Ο Μπράντλεϊ Κούπερ αποκάλυψε ένα περιστατικό με διάσημο σκηνοθέτη που τον κορόιδεψε για το γεγονός ότι έχει λάβει 7 υποψηφιότητες για Όσκαρ. Όλα έγιναν σε ένα πάρτι όταν ο ηθοποιός είχε κάνει την ταινία του «A Star Is Born».

Μιλώντας στο podcast «Wondery’s SmartLess», ο Μπράντλεϊ Κούπερ προχώρησε σε αποκαλύψεις για όσα έγιναν σε εκείνο το πάρτι. Τον ηθοποιό συνόδευε μια φίλη του, η οποία είναι διάσημη ηθοποιός και είχε λάβει στην καριέρα της τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ.

Ο σκηνοθέτης είπε στον Κούπερ: «Σε ποιον κόσμο ζούμε όπου εσύ έχεις 7 υποψηφιότητες κι εκείνη έχει μόνο 3;».

«Αδερφέ, γιατί γίνεσαι τόσο μα…ς; Δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό. Άντε γ…» είπε ο Κούπερ στο SmartLess.

Έκτοτε Κούπερ έχει λάβει ακόμη δύο υποψηφιότητες από τότε, που συνέβη το ατυχές συμβάν με τον σκηνοθέτη, μία για την παραγωγή του «Joker» και μία για το «Nightmare Alley».

Στην ίδια συνέντευξη ο ηθοποιός του Χόλιγουντ είπε ότι «ήμουν τόσο χαμένος. Είχα εθισμό στην κοκαΐνη. Και θεωρώ ότι έφτασα στο χαμηλότερο σημείο όσον αφορά την αξιοπρέπειά μου, όταν έχασα τη δουλειά μου στη σειρά “Alias” εξαιτίας αυτού».

Έπειτα, είπε ότι όλα αυτά συνέβησαν όταν ήταν σε ηλικία 29 ετών, ενώ ο λόγος που ξεκίνησε τις καταχρήσεις, ήταν η τεράστια επιτυχία που γνώρισε, όταν «πήρε» τη διαφήμιση της αλυσίδας φαστ φουντ «Wendy’s».

«Νόμιζα ότι τα κατάφερα, ότι έπιασα το λαχείο. Τότε ξεκίνησα να τρελαίνομαι με όλες αυτές τις καταχρήσεις» και πρόσθεσε ότι «στα νεανικά μου χρόνια είχα τόσο χαμηλή αυτοπεποίθηση, που καμία κοπέλα δεν μου έδινε σημασία, ήμουν εξασθενημένος ψυχικά. Ήμουν καταθλιπτικός. Μέχρι να κάνω το “Hangover” στα 36 μου, ένιωθα ότι δεν μπορούσα να καταφέρω τίποτα».

Παρόλα αυτά, ένα περιστατικό το 2004 ήταν αυτό που τον έκανε να αναθεωρήσει τη ζωή του και να βάλει τέλος σε αυτές τις καταχρήσεις. Όπως περιγράφει, η συμπεριφορά του είχε αρχίσει να γίνεται αγενής, δεν είχε συναίσθηση των πράξεων και των λόγων του και πολλές φορές, πλήγωνε τους συνανθρώπους του άθελά του.

Μπράντλεϊ Κούπερ

«Ο Αρνέτ είχε διοργανώσει ένα πάρτι και με είχε καλέσει. Δεν ήμουν νηφάλιος. Αν και νόμιζα ότι ήμουν αστείος κι ότι οι καλεσμένοι περνούσαν καλά μαζί μου, τελικά ο οικοδεσπότης μου είπε πως όλη τη βραδιά συμπεριφερόμουν σαν μ…», τόνισε.

«Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που συνειδητοποίησα ότι έχω πρόβλημα με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Ο άνθρωπος που θεώρησε ότι κάνω “κακό χιούμορ” ήρθε και μου το είπε ξεκάθαρα. Πήρε το “ρίσκο” να κάνει μια δύσκολη συζήτηση μαζί μου και να με βάλει στο σωστό μονοπάτι, ώστε να αλλάξω τη ζωή μου», συμπλήρωσε ο Μπράντλεϊ Κούπερ.

Στα 33 του χρόνια εγκατέλειψε τις κακές συνήθειες μια για πάντα και αποφάσισε να αφιερώσει στον εαυτό του τον χρόνο που «χαράμισε».