Με αφορμή το ρόλο του στη θεατρική παράσταση «Λίγο ακόμα» στο Θέατρο Άνεσις ο Χρήστος Βαλαβανίδης παραδέχθηκε πως έχει διαβάσει όσο δεν είχε διαβάσει ποτέ στη ζωή του. Ο ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής Super Κατερίνα και εξήγησε γιατί θα συνεργαζόταν τόσο με τον Γιώργο Κιμούλη όσο και με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

«Υπάρχει μία νομοτέλεια σε όλα τα πράγματα. Όπως έστρωσες θα κοιμηθείς. Επειδή κάποιοι θεώρησαν την επιτυχία τους και τη δύναμή τους μέσα στο επάγγελμα δεδομένη, έκαναν φρικτά λάθη» σχολίασε αρχικά ο ηθοποιός.

Συγκεκριμένα για τον Πέτρο Φιλιππίδη σχολίασε: «Ο Πέτρος (Φιλιππίδης) είχε πολύ έντονο το υπερεγώ του. Φρόντιζε να το προβάλλει και να το καλλιεργεί. Πιστεύω ότι ήταν ανόητος, έκανε πολλά λάθη. Το ξέρει και ο ίδιος. Υπάρχει και η συγνώμη. Όχι μία, πολλές συγνώμες, μία πολύ βαθιά συγνώμη».

Για την περίπτωση του Γιώργου Κιμούλη και το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τους δύο κατηγορούμενος ηθοποιούς, αναφέρει: «Ο Γιώργος Κιμούλης είναι ένας σοβαρός άνθρωπος. Εγωιστής, εγωπαθής, εγωκεντρικός αλλά υπέροχος ηθοποιός. Βεβαίως και θα δούλευα με τον Κιμούλη. Και με τον Πέτρο θα δούλευα, γιατί ξέρω ότι θα έχει γίνει άλλος άνθρωπος. Έχει μπει στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ».

Σε ότι αφορά το εγκεφαλικό που πέρασε, ο Χρήστος Βαλαβανίδης ανέφερε: «Το εγκεφαλικό άλλαξε τη ζωή μου πάρα πολύ. Αναγκαστικά το αγάπησα γιατί πήρε ένα πράγμα που είχα που ήταν πολύ άσχημο. Ήμουν οξύθυμος. Έπαψα να είμαι. Έχασα 22 κιλά. Φοβήθηκα πάρα πολύ».