«Για τη δίκη Φιλιππίδη δεν επιτρέπεται να μιλήσω. Για κάθε άνθρωπο ανησυχώ για την υγεία του και συμπαρίσταμαι», είπε αρχικά ο Σπύρος Μπιμπίλας στην κάμερα της εκπομπής «Mega Καλημέρα» το πρωί της Τρίτης (22/03).

Σε ότι αφορά την φωτογράφιση του Παντελή Καναράκη η οποία προκάλεσε αντιδράσεις με αποτέλεσμα ο εκδότης του περιοδικού να αποσύρει το συγκεκριμένο τεύχος, ο Σπύρος Μπιμπίλας εξέφρασε την απορία του.

«Απορώ κι εξίσταμαι γιατί θεωρούν ασέβεια αυτή τη φωτογράφιση του Καναράκη. Κι εμείς κάναμε τους 12 θεούς του Ολύμπου» είπε ο ηθοποιός και πρόεδρος του Σωματείου Ηθοποιών και πρόσθεσε: «Εγώ είμαι υπέρ της καύσης των νεκρών κι έχω αφήσει εγγράφως ότι θέλω να καώ, χωρίς κηδεία, ούτε θρησκευτική, αλλά ούτε και πολιτική. Έχω αφήσει και λεφτά να γίνει μια γιορτή».

Υπενθυμίζεται, πως πρόσφατα, ο Σπύρος Μπιμπίλας, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook τοποθετήθηκε για το θέμα του Παντελή Καναράκη γράφοντας: «Αν το περιοδικό που έκανε την συγκεκριμένη φωτογράφιση στο πλαίσιο της ελευθερίας της τέχνης αληθεύει ότι απέσυρε την φωτογράφιση, τότε σίγουρα έχουμε ήδη μπει σε περίοδο εκφασισμού της κοινωνίας, ένας νέος μεσαίωνας σκοταδιού μας περιμένει, μαζί με όλα τα άλλα κακά που μας έχουν βρει. Κρίμα που νομίζουμε ότι ζούμε σε δημοκρατία δυτικού τύπου όπου ο καθένας εκφράζεται ελεύθερα κι ο καθένας έχει το δικαίωμα να μην του αρέσει το δημιούργημα του άλλου, αλλά δεν έχει το δικαίωμα να του απαγορεύει να εκφράζεται. Κι ύστερα μιλάμε για τους ΤΑΛΙΜΠΑΝ».

Αν το περιοδικό που έκανε την συγκεκριμένη φωτογράφιση στα πλαίσια της ελευθερίας της τέχνης αληθεύει οτι απέσυρε την…

Posted by Σπύρος Μπιμπίλας on Tuesday, March 15, 2022