Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών προχώρησε σε καταγγελία πως έχει πέσει στην αντίληψή τους ότι σε casting τηλεοπτικών σειρών ζητούν από τους ηθοποιούς να αναφέρουν τον αριθμό των followers τους στα social media. Το πρωί της Πέμπτης (01/06), ο ηθοποιός Τάσος Χαλκιάς μίλησε σε ζωντανή σύνδεση με την εκπομπή «Πάμε Δανάη» του Mega και ανέφερε πως η συγκεκριμένη πρακτική υπάρχει εδώ και καιρό και πως παραλίγο να ζητήσουν και σε εκείνον τον αριθμό των followers του σε κάποιο casting.

«Ήταν αναμενόμενο εντελώς. Δεν συμβαίνει τώρα. Τώρα το πήραμε χαμπάρι δια της επίσημης οδού. Συμβαίνει εδώ και καιρό, και ίσως παραλίγο να το ζητούσαν και σε μένα, αλλά μάλλον υπήρξε αιδώς. Δεν υπάρχει στη σημερινή κοινωνία μία μετάφραση των ενεργειών του ανθρώπου μέσα από την κοινωνική δράση τους, και ιδιαίτερα μέσα από το επάγγελμά τους, την οποία μεταφράζει σε χρήμα; Οι παραγωγοί πιστεύουν πως όσο περισσότερους ακόλουθους έχει κάποιος, τόσο θα τον ακολουθήσουν σε μία τηλεοπτική εμφάνιση. Αρχίζει και γίνεται η ανταμοιβή μας ανάλογη με τους followers. Είναι γνωστό ότι πρόκεται για κέρδος και τίποτα άλλο», είπε ο Τάσος Χαλκιάς.

Ο Τάσος Χαλκιάς τόνισε πως αυτές οι πρακτικές πλήττουν τα νέα παιδιά στον χώρο της υποκριτικής: «Κατά την προσωπική μου γνώμη, φοβάμαι ότι και νέα δεινά θα πλήξουν τους νέους ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με τις τέχνες. Οι τέχνες δίνουν στον άνθρωπο ελεύθερη σκέψη. Η ελεύθερη σκέψη δεν συμφέρει κανέναν από αυτούς που διοικούν τον κόσμο, εντός και εκτός των τειχών. Κατά την προσωπική μου γνώμη, θα αναμένουμε κι άλλα πράγματα, οι νέοι συνάδελφοι θα αντιμετωπίσουν κι άλλους εχθρούς από αυτούς που είχαμε να αντιμετωπίσουμε εμείς».