Οι πρώτες κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση κατά του Κέβιν Σπέισι το 2017 έμελλαν να είναι και η αρχή του τέλους για την επιτυχημένη καριέρα του δύο φορές βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού -βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ταινία «Οι Συνήθεις Ύποπτοι» το 1996 και Α’ Ανδρικού Ρόλου το 2000 για το «American Beauty».

Για πρώτη φορά οι κατηγορίες διατυπώθηκαν δημοσίως εναντίον του τον Οκτώβριο του 2017, καθώς το κίνημα #MeToo μεγάλωνε, με τον ίδιο να αποσύρεται από τον διάσημο ρόλο του ως πολιτικός Francis Underwood στο House of Cards μετά την εμφάνιση των ισχυρισμών. Έχασε, επίσης, τον ρόλο του μεγιστάνα του πετρελαίου J Paul Getty στην ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ «All the Money in the World», ενώ εξαφανίστηκε και σε μεγάλο βαθμό από τη δημοσιότητα.

Κέβιν Σπέισι: Το χρονικό της καταστροφής, το comeback και οι νέες περιπέτειες

Ωστόσο, πέρυσι αναφέρθηκε ότι είχε αναλάβει έναν μικρό ρόλο ως ντετέκτιβ σε ένα ιταλικό αστυνομικό δράμα για έναν άνδρα που θεωρήθηκε άδικα ύποπτος για κακοποίηση παιδιών, ενώ εμφανίστηκε και στο φιλμ «Peter Five Eight» όπου υποδύθηκε έναν κακοποιό. Με το δυναμικό κινηματογραφικό του comeback που έγινε γνωστό στο Διεθνές Φεστιβάλ των Καννών τις προηγούμενες ημέρες κέντρισε και πάλι το ενδιαφέρον του κοινού και του τύπου, ωστόσο, οι νέες κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση εναντίον τριών ανδρών από την Εισαγγελία του Στέμματος επισκιάζουν και πάλι το όνομά του.

Ποιο είναι, όμως, όλο το χρονικό της περιπέτειας του ταλαντούχου ηθοποιού, ο οποίος προηγουμένως έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες εναντίον του, μέχρι σήμερα;

Το χρονικό της καταστροφής του Κέβιν Σπέισι

Κέβιν Σπέισι: Το χρονικό της καταστροφής, το comeback και οι νέες περιπέτειες

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

  • Σε συνέντευξή του στο Buzzfeed News, ο ηθοποιός Άντονι Ραπ ισχυρίζεται ότι ο Σπέισι του έκανε σεξουαλική πρόταση όταν ο Ραπ ήταν 14 ετών. Ο Ραπ, σήμερα 49 ετών, ισχυρίζεται ότι ο Spacey ξάπλωσε πάνω του σε ένα πάρτι στο διαμέρισμα του ηθοποιού το 1986 και ισχυρίζεται ότι ο σταρ «προσπαθούσε να τον αποπλανήσει».
  • Σε δήλωσή του, ο Σπέισι ισχυρίζεται ότι δεν θυμάται το υποτιθέμενο περιστατικό, ενώ ζητάει συγγνώμη από τον Ραπ «για μια βαθιά ανάρμοστη μεθυσμένη συμπεριφορά». Στην ίδια ανάρτηση στο Twitter, ο Σπέισι αναφέρει ότι είχε σχέσεις τόσο με άνδρες όσο και με γυναίκες και ότι «επιλέγει τώρα να ζει ως ομοφυλόφιλος άνδρας».
  • Ο Σπέισι επικρίνεται από τη Σου Πέρκινς, τον Ζάκαρι Κουίντο και άλλους για το γεγονός ότι επέλεξε αυτή τη στιγμή να κάνει το «coming out». «Δεν παίρνει συγχωροχάρτι μόνο και μόνο επειδή είναι γκέι», λέει στο BBC ο συντάκτης των Gay Times, Josh Rivers.
  • Το Netflix, το δίκτυο που βρίσκεται πίσω από το δράμα House of Cards του Σπέισι, δηλώνει ότι είναι «βαθιά προβληματισμένο» από τις αναφορές. Αναφέρεται ότι η συνδρομητική υπηρεσία σκοπεύει να καταργήσει το δράμα μετά τον έκτο κύκλο του, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε παραγωγή στη Βαλτιμόρη.
  • Η Διεθνής Ακαδημία Τηλεοπτικών Τεχνών και Επιστημών ανακοινώνει ότι δεν θα δώσει πλέον στον Σπέισι ειδικό βραβείο Emmy στις 20 Νοεμβρίου «υπό το φως των πρόσφατων γεγονότων».

