Ο Αντίνοος Αλμπάνης βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (01/02) καλεσμένος στην παρέα του Φώτη Σεργουλόπουλου και της Τζένης Μελιτά στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον την μεσημβρίαν» στην ΕΡΤ1. Ο ηθοποιός ρωτήθηκε για τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο και εξομολογήθηκε ποια ήταν η στιγμή που μέσα του έγινε ένα «κλικ» και αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά για το θέμα.

«Τι έγινε εκείνη την Τετάρτη, που αποφάσισες να μιλήσεις στα social γι’ αυτό που περνούσες;», τον ρώτησε η Τζένη Μελιτά.

«Δεν το είχα στο μυαλό μου. Ήμασταν περιοδεία με την παράσταση Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής και παίζαμε σε ένα μαγικό θέατρο στην Άρτα. Εκεί, λοιπόν, λίγο πριν τελειώσει η παράσταση, ξεκινάει να βρέχει καταρρακτωδώς. Τόση πολλή βροχή, που θα περίμενε κανείς να διακοπεί η παράσταση και οι θεατές να φύγουνε» ξεκίνησε να αφηγείται ο Αντίνοος Αλμπάνης.

«Παίζαμε υπό βροχή και κοίταζα τους θεατές, οι οποίοι έβγαζαν μπουφάν, βιβλία, τσάντες και ήταν τόσο απορροφημένοι, που δεν ήθελαν να τελειώσει όλο αυτό. Ήθελαν να κάτσουν δίπλα μας, στο πλευρό μας, να βιώσουν την όποια ταλαιπωρία βιώναμε κι εμείς, αρκεί να τελειώσει η παράσταση. Δεν το ξεχνάω» συνέχισε να λέει ο ηθοποιός.

«Και έγινε ένα κλικ μέσα μου για αυτό το “μαζί”, για αυτή τη μοιρασιά. Κάτι ξύπνησε μέσα μου και είπα ότι αυτό το μαζί έχει πολύ μεγάλη αξία, ουσία, νόημα. Και αν μπορέσω εγώ μέσα από τη δημοσιοποίηση αυτού του προβλήματος να γίνω το “μαζί” κάποιου άλλου, τον δω χαρούμενο, ευτυχισμένο, μπορεί να αλλάξει μια ψυχολογία, μια ματιά» κατέληξε ο Αντίνοος Αλμπάνης συγκινημένος.

«Έχεις απόλυτο δίκιο και πολλοί άνθρωποι – κι εγώ ανάμεσα σε αυτούς – έχουμε εκθέσει τον εαυτό μας για να μπορούν άλλοι άνθρωποι να αισθανθούν πιο άνετα με αυτό που μπορεί να ταυτίζονται μαζί μας» ανέφερε από την πλευρά του ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

«Δεν είναι το ίδιο, γιατί το δικό σου έχει πολύ μεγαλύτερο κόστος και δέχεται περισσότερο πόλεμο. Θαυμάζω πολύ περισσότερο τη δική σου περίπτωση παρά τη δική μου, γιατί στη δική μου περίπτωση μπορεί κανείς να ταυτιστεί πολύ πιο εύκολα χωρίς να κριθεί» του απάντησε ο Αντίνοος Αλμπάνης.