Το μοντέλο Lindsey Pelas έχει πολλούς θαυμαστές και δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί. H ξανθιά καλλονή με το πληθωρικό σώμα έχει πολλούς θαυμαστές και αντίστοιχους εχθρούς. Ανάμεσα στους 8,6 εκατομμύρια followers της στο Instagram υπάρχουν μερικά σεξιστικά trolls που της στέλνουν μηνύματα στα οποία εκτοξεύουν μεγάλες κακίες. Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς δεν συνειδητοποιούν με ποιον τα βάζουν γιατί η 31χρονη ξέρει πώς να κάνει κάποιον να το μετανιώνει…

Η Lindsey ήταν ήδη αρκετά συνηθισμένη στην κακή συμπεριφορά των ανδρών από τη στιγμή που άρχισε να δουλεύει σαν μοντέλο και έκανε επιτυχία. Μιλώντας στη Sun θυμήθηκε πώς έγινε στόχος ως έφηβη.

«Στα 18 δούλευα στο Hooters στη Λουιζιάνα και τότε δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα άνοιγε ο ασκός του Αιόλου» είπε. «Οι πελάτες με φωτογράφιζαν και με έβριζαν στο διαδίκτυο, πολύ πριν από το Instagram. Μιλούσαν για τον τύπο του σώματός μου, κάποιοι μάλιστα δεν δίσταζαν να διαδίδουν ψευδώς ότι διατηρούσαν σχέση μαζί μου» πρόσθεσε. «Απλά με κακοποιούσαν επανειλημμένα. Μου έλεγαν ότι χρειαζόμουν πλαστική, άλλοι ότι είχα κάνει πλαστική επέμβαση. Μου έλεγαν αντιφατικά πράγματα μόνο και μόνο για να με κακοποιήσουν» αναφέρει.

Η αλλαγή στις αντιδράσεις της

Έχουν περάσει 10 χρόνια από τις πρώτες λεκτικές επιθέσεις που δέχτηκε και έκτοτε σκλήρυνε. Δεν δίστασε μάλιστα να εκδικηθεί και έναν από τους άνδρες που της έστειλαν σκληρά μηνύματα. Έχει αντιμετωπίσει σκληρούς haters, κακοποίηση, τρομαχτικούς ανθρώπους, ανθρώπους που προσεύχονταν για τον θάνατό της. «Κάποιοι άνθρωποι μου στέλνουν κάθε μέρα ψυχωτικά πράγματα, απειλές. Η πλειοψηφία αυτών των μηνυμάτων έχουν άνδρες αποστολείς» λέει, χαρακτηρίζοντας τα μηνύματα κακά και απεχθή. «Οι γυναίκες πραγματικά δεν επιδιώκουν ενεργά να με βλάψουν τόσο πολύ» ανέφερε, αν και παραδέχτηκε ότι δεν την ψάχνουν πολύ στο διαδίκτυο.

Θυμήθηκε μάλιστα έναν συγκεκριμένο άνδρα που εργαζόταν σε γνωστή εταιρεία και της έστελνε συνεχώς ενοχλητικά μηνύματα. «Μια μέρα είπα “ως εδώ”. Έψαξα στο LinkedIn του και έστειλα αυτά τα μηνύματα στο εργασιακό προφίλ του. Φοβόμουν πραγματικά ότι δούλευε με γυναίκες και δεν μπορούσα να φανταστώ κάποιον που είχε τέτοια εμμονή με τη βία κατά των γυναικών να δουλεύει με γυναίκες και να ελέγχει τους μισθούς τους. Το είπα στο αφεντικό του. Απάντησαν ότι θα το εξετάσουν. Έπρεπε να τον είχαν απολύσει», είπε.

Η Lindsey παραδέχτηκε ότι θα πάρει παρόμοια μέτρα αν λάβει παρόμοια υβριστικά μηνύματα από άνδρες που δουλεύουν σε σχολεία ή γενικά με παιδιά. Το περίεργο, βέβαια, είναι, όπως λέει, ότι στους άνδρες αυτούς φαίνεται να αρέσει να κοιτάζουν τις σέξι φωτογραφίες της, ωστόσο δεν τη σέβονται. Όπως λέει φαίνεται να θυμώνουν ιδιαίτερα όταν βλέπουν μια γυναίκα να βγάζει χρήματα από το σώμα ή την εμφάνισή της. Αν και δεν φαίνεται να έχουν το ίδιο θέμα όταν εκείνοι κερδίζουν επαγγελματικά χρήματα από την εμφάνιση των γυναικών» σημείωσε.

«Ένα σημαντικό μέρος της βιομηχανίας έχει επωφεληθεί από την ομορφιά των γυναικών: το ποδόσφαιρο, τα αυτοκίνητα, η πολυτέλεια σε οτιδήποτε, ακόμη και οι ανδρικές διασημότητες. Έχουν χρησιμοποιήσει το σώμα και την ομορφιά των γυναικών σε μουσικά βίντεο, σε ταινίες και σε περιοδικά. Το πρόβλημα προκύπτει μόνο όταν οι γυναίκες πληρώνονται απευθείας για την ομορφιά τους. Προσβάλλονται όταν μια γυναίκα βγάζει χρήματα και δεν χρειάζεται να πληρώσει έναν άνδρα. Είναι μια τόσο παρωχημένη ιδέα», είπε.

Όπως επισημαίνει οι γυναίκες μπορούν να επιλέξουν τι θα κάνουν και πώς θα διαθέσουν το σώμα τους. «Δεν πρέπει να υπάρχει τίποτα κακό στο να βγάζει μια γυναίκα χρήματα από την εμφάνισή της – ειδικά σε μια πατριαρχική κοινωνία στην οποία οι γυναίκες δεν εκπροσωπούνται δίκαια στην κυβέρνηση, στις επιχειρήσεις, στην πολιτική.

«Οι γυναίκες πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να βγάλουν κάποια χρήματα, και ελπίζω να χρησιμοποιούν τη φωνή τους ενώ τα βγάζουν. Κατά τη γνώμη μου οι γυναίκες αξίζουν πρώτες από όλους να βγάζουν χρήματα. Πρέπει πρώτα να εξισώσουμε τους οικονομικούς όρους στα επαγγελματικά, ώστε να έχουμε ένα σύστημα στο οποίο η μία θα στηρίζουμε την άλλη, και θα πληρωνόμαστε για τα ταλέντα μας και όχι μόνο για την ομορφιά μας. Αλλά αν αυτός είναι ο τομέας στον οποίο μας κατατάσσουν, τότε πάρτε τα λεφτά, κυρίες μου!».