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

  • Η Media Rights Capital, συμπαραγωγός του House of Cards, αποκαλύπτει ότι ένα μέλος του συνεργείου παραπονέθηκε για «μια συγκεκριμένη παρατήρηση και χειρονομία» που έκανε ο Σπέισι το 2012. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ο ηθοποιός «συμμετείχε πρόθυμα σε μια διαδικασία εκπαίδευσης» και ότι το ζήτημα επιλύθηκε «προς ικανοποίηση όλων των εμπλεκομένων».
  • Η CAA (Creative Artists Agency) επιβεβαιώνει ότι ο Σπέισι δεν είναι πλέον πελάτης της. Η δημοσιογράφος Staci Wolfe επιβεβαιώνει, επίσης, ότι δεν εκπροσωπείται πλέον από την εταιρεία της, Polaris PR.
  • Το The Old Vic λέει ότι «βλέπει ήδη τα μεγάλα οφέλη της νέας πολιτικής της ανοιχτότητας», αφού δημιούργησε μια «εμπιστευτική γραμμή επικοινωνίας» για τους υπαλλήλους που έχουν ανησυχίες.
Κέβιν Σπέισι: Το χρονικό της καταστροφής, το comeback και οι νέες περιπέτειες

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

  • Αναφέρεται ότι ο Σπέισι ερευνάται από τη βρετανική αστυνομία για μια φερόμενη σεξουαλική επίθεση εναντίον ενός άνδρα το 2008. Η Sun ισχυρίζεται ότι ένας ανώνυμος ηθοποιός, ο οποίος ήταν 23 ετών τότε, ξύπνησε και βρήκε τον Σπέισι να του κάνει σεξουαλική πράξη στο σπίτι του σταρ στο Λονδίνο.
  • Το Netflix ανακοινώνει ότι «δεν θα συμμετάσχει σε καμία περαιτέρω παραγωγή του House of Cards που περιλαμβάνει τον Κέβιν Σπέισι». Αναφέρει, επίσης, ότι δεν θα κυκλοφορήσει πλέον το Gore, μια ταινία για τον συγγραφέα Gore Vidal στην οποία πρωταγωνιστεί ο Σπέισι.
  • Το CNN ισχυρίζεται ότι η συμπεριφορά του Σπέισι κατέστησε το σκηνικό του House of Cards «τοξικό» εργασιακό περιβάλλον. Επικαλείται έναν αριθμό πρώην και νυν εργαζομένων στη σειρά, ένας εκ των οποίων κατηγορεί τον ηθοποιό για σεξουαλική επίθεση.

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

  • Ο γιος του ηθοποιού Ρίτσαρντ Ντρέιφους ισχυρίζεται ότι ο Σπέισι τον χούφτωσε το 2008 παρουσία του πατέρα του. Ο Χάρι Ντρέιφους λέει στο Buzzfeed News ότι ο πατέρας του δεν είδε το υποτιθέμενο περιστατικό.
  • Στο ίδιο άρθρο, το Buzzfeed News επικαλείται δικηγόρο που εκπροσωπεί τον Σπέισι, ο οποίος λέει ότι «αρνείται απολύτως τους ισχυρισμούς».

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

  • Μιλώντας στην εφημερίδα The Sun, ο μπάρμαν Kris Nixon ισχυρίζεται ότι ο Σπέισι τον χούφτωσε σε ένα πάρτι που έγινε στο διαμέρισμα του ηθοποιού στο Λονδίνο το 2008. Ο Νίξον κατηγορεί τον Σπέισι ότι τον παρενόχλησε ξανά μια εβδομάδα αργότερα στον χώρο εργασίας του.

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

  • Νέες καταγγελίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας, μεταξύ άλλων από έναν Αμερικανό σκηνοθέτη που λέει ότι τον χούφτωσε και τον παρενόχλησε σεξουαλικά ο Σπέισι ως 22χρονο μέλος του συνεργείου.

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

  • Ανακοινώνεται ότι ο Σπέισι πρόκειται να απομακρυνθεί από μια επερχόμενη ταινία, All the Money in the World, η οποία έχει ήδη γυριστεί. Θα αντικατασταθεί από τον Κρίστοφερ Πλάμερ στον ρόλο του αείμνηστου μεγιστάνα του πετρελαίου Τζον Πολ Γκέτι.

