Η έφηβη βασίλισσα της μόδας, η 15χρονη κόρη της Σάλμα Χάγιεκ, Βαλεντίνα – που παρευρίσκεται στα πιο αποκλειστικά πάρτι του Χόλιγουντ, έχει πολλούς διάσημους φίλους και είναι κληρονόμος της περιουσίας του πατέρα της ύψους 33 δισεκατομμυρίων δολαρίων…

Ως μοναχοκόρη της διάσημης ηθοποιού του Χόλιγουντ και του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία François-Henri Pinault, η Βαλεντίνα παρευρίσκεται συχνά στην πρώτη σειρά σε επιδείξεις μόδας, απολαμβάνει πολυτελείς διακοπές με τη λαμπερή οικογένειά της και συναναστρέφεται με μερικούς από τους μεγαλύτερους σταρ του κόσμου.

Πράγματι, ακόμη και οι ίδιοι οι συγγενείς της είναι μια εντυπωσιακή παρέα χάρη στην προηγούμενη σχέση του μπαμπά της με το supermodel Linda Evangelista με την οποία έχει έναν 16χρονο γιο και τη Γαλλίδα σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Dorothée Lepère. Με τον πατέρα της να είναι πρόεδρος του Kering, ενός γαλλικού ομίλου με μάρκες όπως οι Gucci, Saint Laurent και Bottega Veneta, η Valentina έχει μεγαλώσει και έχει ζήσει από κοντά τους πιο διάσημους οίκους μόδας στον κόσμο.

Γι’ αυτό δεν ήταν έκπληξη η κομψή έφηβη να συνοδεύεται από τη σούπερ σταρ μητέρα της και την ετεροθαλή αδερφή της Mathilde στην επίδειξη Εβδομάδας Μόδας του Gucci στο Μιλάνο στις 24 Φεβρουαρίου. Η νεαρή fashionista, συνδύασε ένα μπλε πουκάμισο με κουμπιά με μια δερμάτινη φούστα, αποδεικνύοντας ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο…. To look της ολοκληρώθηκε από ένα ζευγάρι γόβες και φόρεσε κάλτσες Gucci έως τον αστράγαλο και ένα μεγάλο χρυσό κολιέ. Είναι μόνο μία από τις πολλές περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια όπου η έφηβη έχει παρευρεθεί με την οικογένειά της σε εκδηλώσεις υψηλού προφίλ.

Όταν γεννήθηκε το 2007, οι γονείς της – που ξεκίνησαν να βγαίνουν το 2006 – αρχικά επέλεξαν να την κρατήσουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ωστόσο, η Βαλεντίνα κάνει συχνότερες εμφανίσεις καθώς μεγαλώνει, συνοδεύοντας συχνά τη μητέρα της σε πρεμιέρες ταινιών, συνεντεύξεις talk show και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. Το ζευγάρι μάλιστα πόζαρε μαζί για το εξώφυλλο της Vogue Mexico τον Απρίλιο του 2022, με τη Βαλεντίνα να κάνει το ντεμπούτο της στο περιοδικό.

Η τότε 14χρονη αποκάλυψε τα όνειρά της να ακολουθήσει τα βήματα της μητέρας της, να γίνει αρχικά ηθοποιός και μετέπειτα να εργαστεί ως σκηνοθέτης. Η έφηβη τόνισε πώς είχε επίσης κληρονομήσει τη φιλανθρωπική φύση της μητέρας της καθώς μίλησε για το πόσο σημαντικό είναι να είσαι παθιασμένος με την επίλυση των προβλημάτων του κόσμου. Συγκεκριμένα, εξήγησε ότι συγκινήθηκε από το πρόβλημα των αστέγων «επειδή έχω φίλους που δεν έχουν σπίτι». Αυτό την κάνει να καταρρίπτει την πολυτελή ανατροφή της νεαρής σταρ που φαίνεται έτοιμη να βγει από τις σκιές των γονιών της τα επόμενα χρόνια, μεταδίδει η Daily Mail.

