Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε για τη ζωή του, την αγάπη του για την Αίγινα αλλά και την ελευθερία του, ενώ εξομολογήθηκε ότι δεν θυμάται πως ήταν ο ίδιος πριν αποκαλύψει την σεξουαλικότητά του.

«Είναι πολύ ωραία η ηρεμία που έχεις εκεί. Μου έλειψε για μεγάλο διάστημα γιατί ήμουν για δυο μήνες στην Αθήνα για να σκηνοθετήσω το 42497 και μετά δυο μήνες στη Θεσσαλονίκη για το “Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του”. Οπότε μου έλειψε πάρα πολύ όλο αυτό το πράγμα. Προσπαθούσα και κατέβαινα στην Αίγινα, έστω και για μια μέρα όσο ήμουν στη Θεσσαλονίκη. Να πάρω μια τζούρα και να γυρίσω πίσω. Δεν με πειράζει που εκεί είμαι μόνος μου. Έχω παρέες. Έχω ξεκινήσει χειμερινή κολύμβηση» ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Καπουτζίδης στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ μιλώντας για την αγαπημένη του Αίγινα όπου έχει μετακομίσει τα τελευταία χρόνια.

Με τι μπορεί όμως να γκρινιάξει ο Γιώργος Καπουτζίδης; «Στην Αίγινα; Με τίποτα! Ούτε με την υγρασία, ούτε με τίποτα. Από όταν πήγα μόνιμα δεν αντιμετωπίζω και προβλήματα στο σπίτι. Γιατί όταν είναι το σπίτι μόνο του καλοκαιριού και πηγαίνεις λίγες μέρες, λες “ααα δεν λειτουργεί αυτό και εκείνο”. Και τελικά, αντί να ξεκουράζεσαι, μαστορεύεις. Ενώ τώρα αν προκύψει κάτι το φτιάχνω» απάντησε ο δημιουργός.

«Νομίζω ότι η μεγαλύτερη επιτυχία μου είναι η ελευθερία που απέκτησα»

Τι τον κάνει να νιώθει όμως η διαμονή του στην Αίγινα; «Με κάνει να νιώθω ότι είμαι ελεύθερος. Και είναι αυτό που θέλω να νιώθω στη ζωή μου, είναι αυτό που μου έχει δώσει τη μεγαλύτερη χαρά και ευτυχία. Νομίζω ότι η μεγαλύτερη επιτυχία μου είναι η ελευθερία που απέκτησα. Δεν την είχα πάντοτε. Πάντοτε έχουμε δεσμεύσεις, πάντοτε έχουμε εξαρτήσεις, πάντοτε προσπαθούμε να πετύχουμε κάτι. Τώρα απλά απολαμβάνω την ελευθερία μου».

«Δεν θυμάμαι πως ήμουν πριν την αποκάλυψη της σεξουαλικότητας μου»

«Η αποκάλυψη της σεξουαλικότητας μου δείχνει μια απελευθέρωση. Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου πριν από αυτό. Δεν θυμάμαι πως ήμουν πριν από αυτό. Δεν το θυμάμαι καν πως είναι. Όλα αυτά, λοιπόν, έχουν ένα πλαίσιο ελευθερίας. Και είναι πολύ ωραίο να είσαι έτσι. Γίνεται σταδιακά. Ουσιαστικά αφήνω σιγά σιγά βαρίδια και δεσμεύσεις. Θέλω το 24ωρο να είναι δικό μου και μόνο δικό μου. Αυτό το ένιωσα στην καραντίνα, που δεν είχα το “αχ μου λείπει αυτό”. Το ότι μπορούσα να διαχειριστώ το 24ωρο όπως ήθελα μου ήταν υπέροχο. Νομίζω ότι αυτό που έγινε με το κορονοϊό ήταν πάρα πολύ βασικό. Και από εκεί και πέρα πάει σερί το πράγμα» εξομολογήθηκε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Ο κορονοϊός που του άλλαξε τον τρόπο σκέψης

«Ο κορονοϊός ήταν πολύ κομβικό σημείο. Σταμάτησα να δουλεύω και επειδή τι ωραία που είναι η ζωή… Είδα ότι αυτό που ζούσα δεν ήταν για μένα. Είδα ότι δεν θέλω να είμαι συνέχεια μπροστά σε κάμερες κλπ. Μου αρέσει να γράφω ιστορίες, να τις βλέπω να γίνονται πραγματικότητα αλλά εγώ να είμαι στη θάλασσα» σημείωσε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου επεσήμανε στον καλεσμένο της πως κάθε χρόνο που τον βλέπει γίνεται όλο και ομορφότερος.

«Πού θα πάει αυτό; Στα 80 θα εκτιμηθεί!» είπε με χιούμορ ο Γιώργος Καπουτζίδης.

