Στον καναπέ της εκπομπής «Ποιος είναι πρωινιάτικα;» του Open βρέθηκε καλεσμένος ο Κώστας Κάππας με αφορμή την συμμετοχή του στη σειρά «Έρωτας φυγάς» και μίλησε στην Μπέττυ Μαγγίρα για τις τρέλες που έχει κάνει για τον έρωτα στη ζωή του αλλά και για τον περιβόητο ρόλο του ομοφυλόφιλου που έπαιξε στη σειρά «Κλείσε τα μάτια» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη.

Σε ερώτηση του Δημήτρη Μακαλιά για την περίφημη σκηνή με το γκέι φιλί στη σειρά «Κλείσε τα μάτια» πριν από 20 χρόνια και το κατά πόσο θεωρεί πως η κοινωνία είναι σήμερα πιο ανοιχτή σε τέτοιες εικόνες, ο ηθοποιός απάντησε: «Τα νέα παιδιά είναι σήμερα πιο απελευθερωμένα, γιατί ασχολούνται περισσότερο με το διαδίκτυο, έχουν περισσότερες προσλαμβάνουσες. Αλλά είναι μία συμπλεγματική κοινωνία, που ορίζεται από τη θρησκεία».

Περίμεναν τότε την έκταση που πήρε το θέμα; Ο Κώστας Κάππας ανέφερε: «Δεν νιώθαμε ότι κάναμε καμία επανάσταση. Για μένα ήταν απλά ένας ρόλος, δε μπορούσα να κάνω αλλιώς. Με έπαιρναν τηλέφωνο από τα δελτία ειδήσεων – να μην πω ονόματα δημοσιογράφων – και αναρωτιόμουν τι να πω; Ποια η διαφορά αν σκότωνα στον ρόλο μου ας πούμε;».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο ηθοποιός αποκάλυψε και ένα αστείο περιστατικό που του συνέβη όταν πήγαινε στο σχολείο. Τότε είχε αποφασίσει να έρθει από το Αγρίνιο στην Αθήνα με το λεωφορείο για να συναντήσει μια κοπέλα αλλά τελικά την… πάτησε αφού οι πληροφορίες του ραντεβού τους ήταν λανθασμένες λόγω κακής συνεννόησης.