Η Βαλεντίνα προέρχεται από μια οικογένεια επιτυχημένων επιχειρηματιών χάρη στον πατέρα και τον παππού της. Ο François-Henri είναι ο γιος του ιδρυτή της Pinault SA, François Pinault. Ο επιτυχημένος Γάλλος επιχειρηματίας παρέδωσε τη διαχείριση των εταιρειών του στον γιο του τον Μάιο του 2003 και η περιουσία του γιου του υπολογίζεται τώρα σε 33,5 δισεκατομμύρια δολάρια, χάρη στην επιτυχία των πολλών εταιρειών της οικογένειας. Ο François-Henri είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Kering από το 2005 και πρόεδρος του Groupe Artémis από το 2003. Υπό την ηγεσία του, ο όμιλος λιανικής PPR μετατράπηκε στον πολυτελή όμιλο μόδας Kering.

Το 2019 ανακηρύχθηκε ο τρίτος διευθύνων σύμβουλος του Harvard Business Review με τις καλύτερες επιδόσεις στον κόσμο.

Παρά τον τεράστιο πλούτο που συνδέεται με την οικογένειά της, η Σάλμα αποκάλυψε πρόσφατα ότι κρατά τα παιδιά της «ταπεινά» τα Χριστούγεννα δίνοντάς τους μέτρια δώρα. Είπε στο Page Six: «Τα παιδιά μου είναι ταπεινά. Δεν ξέρω πώς το έκανα, αλλά νομίζω ότι αυτό που ήταν υπέροχο είναι ότι ασχολούνται με πολλά. Λοιπόν, για τα Χριστούγεννα, μου αρέσει να ανοίγουν πολλά δώρα, αλλά μερικά από αυτά είναι πολύ μικρά και ουσιαστικά, μερικά είναι πολύ ανόητα και παιχνιδιάρικα και μετά παίρνουν ένα ή δύο πολύ ωραία».

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στη Vogue Mexico, η έφηβη αποκάλυψε ότι έπρεπε να εξοικονομήσει χρήματα για να αγοράσει τα αγαπημένα της αρώματα όπως το Black Opium από τον Yves Saint Laurent και το Misia από τη Chanel. Όσον αφορά το μακιγιάζ, απαριθμούσε επώνυμες μάρκες όπως η Charlotte Tilbury και η Gucci ως καλές της. Ο πατέρας της Valentina, Francois-Henri, έχει τρία μεγαλύτερα παιδιά από προηγούμενες σχέσεις πριν γνωρίσει τη μητέρα της, Salma.

Ο Augustin James, γνωστός ως Augie, εμφανίζεται συχνά να περνά χρόνο με τον πατέρα του, τη θετή μαμά Salma και τις ετεροθαλείς αδερφές του σε οικογενειακές διακοπές που μοιράζεται η ηθοποιός.

Ο Φρανσουά-Ανρί γνώρισε τη Σάλμα την άνοιξη του 2006 ενώ παρακολουθούσε ένα γκαλά στο Palazzo Grassi στη Βενετία. Η σταρ της Φρίντα ανακοίνωσε ότι αρραβωνιάστηκε τον Γάλλο επιχειρηματία τον Μάρτιο του 2007 και επιβεβαίωσε επίσης ότι ήταν έγκυος. Στη συνέχεια γέννησε την κόρη τους, Valentina Paloma, τον Σεπτέμβριο του 2007.

Η Salma και ο François-Henri παντρεύτηκαν με μια λιτή πολιτική τελετή στις 14 Φεβρουαρίου 2009 με την παρουσία μόνο της οικογένειας, προτού ξεκινήσουν τους πλούσιους εορτασμούς δύο μήνες αργότερα. Ο Φρανσουά-Ανρί εξέπληξε τη Σάλμα με μια ανανέωση όρκου μεταμφιεσμένη σε ημέρα σπα στο τροπικό νησί Μπόρα Μπόρα το 2018, με τις κόρες τους να φαίνονται και οι δύο σε φωτογραφίες από την περίσταση.

Η Βαλεντίνα βγήκε στο προσκήνιο μετά το πρώτο της εξώφυλλο στη Vogue Mexico σε ηλικία 14 ετών. Σε μια συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε στα ισπανικά, αποκαλύφθηκε πώς η Βαλεντίνα της άρεσε συχνά να παίρνει τα ρούχα της μητέρας της και τις ελπίδες της να δουλέψει στο Χόλιγουντ. Αν και το ζευγάρι ήταν ντυμένο μέχρι τα εννιά με επώνυμα ρούχα για τη φωτογράφιση, η Βαλεντίνα επέμεινε ότι φοράει συχνά πιο casual ρούχα. «Μαλώνουμε για ρούχα γιατί παίρνει τα πάντα από την ντουλάπα μου», είπε η Σάλμα. «Από μικρή δεν με άφησε ποτέ να διαλέξω τα ρούχα της και πάντα μου άρεσε αυτό», πρόσθεσε η Σάλμα. «Και είναι πολύ καλή με το μακιγιάζ. Είμαι καλή στο μακιγιάζ, αλλά τώρα με διδάσκει».