«Μετά την Eurovision, νοσηλεύτηκα με 40,8 πυρετό – Τρόμαξα»

Κάνοντας τον απολογισμό του 2022, ο Γιώργος Καπουτζίδης ανέφερε: «Τι να πω για το 2022; Ξεκίνησε με έναν θάνατο. Συνεχίστηκε με ένα χειρουργείο και δυο κατάγματα. Μετά με δέκα μέρες στο νοσοκομείο. Έγιναν πολλά. Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά αλλά ήταν και μια χρονιά συνειδητοποίησης που αποτέλεσε κομβικό σημείο. Βλέπεις αυτά που θεωρείς δεδομένα μπορούν να χαθούν ανά πάσα ώρα και στιγμή. Θυμάμαι πως όταν γύρισα από τη Eurovision που νοσηλεύτηκα 10 μέρες, το μόνο που σκεφτόμουν χωρίς να ξέρω τι έχω, ήταν να πάω στο σπίτι και να βλέπω τη θάλασσα. Και με έκανε καλά σιγά σιγά. Δεν μάθαμε ποτέ τι είχα. Κόλλησα κάτι εκεί, στη Eurovision, έκανα πυρετό πολύ. Όταν τελείωσε η μετάδοση συνειδητοποίησα ότι δεν μπορώ να σηκωθώ από την καρέκλα. Όταν πήγα στο νοσοκομείο εδώ, είχα 40,8 πυρετό. Μη ανθρώπινος πυρετός… Τρόμαξα…».

«Νομίζω ότι είμαι πιο επιτυχημένος τώρα απ’ όταν έκανα το Παρά Πέντε»

«Νομίζω ότι είμαι πιο επιτυχημένος τώρα απ’ όταν έκανα το Παρά Πέντε. Γιατί τώρα είμαι ο εαυτός μου 100% και έχω τη ζωή μου στα χέρια μου. Ενώ τότε ήμουν ένας άνθρωπος ο οποίος δούλευα σε εξαντλητικούς ρυθμούς, διαφορετικούς από αυτούς που ήθελα. Υπήρχαν απαιτήσεις των γύρω που έπρεπε να ικανοποιήσω ενώ τώρα πρέπει να ικανοποιήσω τον εαυτό μου» σημείωσε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

«Πεθαίνει κάποιος και με ένα RIP τελείωσες»

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρήκα την τόλμη να το γράψω. Δεν είναι μια κωμωδία. Είναι μια κατάσταση. Μιλάει για το σήμερα και το αύριο. Είναι ένας κόσμος που ζει κάτω από τη γη χωρίς συναισθήματα. Ακόμα και σε αυτόν τον κόσμο η καρδιά του ανθρώπου θέλει να αισθανθεί, δείχνει πως ανθεί η αγάπη σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Δεν νομίζω πως το περιβάλλον αυτό που αναπαρίσταται στην σκηνή του θεάτρου διαφέρει από αυτό που ζούμε σήμερα, απλώς σήμερα αρνούμαστε να το αποδεχθούμε. Δηλαδή, πεθαίνει κάποιος, λες ένα RIP και τελείωσε. Πού είναι το κλάμα σου; Ο κόμπος σου στο στομάχι; Γιατί δεν αγγίζεις τον άλλον;» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Καπουτζίδης αναφερόμενος στη θεατρική του παράσταση «42497».

«Αν υπάρχει κοινό που σταμάτησε να με βλέπει επείδη είμαι gay, λυπάμαι που ήταν κοινό μου»

«Μου φαίνεται ασήμαντο το τίμημα του coming out και ήθελα πάρα πολύ να το πληρώσω γιατί κατά κάποιο τρόπο λίγο απομακρύνεσαι και από ανθρώπους που εσύ, πρωτίστως, θα ήθελες να απομακρυνθείς. Δηλαδή κι αν έχω χάσει ένα κοινό, το οποίο δεν με εκτιμά πλέον για αυτό που είμαι, με στεναχωρεί ότι ήταν κοινό μου και με εκτιμούσε κάποτε. Δεν με στεναχωρεί ότι δεν τους έχω τώρα. Η δική μου ευθύνη να είμαι ο εαυτός μου και να είμαι ελεύθερος, αυτή είναι η ευθύνη που έχω επιλέξει και αυτό θέλω να είμαι» υπογράμμισε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

«Δεν κρίνω ότι δεν μιλάς, αλλά μην κρίνεις κι εσύ εμένα»

«Όταν αποφασίζεις να είσαι αρκετά καθαρός, ξεκάθαρος και να βάζεις όσο γίνεται λιγότερο νερό στο κρασί σου θα βρεθείς μέσα και σε λιγότερες παρέες. Η αλήθεια είναι ότι δεν πάω με όλα αλλά δεν με πειράζει. Δεν ήμουν τελικά φτιαγμένος για να πάω με όλα γιατί έχω περάσει την περίοδο που προσπαθούσα να πάω με όλα και δεν ήταν μια καλή περίοδος. Ας πούμε και την αλήθεια για έναν νέο ηθοποιό, ο οποίος μπορεί να είναι γκέι και ζεν πρεμιέ είναι φοβερά δύσκολο να βγει και να κάνει coming out. Εγώ ορίζω κατά κάποιο τρόπο ο ίδιος την τύχη μου, την πορεία μου και την ιστορία που θα πω οπότε είναι κάποιος αλλιώς τα πράγματα. Δεν κρίνω όμως καθόλου αν ο άλλος δεν θέλει να το πει. Ένα είναι αυτό, το ότι δεν κρίνω καθόλου και να το πούνε όποτε θέλουν και, αν δεν μπορέσουν να το πουνε ποτέ, ας μην το πούν. Δεν θέλω όμως να κρίνουν και αυτοί εμένα. Δεν έχουν το παραμικρό δικαίωμα να κρίνουν αυτοί εμένα και δεν μπορούν να μου πουν “έλα μωρέ, μη μιλάς άλλο”. Θα μιλήσω όσο θέλω και εσύ δεν θα μιλήσεις αφού δεν θέλεις να μιλήσεις» τόνισε ο Γιώργος Καπουτζίδης.