Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος έγινε ευρέως γνωστός ως κριτής του πρώτου MasterChef πριν από αρκετά χρόνια.

Ωστόσο ο σεφ είναι εκτός του νέου MasterChef που βγήκε στον αέρα πριν λίγες μέρες.

Ο σεφ έδωσε πριν λίγο καιρό μια συνέντευξη στην εκπομπή «ΕΔΩ» της Ντορέττας Παπαδημητρίου εξηγώντας ακριβώς το γιατί δεν βρίσκεται στην τριάδα των κριτών του μεγαλύτερου τηλεοπτικού διαγωνισμού μαγειρικής.

Όπως ανέφερε πριν περίπου ένα μήνα, το κανάλι ήθελε να γυρίσει την εκπομπή με περισσότερα χαρακτηριστικά ριάλιτι.

«Ακούγονται πάρα πολλά και πολλά από αυτά δεν ισχύουν. Στεναχωριέμαι όταν λέγονται πράγματα, γιατί πέρα από εμένα που ξέρω πώς να το αντιμετωπίσω, τα ακούνε και δικοί μου άνθρωποι που δεν γνωρίζουν τι γίνεται και παίρνουν τηλέφωνα. Έφυγα γιατί έπρεπε απλά να φύγω» είπε ο Δημήτρης Σκαρμούσος και υπογράμμισε με νόημα: «Νομίζω ότι το project πήγαινε σε έναν τελείως διαφορετικό δρόμο από αυτό που εγώ ξέρω να κάνω. Δηλαδή, τόσα χρόνια που κάνω τηλεόραση είμαι αυτός. Είμαι πραγματικός, είμαι ο εαυτός μου, γι’ αυτό νομίζω ότι με αγάπησε και ο κόσμος. Νομίζω ότι όλη η ιστορία ήταν ότι ήθελαν να το κάνουν ριάλιτι. Νομίζω ότι ο τυφώνας Survivor που χτύπησε από το δικό σας κανάλι τα υπόλοιπα κανάλια, εξαπλώθηκε σε όλα τα κανάλια».

Όπως είπε τότε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος: «Εγώ δεν συμφωνούσα γιατί είναι ένα concept που είναι εξαιρετικό, καθαρά μαγειρικό και είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνει ριάλιτι ένα τέτοιο concept. Είναι ένας διαγωνισμός μαγειρικής. Παίζεται σε πάρα πολλές χώρες στον κόσμο. Δεν έχει γίνει ποτέ ριάλιτι. Αν κατάλαβα καλά, γιατί υπάρχει και μία παρεξήγηση, μπορεί να μην κατάλαβα εγώ καλά. Αλλά αν όντως αυτό ήθελαν να κάνουν, εγώ δεν ήμουν διατεθειμένος να το κάνω. Γενικώς δεν υπήρχε περίπτωση να παρατήσω εγώ κάτι στη μέση αν δεν ήταν σοβαρό. Ή να παρατήσω ένα τέτοιο project στη μέση. Ούτε το κανάλι υπήρχε περίπτωση να παρατήσω, ούτε ένα τέτοιο project».