O Γρηγόρης Αρναούτογλου υποδέχτηκε στο «The 2Night Show» της Τρίτης (12/4) τον Λάζαρο Γεωργακόπουλο, που καθηλώνει το κοινό στον ρόλο του ισοβίτη Καραπάνου στη σειρά «Σασμός». Ο αγαπημένος ηθοποιός, που αφιέρωσε τη ζωή του στο θέατρο, μίλησε για τις δυνατές στιγμές της πορείας του.

«Πάντοτε η προτεραιότητά μου ήταν το θέατρο γι’ αυτό έγινα ηθοποιός» είπε για τις μετρημένες τηλεοπτικές του εμφανίσεις και συμπλήρωσε:

«Όταν μου πρότειναν να πάω στον Σασμό για τον ρόλο του ισοβίτη, αισθανόμουν ότι δεν μου ταίριαζε φυσιογνωμικά αυτός ο ρόλος. Δεν το είχα ξανακάνει ποτέ αυτό. Οι περισσότεροι ρόλοι μου ήταν άνθρωποι που ήταν στα άκρα. Όταν διάβασα τον ρόλο μου είπα ας το τολμήσουμε και επειδή ήταν και σε ένα συγκεκριμένο χώρο τα γυρίσματα δεν θα ήταν πολλά, όποτε δεν θα είχα πρόβλημα με το θέατρο και είπα να το δοκιμάσω», εξήγησε ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος.

«“Θέλω αυτή τη διαστροφή που έχεις” μου είπε ο σκηνοθέτης του Σασμού και με έπεισε. Ο ρόλος μου έχει μια δική του δικαιοσύνη που σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό και έχει και μια πιστότητα, κάτι που εγώ εκτιμώ στους ανθρώπους. Με συγκινεί πάρα πολύ αυτό στους ανθρώπους. Αυτό το πράγμα που λέγεται Κρήτη και βεντέτα με ιντριγκάρει πάρα πολύ» δήλωσε για το βασικό θέμα του «Σασμού» και τη συμμετοχή του στη σειρά.

Αφήνω τη φαντασία μου να δουλέψει παρά να δω κάποιες σειρές και να δω από κοντά κάποιο πραγματικό πρόσωπο» τόνισε για το αν πήρε έμπνευση από κάπου για τον ρόλο του στη σειρά.

«Είχα κλειστεί για μια βδομάδα στο θέατρο Τέχνης που ήταν Χριστούγεννα και ήταν άδειο και έπινα για να δω πώς είναι να παίζεις τον μεθυσμένο. Δεν ήμουν ένας άνθρωπος που έπινα» είπε χαρακτηριστικά για παλιότερο ρόλο του.

Αναφερόμενος στην μοναχοκόρη του Joanne που κατέκτησε την πρώτη θέση στο «The Voice» και στον λόγο που τελευταία έφτιαξε Instagram δήλωσε: «Εγώ δεν είχα πρόβλημα η κόρη μου να ασχοληθεί με τα καλλιτεχνικά. Θέλω να είναι ευτυχισμένη. Από 18 ετών ήξερε τι ήθελε να κάνει, τι πιο όμορφο από αυτό. Έφτιαξα και Instagram τώρα τελευταία για να παρακολουθώ τι κάνει η κόρη μου στα social media».

Ενώ αναφορικά στον λόγο που δεν βλέπει τον εαυτό του στην τηλεόραση απάντησε: «Φοβάμαι να μην με επηρεάσει»

Γιατί παντρεύτηκαν, μετά από 30 χρόνια συμβίωσης, με τη σύζυγό του και ηθοποιό Μαρία Κατσιαδάκη;

«Κάναμε ένα σύμφωνο λόγω covid για πρακτικούς λόγους. Δεν ήμασταν παντρεμένοι. Είμαστε μαζί πάρα πολλά χρόνια, πάνω από 30» είπε ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος και πρόσθεσε:

«Με την Ιωάννα λέμε τα πάντα. Της είπαμε ότι δεν είμαστε παντρεμένοι κι είπε “α γίνεται κι αυτό;” Πήγαινε στα σπίτια φίλων κι έβλεπε φωτογραφίες από γάμους. Η Ιωάννα βαφτίστηκε 9 ετών. Η επιλογή του ονόματος για εμένα είναι πολύ σημαντικό. Λέγαμε θα τη φωνάζουμε Ιωάννα κι από εκεί και πέρα όποτε θέλει να βαφτιστεί και να αλλάξει το όνομά της».