Για τη συνάντησή του με τον βασιλιά Κάρολο Γ’ της Βρετανίας αλλά και τις πρώτες μέρες του στον θρόνο μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, μίλησε στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1 ο Χρήστος Ζαμπούνης.

Ο γνωστός δημοσιογράφος σχολίασε την ανάρτηση για τον Κάρολο που έγινε viral και έγραφε ότι ο 73χρονος βρίσκει δουλειά για πρώτη φορά στη ζωή του και επισήμανε πως όλοι νομίζουν πως οι πρίγκιπες δεν κάνουν τίποτα στη ζωή τους. Ο Κάρολος είναι επικεφαλής εκατοντάδων φιλανθρωπικών οργανώσεων, με έναν από αυτούς να είναι και οι «Φίλοι του Αγίου Όρους».

Για την έως τώρα δράση του Καρόλου δήλωσε ότι αλλάζει κοστούμι 8 φορές την ημέρα, γιατί αντιπροσωπεύει το Στέμμα και έχει πολύ πλούσια φιλανθρωπική δράση.

Συνεχίζοντας ανέφερε πως «η εικόνα των αδερφών μαζί, είναι η αντιπροσώπευσις του Στέμματος» ενώ για τη συμφιλίωση του Ουίλιαμ και του Χάρι, την χαρακτήρισε «πρώτη επιτυχία» του Καρόλου, ενώ δεύτερη επιτυχία ήταν η ομιλία του καθώς «κανείς δεν περίμενε ότι θα μιλήσει με αυτόν τον τόνο, τον σοβαρό και τον μεστό».

Ο Χρήστος Ζαμπούνης αναφέρθηκε και στη γνωριμία του με τον Κάρολο. «Την πρώτη φορά που τον είδα ήταν στη βάπτιση της Μαρίας-Ολυμπίας στην Κωνσταντινούπολη, ήταν νονός, πρωτότοκη κόρη του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ και στη συνέχεια σε όλες τις εκδηλώσεις της βασιλικής οικογένειας» περιγράφει.

«Στις εκδηλώσεις αυτές» τονίζει «δεν έχει κανείς την ευχέρεια να μιλήσει». «Μία τυχαία συνάντηση στην Πάτμο, σε ερημική παραλία, όπου διάβαζε την “Άνοδο και την πτώση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας”, εκεί μιλήσαμε. Στο Λιβάδι του Γερανού, κατέβηκα με την έγκυο τότε, Γαλλίδα, μητέρα της κόρης μου και με μια παρέα και τον πετύχαμε στην άκρη της παραλίας. Εκεί συζητήσαμε και είδα μια βαθιά πνευματικότητα, πιάσαμε τη συζήτηση για το Βυζάντιο και για το Άγιον Όρος και εκεί κατάλαβα ότι είναι ένας άνθρωπος με πνευματικότητα» αποκαλύπτει ο Χρήστος Ζαμπούνης.