Από την παραίτηση του Γιώργου Γαμπρίτσου από την ΕΡΤ και τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του οργανισμού μέχρι σήμερα έχουν περάσει 18 μήνες. Σε αυτό το διάστημα, ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας ήταν μόνος στο… τιμόνι. Από χθες όμως, τη θέση ανέλαβε η κ. Κατερίνα Κασκανιώτη η οποία είναι η πρώτη γυναίκα διεθύνουσα σύμβουλος στην ΕΡΤ.

Η κ. Κασκανιώτη είχε την πρώτη της συνάντηση με τους τηλεοπτικούς συντάκτες το μεσημέρι της Τρίτης (19/12) στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Ο πρόεδρος, Κωνσταντίνος Ζούλας, καλωσόρισε την Κατερίνα Κασκανιώτη τόνιζοντας ότι η χαρά του είναι διπλή καθώς η Κατερίνα Κασκανιώτη είναι ένα πεπειραμένο στέλεχος των media η οποία θα συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της ΕΡΤ αλλά και επειδή είναι η πρώτη διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΡΤ στη μακρά ιστορία της. «Είναι κάτι που έχει συμβεί εδώ και χρόνια» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζούλας.

Η Κατερίνα Κασκανιώτη θα αναλάβει τα χρέη της μεταβατικής διεθύνουσας συμβούλου της ΕΡΤ, αρχικά για 6 μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί η αναγκαία διαδικασία για τη μόνιμη πλήρωση της συγκεκριμένης θέσης και να δημοσιευθεί τυπικά η σχετική προκήρυξη.

Οι απαντήσεις στις κρίσιμες ερωτήσεις που δεν… ήρθαν

Κατερίνα Κασκανιώτη - Κωνσταντίνος Ζούλας
Κατερίνα Κασκανιώτη – Κωνσταντίνος Ζούλας

Ο κ. Ζούλας τόνισε πως η πρώτη αυτή συνάντηση της κ. Κασκανιώτη με τους δημοσιογράφους ήταν μια συνάντηση γνωριμίας και πως δεν θα υπάρξουν απαντήσεις σε κρίσιμες ερωτήσεις που αφορούν την ΕΡΤ καθώς «Δεν θα ήταν υπεύθυνο τόσο από την πλευρά μου όσο και από την πλευρά της Κατερίνας που ανέλαβε μόλις χθες τη θέση της».

Ωστόσο όπως σημείωσε, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρξει συνέντευξη τύπου όπου θα απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με το νέο στρατηγικό σχέδιο της ΕΡΤ το οποίο ήδη βρίσκεται υπό επεξεργασία.

Οι δύο κεντρικοί στρατηγικοί στόχοι του επόμενου διαστήματος

Στους δύο κεντρικούς στρατηγικούς στόχους που έχει θέσει η διοίκηση της ΕΡΤ για το αμέσως επόμενο διάστημα αναφέρθηκε ο κ. Ζούλας. «Η ΕΡΤ έχει ανάμεσα σε πολλούς άλλους δύο κεντρικούς στρατηγικούς στόχους για το αμέσως επόμενο διάστημα. Πρώτον, να επενδύσει και να ενισχύσει το ΕΡΤNEWS που είναι το πρώτο αμιγώς δημοσιογραφικό κανάλι της Ελλάδας και σε λίγο καιρό κλείνει τα δύο χρόνια λειτουργίας του. Ο δεύτερος στρατηγικός στόχος είναι να αναβαθμίσουμε την ψηφιακή μας πλατφόρμα το ERTFLIX που γεννήθηκε για να ανταποκριθεί σε έναν σύγχρονο τρόπο θέασης» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΡΤ.

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το ERTFLIX

Όποια προσδοκία και να είχε η διοίκηση της ΕΡΤ για την πλατφόρμα ERTFLIX, αυτή ξεπεράστηκε αφού όπως έκανε γνωστό ο κ. Ζούλας τόσο τον περασμένο Οκτώβριο όσο και τον περασμένο Νοέμβριο, οι θεάσεις έσπασαν το φράγμα των 12 εκατομμυρίων τον μήνα, ενώ η προβολή των οκτώ επεισοδίων της «Έρημης χώρας» ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Συγκεκριμένα, μόνο την περασμένη Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, που «ανέβηκαν» τα τελευταία τέσσερα επεισόδια της σειράς, το ERTFLIX κατέγραψε 1.650.000 θεάσεις.

