Όταν η Maria Foster έγινε 40 ετών, έκανε την ανακοίνωση στον σύζυγό της Michael: Ήθελε να βγαίνει και με άλλους ανθρώπους. Και ήθελε και εκείνος να κάνει το ίδιο.

Η γυναίκα από το Ντάλλας του Τέξας και ο σύζυγός της συμμετέχουν στο νέο ριάλιτι «Love for the Ages», το οποίο κάνει πρεμιέρα στο Peacock του NBCUniversal. Με παρουσιάστρια την Adrienne Bailon, το ριάλιτι εστιάζει σε τρία ζευγάρια που είναι μαζί για καιρό, τα οποίο βρίσκονται σε ένα σταυροδρόμι στη σχέση τους.

Στο σόου, άντρες και γυναίκες έχουν την ευκαιρία να βγαίνουν με νεότερους ανθρώπους στην ηλικία των 20 περίπου, και να ζήσουν μαζί τους για έναν μήνα. Στο τέλος της εμπειρίας, αποφασίζουν αν θέλουν να τα ξαναβρούν με το ταίρι τους ή να προχωρήσουν τη ζωή τους.

«Μου αρέσει να περνάω καλά. Νιώθω ότι τη ζωή πρέπει να τη ζούμε και να τη γεμίζουμε με εμπειρίες», δήλωσε η Foster στη New York Post. «Ο σύζυγός μου είναι 42 και είμαστε σχεδόν 20 χρόνια παντρεμένοι. Δεν του αρέσει να δοκιμάζει καινούργια πράγματα. Μεγάλη ρουτίνα, τα ίδια και τα ίδια συνέχεια. Είπα: Θέλω να συνεχίσω αυτή τη ζωή; Είμαι 40, η μισή μου ζωή έχει περάσει. Τον έφερα σε αυτή την εμπειρία, ελπίζοντας και οι δύο να βρούμε τον εαυτό μας και να έρθουμε σε έναν συμβιβασμό. Αν για να είμαστε ευτυχισμένοι πρέπει να χωρίσουμε, είμαστε και οι δύο διατεθειμένοι να το κάνουμε αυτό».

Ο 25χρονος Marc Maravilla-Louie από τη Νότια Καλιφόρνια είναι ένας από τους ελεύθερους άντρες στο ριάλιτι, ο οποίος άρχισε να γνωρίζεται με τη Foster, μαζί με άλλες τρεις 40άρες παντρεμένες γυναίκες. «Η εμπειρία μου από τα ραντεβού τα τελευταία χρόνια δεν είναι ιδανική. Δεν είχα την καλύτερη τύχη, οπότε σκέφτηκα να δοκιμάσω τη νέα αυτή προσέγγιση. Δεν είναι η ηλικιακή ομάδα με την οποία θα έβγαινα συνήθως, όμως ήμουν ανοιχτός. Όλοι συναινούν και θέλουν να είναι εκεί, οπότε δεν χαλάω κάποιο σπίτι».

Στο σόου, γυναίκες και άντρες συμφωνούν να χωρίσουν – τουλάχιστον προσωρινά – και να προχωρήσουν με έξι νεότερους ανθρώπους του αντίθετου φύλου.

Σύμφωνα με τη Foster, προτού αποχαιρετιστούν, η ίδια και ο σύζυγός της έκαναν μια συζήτηση για τα προσωπικά όρια, για όσα νιώθουν άνετα και όσα τους κάνουν να νιώθουν άβολα. Και οι δύο συμφώνησαν: όχι στο σεξ.

«Στο τέλος της ημέρας, με ελέγχω και εκείνος ελέγχει τον εαυτό του», είπε.

Κι ενώ ομολογεί ότι έχει λίγο άγχος ότι μπορεί να ξετρελαθεί από κάποια άλλη γυναίκα, η πραγματική ανησυχία της είναι ότι θα ερωτευτεί την προσωπικότητα κάποια άλλης.

Η Foster παντρεύτηκε στην ηλικία των 20 ετών και δεν είχε βγει με κανέναν άλλον πριν από αυτόν. Κι αυτός, λέει, είναι ένας από τους λόγους που είπε να δοκιμάσει την τύχη της στο σόου…