Στην εκπομπή «Πρωινό Σου Σου» και την δημοσιογράφο Κωνσταντίνα Μαύρου μίλησε ο Ανδρέας Μικρούτσικος. Ο παρουσιαστής αναφέρθηκε στη Μαρίνα Σάττι που θα μας εκπροσωπήσει φέτος στη Eurovision, αλλά και στην περσινή επιλογή του Βίκτωρ Βερνίκου.

«Είναι μια εύστοχη επιλογή να μας εκπροσωπήσει φέτος στη Eurovision. Η περσινή δυστυχώς ήταν άστοχη. Ήταν ένα νέο παιδί και άπειρο. Αυτοί που αποφάσισαν την περσινή εκπροσώπηση έκαναν μια σειρά από λάθη. Η Μαρίνα Σάττι είναι πολύ καλή τραγουδίστρια, έχει τσαγανό και είναι ένας μικρός… δαίμονας», είπε αρχικά ο Ανδρέας Μικρούτσικος για να προσθέσει:

«Αυτό που έκανε η ΕΡΤ πέρυσι, νομίζω ότι έπαιξε μεγάλο ρόλο το όνομα και μια “διαπλοκή” προσώπων. Δηλαδή, μια ισχυρή οικογένεια που είχε έναν καλλιτέχνη και κάπου οι άνθρωποι της ΕΡΤ αντί να χαϊδέψουν την ουσία, δηλαδή τη μουσικότητα και τη σωστή εκπροσώπηση, χάιδεψαν ημέτερα συμφέροντα».

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος σχολίασε την επιλογή της Μαρίνας Σάττι και στον «αέρα» της Super Kατερίνας.

«Χαίρομαι κι εγώ. Δεν έγινε ανάθεση, πείσανε τη Μαρίνα Σάττι να δεχτεί. Μεγάλη τιμή, “ξεπλένουν” τα περσινά και όχι μόνο. Η Μαρίνα είναι ένα φρέσκο παιδί με τρομακτικές σπουδές, Μπέρκλεϊ και βάλε, ηθοποιός, σπουδασμένη, με έναν δικό της ήχο. Είναι μεγάλη επιτυχία. Μπράβο στην ΕΡΤ που την έπεισε. Ξεχνάω τα περσινά καραγκιοζιλίκια, να μην το πω αλλιώς» ήταν το σχόλιό του.

Μάλιστα στην ίδια εκπομπή μίλησε ο δάσκαλός της, Πάνος Δήμας, που ήταν από τους ελάχιστους που γνώριζαν ότι θα πάει στη Eurovision.

«Ήμασταν μαζί χτες όταν μιλήσαμε με τους υπευθύνους οπότε το γνωρίζω από την πηγή. Ήταν η στιγμή για να πάει. Τώρα θα ξεκινήσει η διαδικασία του τραγουδιού, του ψαξίματος. Η επιλογή του τραγουδιού θα γίνει από την ίδια. Είναι πολυσχιδής καλλιτέχνιδα, έχει μια φαντασία απίστευτη, δεν ξέρω τι θα σκαρφιστεί. Μπορεί να δοκιμαστεί σε πολλά είδη» ανέφερε.

Οι πρώτες αντιδράσεις τώρα στο Twitter για την Μαρίνα Σάττι ήταν κάτι παραπάνω από θετικές: «Ναι ρε φίλε! Τι δάκρυα χαράς», «Εισακούστηκαν οι προσευχές μας επιτέλους», «Δεν το πιστεύω!!! Πάμε για νίκη!!!» – «Στηρίζω φουλ τη φετινή μας συμμετοχή» – «Ακόμα τσιρίζω».