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

  • Έρευνα του Old Vic Theatre καταλήγει στο συμπέρασμα ότι έχει λάβει 20 προσωπικές μαρτυρίες για φερόμενη ανάρμοστη συμπεριφορά του Σπέισι κατά τη διάρκεια της 11ετούς θητείας του ως καλλιτεχνικού διευθυντή.
  • Από τις 20 ατομικές καταγγελίες, οι 16 έχουν γίνει από πρώην εργαζόμενους, οι οποίοι είναι όλοι άνδρες.
  • Με εξαίρεση έναν από τους ισχυρισμούς, κανένα από τα αναφερόμενα περιστατικά δεν τέθηκε επισήμως ή ανεπίσημα στη διοίκηση.
  • Τρία άτομα δήλωσαν στο Old Vic ότι επικοινώνησαν με την αστυνομία, με όλες τις μαρτυρίες, εκτός από δύο, να είναι προγενέστερες του 2009 και όλες να φέρονται ότι έλαβαν χώρα μεταξύ 1995 και 2013.
  • Το θέατρο δήλωσε ότι «ζητάει ειλικρινά συγγνώμη που δεν δημιούργησε ένα περιβάλλον ή μια κουλτούρα όπου οι άνθρωποι αισθάνονταν ότι μπορούσαν να μιλήσουν ελεύθερα» και θα «δεσμευτεί για μια νέα πορεία προς τα εμπρός».
  • Μια λογιστική εταιρεία στο Μάντσεστερ λέει ότι μια μεγάλη τοιχογραφία του Κέβιν Σπέισι θα αφαιρεθεί από την πλευρά του κτιρίου των γραφείων της.

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

  • Ο τραγουδιστής Morrissey επικρίνεται επειδή είπε ότι ο Kevin Spacey δέχτηκε «επίθεση χωρίς λόγο».

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

  • Η Σκότλαντ Γιαρντ επιβεβαιώνει ότι ερευνά μια νέα καταγγελία για σεξουαλική επίθεση που έγινε εναντίον του Κέβιν Σπέισι. Ο ισχυρισμός υποστηρίζει ότι η επίθεση έλαβε χώρα σε έναν άνδρα στο Λάμπεθ το 2005.

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

  • Το Netflix επιβεβαιώνει ότι η έκτη σεζόν του House of Cards θα συνεχίσει την παραγωγή το 2018 χωρίς τον Σπέισι. Ο επικεφαλής του τμήματος περιεχομένου, Ted Sarandos, λέει ότι η τελευταία σειρά θα περιλαμβάνει οκτώ επεισόδια και θα επικεντρωθεί στον χαρακτήρα της Ρόμπιν Ράιτ.
Κέβιν Σπέισι: Το χρονικό της καταστροφής, το comeback και οι νέες περιπέτειες

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

  • Ο πρώην γαμπρός του βασιλιά της Νορβηγίας κατηγορεί τον Σπέισι για σεξουαλική παρενόχληση μετά από συναυλία για το Νόμπελ Ειρήνης το 2007.

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

  • Ο Morrissey αρνείται ότι υπερασπίστηκε τον Κέβιν Σπέισι σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Der Spiegel. «Θα υποστήριζα ποτέ τις ιδιωτικές προτιμήσεις του Κέβιν Σπέισι; Όχι ποτέ», αναφέρει σε δήλωσή του, ενώ η εφημερίδα δημοσιοποιεί στη συνέχεια μια ηχογράφηση της συνέντευξης που φαίνεται να υποστηρίζει τον τρόπο με τον οποίο αναφέρθηκαν τα σχόλιά του.

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

  • Καθίσταται γνωστό ότι η αστυνομία του Λονδίνου ερευνά μια τρίτη καταγγελία για σεξουαλική επίθεση εναντίον του Κέβιν Σπέισι. Η καταγγελία, που ελήφθη στις 13 Δεκεμβρίου, υποστηρίζει ότι ένας άνδρας δέχθηκε επίθεση από τον ηθοποιό στο κεντρικό Λονδίνο το 2005.

Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

  • Οι εισαγγελείς στο Λος Άντζελες εξετάζουν μια ιστορική κατηγορία για σεξουαλική επίθεση εναντίον του ηθοποιού Κέβιν Σπέισι, επιβεβαιώνουν αξιωματούχοι.
Κέβιν Σπέισι: Το χρονικό της καταστροφής, το comeback και οι νέες περιπέτειες

Σεπτέμβριος 2018

  • Ανακοινώνεται ότι ο Σπέισι δεν θα διωχθεί ποινικά για μια κατηγορία σεξουαλικής επίθεσης που φέρεται να έλαβε χώρα το 1992.
  • Το γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας του Λος Άντζελες αναφέρει ότι το φερόμενο περιστατικό ήταν εκτός του χρόνου παραγραφής της Καλιφόρνιας.