Η Βαλεντίνα τόνισε τη σημασία του να βοηθάει τους άλλους, κάτι που κάνει μέσω του εθελοντισμού

«Έμαθα ότι κάθε άτομο που είναι άστεγο έχει μια διαφορετική ιστορία», είπε. «Όλοι υποθέτουν ότι είναι άστεγοι λόγω ναρκωτικών ή επειδή δεν δουλεύουν. «Επιπλέον, όταν βλέπεις κάποιον να κοιμάται στο δρόμο, έχει την ίδια αντίδραση: λυπάσαι, αλλά δεν θέλεις να πλησιάσεις. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να πλησιάσουμε και να ακούσουμε αντί να τους αγνοήσουμε και να πιστέψουμε ότι δεν είναι δικό σας πρόβλημα ή δικό μας πρόβλημα ».

Η Βαλεντίνα αποκάλυψε επίσης τα όνειρά της να γίνει ηθοποιός και σκηνοθέτης στο μέλλον. Καθώς και αναδεικνύει την αγάπη της για τη φωτογραφία. Κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού του What’s In My Bag?, η Valentina έδειξε τη vintage φωτογραφική της μηχανή.

«Φωτογραφίζω τους φίλους μου με κάμερες μιας χρήσης», είπε στο βίντεο, προσθέτοντας ότι κάνει μαθήματα φωτογραφίας στο σχολείο. Η Salma πρόσθεσε: «Μου αρέσουν πολύ οι φωτογραφίες της. Έχει πάντα μια ενδιαφέρουσα άποψη. Λατρεύει τη φωτογραφία και λατρεύει τα πάντα να είναι vintage». Αν και η Σάλμα εξακολουθεί να είναι επιφυλακτική στο να μοιράζεται πολλά από την παιδική ηλικία της Βαλεντίνα στα social media, επιτρέπει στην κόρη της να φωτογραφίζεται από τους παπαράτσι. Η νεαρή δεν είναι άγνωστη και συχνά τη βλέπουν σε αεροδρόμια με την οικογένειά της ή να δειπνεί σε δημοφιλή εστιατόρια σε όλο τον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια, η Valentina έγινε τακτική σύντροφος στο κόκκινο χαλί της σούπερ σταρ μαμάς της. Τον Νοέμβριο του 2021, ήταν σε ετοιμότητα για να βοηθήσει τη μητέρα της να γιορτάσει τη στιγμή που έλαβε ένα πολυπόθητο αστέρι στο Hollywood Walk of Fame. Πράγματι, η έφηβη είναι η μεγαλύτερη μαζορέτα της μαμάς της και συχνά παρακολουθεί λαμπερές πρεμιέρες για ταινίες όπως το Marvel’s Eternals και το Puss in Boots: The Last Wish. Γύρω στο 2019, άρχισε να κάνει τακτικές εμφανίσεις με τη μητέρα της σε επιδείξεις της εβδομάδας μόδας. Έχει παρακολουθήσει επιδείξεις σε πασαρέλες για πολυτελείς μάρκες όπως η Gucci, η Bottega Venetta και πολλές άλλες. Σε όλη της τη ζωή, η Βαλεντίνα έχει συναντήσει πολλούς από τους διάσημους φίλους και συνεργάτες των γονιών της σε διάφορες εκδηλώσεις.

Μιλώντας στη Vogue Mexico, θυμήθηκε τη στιγμή που συνάντησε τον «μουσικό εραστή» της, τον Kanye West. «Το πρώτο πράγμα που είπα δεν ήταν: «Λατρεύω τη μουσική σου, αγαπώ το στυλ σου», όχι! εξήγησε η Βαλεντίνα. Αντίθετα, ρώτησε τον ράπερ, «Θες Starbucks;». «Πάντα κάνω κάτι τέτοιο», δήλωσε η έφηβη.