Η 32χρονη Jasmine Tookes και η 30χρονη Josephine Skriver κοσμούσαν τους καταλόγους της Victoria’s Secret για χρόνια. Αυτό που αποκαλύπτουν, όμως, τώρα καταρρίπτει όλα όσα βλέπαμε σε αυτούς τους καταλόγους.

Έχοντας περάσει από πολλές φωτογραφήσεις, τα δύο μοντέλα δήλωσαν πως, μερικές φορές, ακόμη και οι ίδιες δεν μπορούσαν να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους, κοιτάζοντας τις εικόνες τους. Η Tookes και η Skriver μίλησαν πρόσφατα στο podcast «Real Pod» για τις εμπειρίες τους ως άγγελοι της Victoria’s Secret, εμβαθύνοντας στην πραγματικότητα της βιομηχανίας και στο ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε αυτή.

Όταν ρωτήθηκαν αν κατάλαβαν τον αντίκτυπό τους στις άλλες γυναίκες και την κοινωνία, η Skriver απάντησε: «Ήταν μια περίεργη στιγμή γιατί συνειδητοποιούσες ότι σε κοιτούσαν πάρα πολλά μάτια. Το καταλάβαινες αυτό όταν ήσουν στην VS».

«Αλλά υπογράψαμε με την εταιρεία, τη στιγμή που ήταν σε έκρηξη τα social media, οπότε ήταν αυτός ο συνδυασμός του ότι όλοι θα σε γνωρίσουν από αυτή τη λαμπερή πλευρά, όπου χρειάζονται δυόμισι ώρες για τα μαλλιά και το μακιγιάζ, προσωπικοί γυμναστές. Ωστόσο, τώρα έχεις τη δυνατότητα να πας τον κόσμο στα παρασκήνια και να τους δείξεις τον πιο αληθινό εαυτό σου», πρόσθεσε.

Η Skriver, η οποία κατάγεται από τη Δανία, σημείωσε ότι ένιωσε σαν να απέκτησε ο κόσμος εμμονή μαζί τους και κάθε λεπτομέρεια της ζωής τους λόγω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. «Ήθελαν να μάθουν μέχρι και τι είδους οδοντόκρεμα χρησιμοποιούσα και εγώ έλεγα, “Αλήθεια; Αυτό μου φαίνεται βαρετό”», θυμήθηκε. Είπε ότι ήθελε να δείξει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πόσος χρόνος και προσπάθεια απαιτείται για να διατηρήσει τη σιλουέτα της για να είναι μοντέλο, αλλά το κοινό θεωρούσε ότι όλα αυτά ήταν τόσο αβίαστα.

Η Tookes παραδέχτηκε ότι εξακολουθεί να βλέπει σχόλια στο Instagram «κάθε μέρα» από θαυμαστές που ισχυρίζονται ότι είναι «πάντα τόσο συγκροτημένη και τόσο τέλεια», αλλά τονίζει ότι το Instagram είναι μόνο μια εκδοχή του εαυτού της. «Αν με βλέπατε να ξυπνάω το πρωί στο σπίτι μου, στη μέση της ημέρας, να περπατάω με σάλια πάνω μου από το μωρό, χωρίς μακιγιάζ, θα καταλαβαίνατε ότι αυτή είναι η πραγματική μου ζωή», δήλωσε η Tookes, η οποία γέννησε μια κόρη τον Φεβρουάριο.

«Οι εικόνες ήταν τόσο ρετουσαρισμένες, που δεν αναγνωρίζαμε τον εαυτό μας»

Καθώς η συζήτηση συνεχίστηκε, η Skriver εξομολογήθηκε ότι η γνώση της για τον κόσμο του μόντελινγκ, την οδήγησε να υποθέσει ότι όλοι γνώριζαν πως οι εικόνες ήταν «όλες ψεύτικες», «φορώντας μόνιμα» μακιγιάζ σώματος και τόσο ρετουσαρισμένες, που τα μοντέλα μετά βίας έμοιαζαν με τον εαυτό τους. Η ίδια έφτασε στο σημείο να πει ότι οι πιο κοντινοί της άνθρωποι δυσκολεύονταν να την αναγνωρίσουν σε ορισμένες φωτογραφίες.

«Στεκόμουν δίπλα στις μεγάλες διαφημιστικές πινακίδες στο δρόμο και μπορούσα να στέκομαι εκεί για 30 λεπτά και ούτε ένας άνθρωπος δεν μπορούσε να συνδυάσει τους δύο ανθρώπους», μοιράστηκε. «Έλεγα: “Δεν μοιάζω καν με τις φωτογραφίες μου”. Μερικές φορές η μητέρα μου έλεγε, “εσύ είσαι αυτή; Δεν ήξερα καν ότι μπορούσες να μοιάζεις έτσι”».

Η Tookes συμφώνησε, όπως μεταδίδει το nypost.com, εξηγώντας ότι ο κόσμος δεν συνειδητοποιούσε πόσο επεξεργασμένες ήταν οι φωτογραφίες και «είναι τόσο τρελό, γιατί, για μένα, είναι τόσο προφανές όταν κοιτάζεις πίσω τις παλιές μας καμπάνιες VS».