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

  • Ο Αμερικανός ηθοποιός Κέβιν Σπέισι κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε έφηβο σε μπαρ στη Μασαχουσέτη το 2016.
  • Ο ίδιος δημοσιεύει ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να αρνείται κάθε αδίκημα, ενώ υποδύεται τον Φρανκ Άντεργουντ από το House of Cards.
  • Η αστυνομία καταθέτει στοιχεία σχετικά με έναν ισχυρισμό που αφορά περιστατικό με έναν άνδρα στο Δυτικό Χόλιγουντ το 1992. Ο ίδιος έχει προηγουμένως προβεί σε «απόλυτη» άρνηση των ιστορικών καταγγελιών από τότε που ήρθε στο φως της δημοσιότητας η κατηγορία του Άντονι Ραπ.

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

  • Ο Σπέισι εμφανίζεται στο δικαστήριο για να αντιμετωπίσει την κατηγορία της άσεμνης επίθεσης και της σωματικής βλάβης που απορρέει από μια καταγγελία για χούφτωμα το 2016.
  • Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στην αμερικανική πολιτεία της Μασαχουσέτης ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός δήλωσε αθώος, αναφέρει η Boston Globe.
Κέβιν Σπέισι: Το χρονικό της καταστροφής, το comeback και οι νέες περιπέτειες

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

  • Ο κατήγορος του Σπέισι στην υπόθεση του χουφτώματος στο Ναντάκετ το 2016 μηνύει τον ηθοποιό για απροσδιόριστη αποζημίωση σχετικά με τη φερόμενη «ρητή σεξουαλική συμπεριφορά και άσεμνη και λάγνα συμπεριφορά» του στο εστιατόριο The Club Car.
  • Η αγωγή αναφέρει ότι ο Σπέισι κέρασε τον άνδρα, που ήταν τότε 18 ετών, αλκοολούχα ποτά και χούφτωσε τα γεννητικά του όργανα χωρίς τη συγκατάθεσή του. Ο Σπέισι συνεχίζει να αρνείται τους ισχυρισμούς.

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

  • Αποκαλύπτεται ότι ο κατήγορος του Σπέισι απέσυρε την αστική αγωγή που κατέθεσε εναντίον του ηθοποιού για την υποτιθέμενη «ξεκάθαρη σεξουαλική συμπεριφορά» του το 2016.
  • Ο δικηγόρος του φερόμενου ως θύματος αναφέρει ότι ο πελάτης του κατέθεσε έγγραφα στις 3 Ιουλίου για να απορρίψει οικειοθελώς την αγωγή. Η υπόθεση απορρίπτεται με επιφύλαξη, πράγμα που σημαίνει ότι ο κατήγορος του Σπέισι δεν μπορεί να καταθέσει εκ νέου την υπόθεση αργότερα.

Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

  • Το περιοδικό Variety αναφέρει ότι ο Σπέισι ανακρίθηκε τον Μάιο στις ΗΠΑ από τη Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου σχετικά με καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο.
  • Η Met αναφέρει ότι ένας άνδρας ανακρίθηκε οικειοθελώς υπό προειδοποίηση από την ομάδα σύνθετων υποθέσεων της αστυνομίας. Λένε ότι δεν συνελήφθη και ότι οι έρευνες συνεχίζονται.

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

  • Οι εισαγγελείς στη Μασαχουσέτη αποσύρουν την ποινική υπόθεση που αφορά τις κατηγορίες για άσεμνη επίθεση και σωματική βλάβη, οι οποίες προέκυψαν από την κατηγορία ότι ο Σπέισι χούφτωσε έναν 18χρονο άνδρα σε μπαρ το 2016.
  • Οι κατηγορίες αποσύρονται μετά την άρνηση του κατήγορου να καταθέσει για ένα χαμένο τηλέφωνο. Οι δικηγόροι του ηθοποιού κατηγορούν τον άνδρα ότι διέγραψε κρίσιμα μηνύματα κειμένου και λένε ότι το τηλέφωνο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να αποδειχθεί η αθωότητα του πελάτη τους.

Το κινηματογραφικό comeback

Κέβιν Σπέισι

Στο Φεστιβάλ των Καννών έγινε γνωστό πως ο Κέβιν Σπέισι θα κάνει κινηματογραφικό comeback με την ταινία «1242 – Gateway to the West». Ο πρωταγωνιστικός ρόλος του Σπέισι στο ιστορικό δράμα θα είναι ο πρώτος μεγάλος ρόλος του ηθοποιού από τότε που κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση και χάθηκε από το κινηματογραφικό προσκήνιο. Τα κύρια γυρίσματα της συμπαραγωγής του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ουγγαρίας και της Μογγολίας θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο του 2022, ενώ στην ταινία θα πρωταγωνιστήσουν, επίσης, οι Έρικ Ρομπέρις, Κρίστοφερ Λάμπερτ και Τέρενς Σταμπ. Ο Ούγγρος σκηνοθέτης Peter Soos θα σκηνοθετήσει την ταινία, το σενάριο της οποίας υπογράφουν οι Aron Horvath και Joan Lane.

