Με αφορμή την έναρξη των εμφανίσεων με τη μικρότερη κόρη του, ο Κώστας Χατζής παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής Στούντιο 4 της ΕΡΤ.

Ο εξαιρετικός τραγουδιστής και τραγουδοποιός αναφέρθηκε στις δυσκολίες της ζωής του λόγω της Ρομ καταγωγής του, αλλά έστειλε και ένα εξαιρετικό αντιρατσιστικό μήνυμα.

«Ένιωσα ότι ήμουν ασχημόπαπο. Μεγάλωσα ασχημόπαπο και γεράζω ασχημόπαπο. Όμως κάποια στιγμή όταν όλη η Γη θα γίνει μια πατρίδα τότε θα γίνω κύκνος αλλά σκούρος. Όλοι οι άνθρωποι άσπροι, μαύροι, κίτρινοι όταν κοπούμε βγάζουμε κόκκινο αίμα» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε τον έδιωχναν από τα σχολεία λόγω του χρώματός του. «Από παιδί ένιωθα ότι ήμουν περιθωριακός. Λόγω της καταγωγής μου. Με μπερδέψανε γιατί εγώ είμαι από βασιλική οικογένεια. Σατιρίζω γιατί ο Αριστοφάνης μάς έμαθε ότι όταν αυτοσαρκάζεσαι περνάς τα ωραιότερα μηνύματα» ανέφερε ο Κώστας Χατζής.

«Έμαθα κιθάρα μεγάλος γιατί είχα κάνει σπουδές σε ίδρυμα υπό την εποπτεία της Φρειδερίκης και έχασα ό,τι είχα σπουδάσει επειδή μου είπαν ότι είμαι κομμουνιστής. Και έτσι μπήκα στον χώρο της μπαλάντας για τα ανθρώπινα δικαιώματα» είπε.

«Δεν είμαστε θύματα όταν μας προδίδουν αυτοί που ψηφίσαμε, είμαστε συνεργοί. Εάν στην υδρόγειο υπάρχουν δυο τρεις λαοί που ξεχωρίζουν ένας είναι ο Έλληνας. Καταπληκτικός λαός αλλά δεν έχει παιδεία. Αυτός ο λαός με αγάπησε, αγάπησε αυτό που τραγούδησα και τραγουδώ και γι’ αυτό ποτέ δεν θα ήθελα να φύγω από τη χώρα μου και γι’ αυτό έμεινα εδώ. Μου δόθηκαν ευκαιρίες για να βγω στο εξωτερικό. Όχι, αυτοί οι άνθρωποι με δέχτηκαν κι εγώ θα τους αφήσω; Δεν θα φύγω ποτέ, θα μείνω εδώ, και θα πεθάνω εδώ και αγαπώ τον τόπο αυτόν όπως και πολλοί δικοί μας» είπε με συγκίνηση.