Όλα όσα μας κάνουν να σκεφτούμε, να προβληματιστούμε ή να απορήσουμε, βρίσκουν απαντήσεις στο Galileo από Τρίτη έως Παρασκευή στις 21:00 στον ΑΝΤ1.

Την Τρίτη 8 Μαΐου το Galileo γυρίζει τον κόσμο και μας παρουσιάζει τους πιο περίεργους οικισμούς! Ένα πλωτό χωριό στο Βιετνάμ, μια πόλη της Πολωνίας με 35 κομμωτήρια, 150 κομμωτές και μόλις 200 κατοίκους, το χωριό με τους βαρυποινίτες στη Βολιβία, το χωριό των πιγκουίνων στη Νότια Αφρική, τα σπίτια από καλάμια στο Περού, ένα χωριό κάτω από τη γη στην Αυστραλία, αλλά και τις στιλιστικές τάσεις του σήμερα σε σχέση με τον Μεσαίωνα.

Την Τετάρτη 9 Μαΐου το Galileo εξηγεί τι είναι τα βλαστοκύτταρα, ερευνά το sex κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μας συστήνει τι να κάνουμε αν το χέρι μας μουδιάσει. Ακόμα, πειραματίζεται για να βρει την ταχύτητα που πρέπει να τραβήξει κάποιος ένα τραπεζομάντηλο, χωρίς να μετακινηθεί τίποτα από πάνω του και ψάχνει τι πρέπει να έχουν οι οδηγοί ενός παιδικού αυτοκίνητου, τύπου bobby car.

Την Πέμπτη 10 Μαΐου μαθαίνουμε τα πάντα για το αλουμίνιο, πεταγόμαστε μέχρι το Ελ. Βενιζέλος για να παρακολουθήσουμε μια ανακατασκευή πίστας και βρίσκουμε πόσα μαγιό μπικίνι φτιάχνουμε με 1 τετραγωνικό ύφασμα. Ακόμα, ακούμε ποιος ανακάλυψε τις ωτοασπίδες και βλέπουμε μια κουζίνα… με έντομα!

Την Παρασκευή 11 Μαΐου το Galileo αναρωτιέται αν η πιστωτική κάρτα κάνει τη ζωή μας ευκολότερη ή δυσκολότερη. Παρουσιάζει μεγάλες εφευρέσεις, τις προσωπικότητες που έγιναν ταινίες και μ’ ένα εκρηκτικό φινάλε πειραματίζεται για το αν ένα αυτοκίνητο μπορεί ν’ ανατιναχτεί με μία σφαίρα στο ρεζερβουάρ!