Η ταινία θα είναι ο πρώτος μεγάλος ρόλος του Σπέισι από τότε που κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση από δεκάδες άνδρες, συμπεριλαμβανομένου του Άντονι Ραπ, στον απόηχο του σκανδάλου Χάρβεϊ Γουάινστιν που συγκλόνισε το Χόλιγουντ το 2017. Μετά την αποκάλυψη των καταγγελιών, ο Σπέισι απολύθηκε από το House of Cards και ο Ρίντλεϊ Σκοτ αντικατέστησε τις σκηνές του με τον Κρίστοφερ Πλάμερ στην ταινία All the Money in the World.

Τον περασμένο μήνα, μάλιστα, ο Σπέισι δήλωσε μέσω των δικηγόρων του ότι οι ισχυρισμοί στην αγωγή του Ραπ -στην οποία ισχυρίζεται ότι ο Σπέισι τον κακοποίησε σε ένα πάρτι το 1986 όταν ήταν έφηβος- είναι αναληθείς. Οι δικηγόροι του Σπέισι δήλωσαν ότι το γεγονός που περιέγραψε ο Ραπ δεν συνέβη ποτέ.

Οι νέες περιπέτειες του Σπέισι με τη δικαιοσύνη – Αντιμέτωπος με τέσσερις νέες κατηγορίες

Ο Κέβιν Σπέισι αντιμετωπίζει τέσσερις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση εναντίον τριών ανδρών, σύμφωνα με την Εισαγγελία του Στέμματος, ενώ οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό προέκυψαν μετά από εξέταση των στοιχείων που συγκέντρωσε η μητροπολιτική αστυνομία.

Η CPS δήλωσε ότι ενέκρινε, επίσης, την απαγγελία κατηγορίας κατά του 62χρονου για την πρόκληση ενός ατόμου σε διεισδυτική σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς συγκατάθεση. Τα φερόμενα περιστατικά έλαβαν χώρα στο Λονδίνο μεταξύ Μαρτίου 2005 και Αυγούστου 2008 και στο Gloucestershire τον Απρίλιο του 2013, ενώ η εξέλιξη αυτή προκύπτει μετά από επανεξέταση των στοιχείων που συγκέντρωσε η μητροπολιτική αστυνομία κατά την προηγούμενη έρευνα για τον ηθοποιό.

Η Rosemary Ainslie, επικεφαλής του τμήματος ειδικού εγκλήματος της CPS, δήλωσε: «Η CPS ενέκρινε την απαγγελία ποινικών κατηγοριών κατά του Κέβιν Σπέισι, 62 ετών, για τέσσερις κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης κατά τριών ανδρών»

Εξυπακούεται ότι ενώ η CPS έχει εγκρίνει τις κατηγορίες, ο Σπέισι δεν έχει κατηγορηθεί επίσημα επειδή δεν βρίσκεται στη χώρα. Η ίδια δήλωσε δε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει αν ο Σπέισι θα χρειαστεί να εκδοθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σε γενικές γραμμές, σε περιπτώσεις όπως αυτή, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επιλέξει να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες. Εάν αυτό δεν συμβεί, οι εισαγγελείς θα μπορούσαν να επιδιώξουν να ξεκινήσουν διαδικασίες έκδοσης.

Οι εγκεκριμένες κατηγορίες περιλαμβάνουν δύο κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση στο Λονδίνο τον Μάρτιο του 2005 που αφορούν έναν καταγγέλλοντα, έναν άνδρα που είναι σήμερα 40 ετών.

Μια άλλη κατηγορία περιλαμβάνει έναν δεύτερο καταγγέλλοντα, έναν άνδρα που είναι τώρα 30 ετών, στο Λονδίνο τον Αύγουστο του 2008. Η εγκεκριμένη κατηγορία για πρόκληση διείσδυσης σε σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς συναίνεση αφορά το ίδιο φερόμενο θύμα. Η τελευταία εγκεκριμένη κατηγορία αφορά σεξουαλική επίθεση εναντίον ενός τρίτου θύματος, ενός άνδρα που σήμερα είναι γύρω στα 30, στο Gloucestershire τον Απρίλιο του 2013.