Καλεσμένος στην εκπομπή «Ελένη» με την Ελένη Μενεγάκη βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (26/01) ο ηθοποιός Μιχαήλ Ταμπακάκης που πρωταγωνιστεί στην επιτυχημένη δραματική σειρά του Mega «Το ναυάγιο».

Για την πορεία της καριέρας του από το «Μαύρο Ρόδο» έως «Το ναυάγιο», ανέφερε: «Για εμένα είναι συνειδητό κάθε φορά να κάνω κάτι διαφορετικό. Επειδή ήταν πολύ έντονο αυτό που έκανα στο “Μαύρο Ρόδο”, ήθελα φέτος να μετακινηθώ σε κάτι άλλο. Νομίζω πως ο ρόλος στο ‘’Ναυάγιο’’ με έχει βοηθήσει πάρα πολύ».

Και συνέχισε: «Φέτος, ήθελα να κάνω θέατρο γιατί πέρσι είχα πολλή δουλειά και δεν έκανα. Έτσι, κούμπωσε πολύ ωραία η σειρά γιατί μπορούσα να κάνω παράλληλα και θέατρο. Επίσης, δεν πιστεύω στο μέγεθος των ρόλων. Με το οτιδήποτε μπορείς να νιώσεις παραγωγικός και δημιουργικός».

Για τον ρόλο του στην επιτυχημένη σειρά του Mega, «Το ναυάγιο», τόνισε: «Τον έχω αγαπήσει αυτόν τον ρολό. Είναι πολύ ευτυχές αυτό που συμβαίνει φέτος. Η δουλειά είναι πάρα πολύ ωραία και ο καθένας στον τομέα του κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί. Ο Άγγελος είναι ένα παιδί που με συγκινεί η αθωότητά του. Οριακά, έχω αρχίσει να αμφισβητώ το IQ του. Είναι πολύ ευαίσθητος και δεν έχει δεύτερες σκέψεις. Στην πορεία θα δούμε και άλλα πράγματα. Θα ‘’ξυπνήσει’’ κάποια στιγμή. Έχει ενδιαφέρον γιατί οι ρόλοι έχουν πια κλιμάκωση. Τον Ιπποκράτη (σ.σ. Γιάννης Στάνκογλου) τον ακολούθησα από θαυμασμό. Είναι σαν πρότυπο για αυτόν αλλά σιγά-σιγά θα καταλάβει πως κάτι δεν πάει καλά».

To spoiler για το «Ναυάγιο»

Ο Μιχαήλ Ταμπακάκης έδωσε και ένα ανατρεπτικό σπόιλερ για τη σειρά: «Οι γονείς μου δεν ζουν. Έχουν πεθάνει, όταν ήμουν μικρός. Εγώ πιστεύω ότι ήταν ατύχημα. Τώρα θα μάθω ότι δεν ήταν ατύχημα αλλά κάηκαν σε μια φωτιά. Θα είναι σοκ για εμένα, όπως και τα γυρίσματα που κάνω τώρα. Είναι πολύ δύσκολα».

Αναφερόμενος στην πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης «Ο Ταλαντούχος Κύριος Ρίπλεϊ» στην οποία πρωταγωνιστεί, σημείωσε: «Έχω άγχος. Η παράσταση είναι διασκευή του Πέτρου Ζούλια. Έχει καταφέρει και έχει κάνει μια πολύ καλή διασκευή που βασίζεται περισσότερο στο βιβλίο και όχι τόσο στις ταινίες. Έχει να κάνει με την αδυναμία του ανθρώπου να μπορεί να δεχτεί τον εαυτό του και να θέλει να τον αλλάξει. Είναι διαχρονικό και τα θέματα που θίγει υπάρχουν και σήμερα. Δεν έχει αποδεχτεί τη φύση και ενώ φαινομενικά τα είχε όλα, δεν τα έχει. Το ίδιο και ο Ρίπλεΐ».

Σε σχέση με το πώς διαλέγει μία σειρά ή μία θεατρική παράσταση που θα παίξει, είπε: «Για εμένα είχε να κάνει πολύ με τους συνεργάτες. Αλλά σε αυτό το έργο μού άρεσε και πολύ ο χαρακτήρας».

Ενώ για το εάν θα έκανε τηλεόραση, όχι ως ηθοποιός, αλλά ως παρουσιαστής είπε πως μάλλον δεν θα το έκανε και πως νιώθει περισσότερο την ανάγκη να ασχοληθεί με τη σκηνοθεσία.

«Δεν έχω πολλούς φίλους, Είναι λίγοι και καλοί. Δεν με τραβάνε άνθρωποι ίδιοι με εμένα, αλλά διαφορετικοί», αποκάλυψε.