«To ERTFLIX φορτώνει»

Με το σλόγκαν «To ERTFLIX φορτώνει», η διοίκηση της ΕΡΤ παρουσίασε το… χριστουγεννιάτικο δώρο της στους φίλους της. Όπως ανακοινώθηκε μέχρι τα Χριστούγεννα, εκτός από τα προγράμματα της ΕΡΤ, θα έχουν «ανέβει» ταυτόχρονα 140 ταινίες, 25 πλήρεις σειρές και πάνω από 1.500 επεισόδια παιδικών προγραμμάτων.

Κατερίνα Κασκανιώτη: Η ΕΡΤ είναι ένα πολύπλευρο brand, μοναδικό στην αγορά μας

«Πολύπλευρο και μοναδικό brand» χαρακτήρισε η Κατερίνα Κασκανιώτη την ΕΡΤ μιλώντας για πρώτη φορά στους τηλεοπτικούς συντάκτες από τη θέση της νέας Διευθύνουσας Συμβούλου του Οργανισμού.

«Όταν μου έκανε την πρόταση ο πρόεδρος ένιωσα μια μεγάλη τιμή. Το σκέφτηκα για λίγες μέρες γιατί η ευθύνη είναι μεγάλη και κατανοώντας την ευθύνη δέχθηκα. Πραγματικά, στα δικά μου τα μάτια η ΕΡΤ είναι μια σταθερή αξία. Την έχω ζήσει σαν απλός πολίτης και σαν συνεργάτης για πολλά χρόνια, και νιώθω πραγματικά χαρούμενη που θα είμαι και μέλος της. Η ΕΡΤ είναι ένα πολύπλευρο brand, μοναδικό στην αγορά μας, το οποίο δεν στέκεται μόνο στην ενημέρωση, όπως όλοι γνωρίζετε, αλλά έχει κάνει τρομερά βήματα στον χώρο της ψυχαγωγίας με ένα περιεχόμενο που η δική μου η εμπειρία επιτρέπει και βοηθάει στο να καταλάβω πόσο αξιόλογο είναι αυτό που έχει παραχθεί και αυτό που αυτήν την στιγμή παράγεται» ανέφερε αρχικά η κ. Κασκανιώτη.

Επίσης τόνισε ότι «η ΕΡΤ δεν είναι απλά ανταγωνιστική με τηλεοπτικούς όρους. Η ΕΡΤ αλλάζει το παράδειγμα με παραγωγές υψηλής ποιότητας, με πρωτοποριακές ιδέες και προσεγμένο περιεχόμενο και ποιοτικό αποτέλεσμα. Η εμπειρία μου στην παραγωγή κινηματογραφικού και τηλεοπτικού περιεχομένου με βοηθάει να αναγνωρίζω το ιδιαίτερα αξιόλογο αποτέλεσμα που έχει παραγάγει και συνεχίζει να παράγει η ΕΡΤ τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Και αυτός είναι ένας βασικός λόγος που δέχθηκα να αναλάβω αυτή τη θέση. Θέλω να είμαι μέρος αυτής της προσπάθειας, που έχει ήδη αρχίσει. Να συμβάλλω και να συνεισφέρω. Από την πλευρά μου δεσμεύομαι ότι με τις γνώσεις και την εμπειρία που διαθέτω, θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις, για να υπηρετήσω τους στρατηγικούς στόχους της ΕΡΤ».

Τέλος η κ. Κασκανιώτη εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «στην προσπάθεια αυτή είμαι σίγουρη ότι θα βρω συμπαραστάτες και συνοδοιπόρους το αφοσιωμένο και με υψηλή επαγγελματική ποιότητα και εκτενέστατη εμπειρία ανθρώπινο δυναμικό του Οργανισμού».