Στο πλατό της εκπομπής «Πρωίαν σε είδον τη μεσμβρίαν» της ΕΡΤ βρέθηκε καλεσμένη η Σόφη Ζαννίνου το μεσημέρι της Δευτέρας (15/05). Η ηθοποιός μίλησε στον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Τζένη Μελιτά για το ιδιαίτερο επάγγελμα που έκανε ο παππούς της όταν ήρθε με τον διωγμό από την Κωνσταντινούπολη.

«Ο παππούς μου όταν ήρθαν με τον διωγμό από την Κων/πολη, ήταν λαθρέμπορος και πουλούσε πετράδια και διάφορα άλλα. Ο πατέρας μου μού είπε ότι είχε κι αλυσίδα εστιατορίων ο παππούς για κάλυψη για τα λαθραία. Έκανε τον εστιάτορα. Είχε ένα μπαστούνι ασημένιο, το οποίο ήταν κούφιο. Ο παππούς μου έλεγε στον πατέρα μου πήγαινε αυτό το μπαστούνι στον Φώτη π.χ., το έπαιρνε κι έκανε το βαποράκι» ανέφερε η Σόφη Ζαννίνου.

«Το μπαστούνι είχε μέσα ό,τι μπορείς να φανταστείς. Δράκους. Έγινε ο διωγμός, ήρθαν εδώ. Το μόνο που μπόρεσαν να πάρουν είναι λίρες κι έφτιαξε η γιαγιά μου μία ζώνη με θήκες για τις λίρες. Έμειναν εκεί όλα τα υπάρχοντα. Πείνα, δυστυχία. Ήρθαν εδώ κι έπρεπε να δουλέψει. Επειδή είχε αυτό το ταλέντο… Ο πατέρας μου στην αρχή ήταν αστυνομικός στην δίωξη ναρκωτικών» πρόσθεσε η Σόφη Ζαννίνου.