Μεγάλη συζήτηση και αντιδράσεις είχε προκαλέσει η Κιμ Καρντάσιαν όταν επέλεξε να φορέσει το θρυλικό φόρεμα της Μέριλν Μονρόε κατά τη διάρκεια της εμφάνισής της στο φετινό Met Gala. Η τηλεπερσόνα θέλησε να ντυθεί με το λευκό εμβληματικό φόρεμα αξίας 5 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο φόρεσε η αείμνηστη σταρ, τραγουδώντας το «Happy Birthday» στον πρόεδρο John F. Kennedy.

Η κίνηση της αυτή δίχασε τους θαυμαστές της ενώ οι ειδικοί μόδας εξέφρασαν την απογοήτευση και τον θυμό τους τονίζοντας πως είναι επικίνδυνο το γεγονός ότι το φόρεσε, καθώς το ύφασμα θα μπορούσε να καταστραφεί από τον ιδρώτα της και το make up της και μόνο.

Όπως αποδείχθηκε τελικά, όσοι εξέφρασαν φόβους πως το φόρεμα θα καταστραφεί, είχαν απόλυτο δίκιο. Η Κιμ Καρντάσιαν όντως άφησε τα «ίχνη» της πάνω στο θρυλικό φόρεμα της Μέριλιν Μονρόε, όμως δεν ήταν «ίχνη» ιδρώτα ή μακιγιάζ αλλά «ίχνη» που άφησαν πίσω τους οι καμπύλες της. Ο επίσημος λογαριασμός του Instagram, ο οποίος και προωθεί τη συλλογή της Μέριλιν Μονρόε ανάρτησε κάποια στιγμιότυπα που δείχνουν το φόρεμα, αφού το φόρεσε η Κιμ Καρντάσιαν στο Met Gala.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν φαίνονται να λείπουν κάποιοι κρύσταλλοι, ενώ στη λεζάντα της δημοσίευσης αναφέρεται πως κάποιοι ακόμα «κρέμονται» από μια λεπτή κλωστή. Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο φόρεμα «μετρά» σχεδόν 60 έτη. Μάλιστα, φυλάσσεται μέσα σε μία ειδική θήκη από μουσελίνα, σε συγκεκριμένη θερμοκρασία στο μουσείο «Ripley’s Believe It Or Not», προκειμένου να προστατεύεται από τη φθορά των χρόνων.