Η χθεσινή ημέρα (17/5) ήταν η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας και Τρανσφοβίας και με αυτή την αφορμή ο Σπύρος Μπιμπίλας ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Instagram μια φωτογραφία με «ένα από τα πρώτα gay έργα που ανέβηκαν στην Ελλάδα με μεγάλες τότε αντιδράσεις», όπως σημειώνει.

Στην ανάρτησή του ο Σπύρος Μπιμπίλας γράφει: «Όπως γράφει ο 42 χρόνια πριν κάναμε την επανάσταση μας μέσα από ένα τολμηρό έργο που μιλούσε για την φύση των ανθρώπων κ τα σκιρτήματα των νέων παιδιών που έβγαιναν μέσα από την ψυχή τους. Ένα από τα πρώτα gay έργα που ανέβηκαν στην Ελλάδα με μεγάλες τότε αντιδράσεις και μεγάλη επιτυχία. Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ, Του εβραιοκαναδου Τζων Χέρμπερτ σε μετάφραση κ σκηνοθεσία του σπουδαίου Κωνσταντινου Μάριου που έφυγε γρήγορα από κοντά μας.

Μια φορά ξανανέβηκε για λίγο στο vault. Στην φώτο το ιστορικό φιλί της παράστασης με τον καλό συνάδελφο κ φίλο Γιώργο Κροντηρη.( το πρώτο gay φιλί είχε δοθεί λίγο πριν σε παράσταση του Κολατου). ΣΗΜΕΡΑ , μέρα κατά της ομοφοβιας, του ρατσισμού, της τρανσοφοβιας αξίζει να το μνημονεύουμε… Είμασταν τότε πρωτοπόροι στην απελευθέρωση των ανθρώπων από τα κόμπλεξ και τις φοβίες τους».