips in Social Media

  • BRONZE – Best Social Media Strategy for PR

Οι επισκέψεις της Lidl Ελλάς στους Έλληνες προμηθευτές της στο πλαίσιο οργανωμένων press trips με τη συνοδεία δημοσιογράφων από τα πιο έγκριτα μέσα της Ελλάδας αξιοποιήθηκαν στα social media κανάλια μας για την εκ των έσω ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα προϊόντα που βρίσκει κανείς στα ράφια των καταστημάτων μας τονίζοντας πάντα την ποιότητα και την ελληνικότητά τους.

Για την επίτευξη του μεγαλύτερου δυνατού brand awareness δραστηριοποιηθήκαμε κατά κύριο λόγο σε Facebook και Instagram, προβάλλοντας στα συγκεκριμένα κανάλια υλικό από το κάθε Press Trip, με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απήχηση και αλληλεπίδραση του περιεχομένου με το κοινό μας.

Σε συνεννόηση με τους προμηθευτές μας προβάλαμε τη διαδικασία παραγωγής του εκάστοτε προϊόντος από το αρχικό έως και το τελικό στάδιο κάτι το οποίο προκάλεσε το ενδιαφέρον του κοινού που μέσα από τα social media του παρακολούθησε αυτήν την ιδιαίτερη ξενάγησή μας!

Επισκεφθείτε μας και στο:

lidl-hellas.gr

lidlgr

 

Lidl_Hellas

 

lidl_hellas

 

lidl-hellas

 

lidlhellas