Στην παρέα του «The 2Night Show» της Τετάρτης (9/3), καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου βρέθηκε ο Theo Alexander (Θοδωρής Ζουμπουλίδης), ο οποίος έφερε μαζί του «άρωμα» από Χόλυγουντ. Ο διάσημος ηθοποιός περιέγραψε την προσωπική του Οδύσσεια στο εξωτερικό και τη λαμπρή πορεία που κατάφερε να διαγράψει επαγγελματικά, παίζοντας σε μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές.

Tο casting για τη δημοφιλή σειρά «True Blood». Με ποια ατάκα κατάφερε να «κλέψει» τις εντυπώσεις του σκηνοθέτη και τον πολυπόθητο ρόλο;

«Έπαιξα στην τρίτη σεζόν. Δεν ήθελαν Έλληνα, ήταν γραμμένος για Άγγλο ο ρόλος. Η ατζέντισσά μου είναι άρρωστη με το True Blood και διάβαζε τις συνέχειες. Λέει είναι για εμένα και λέω κι εγώ το ίδιο. Λέω βάλε με στην οντισιόν, αυτός είναι ο Διόνυσος. Μου λέει, ζήτησα όλες τις χάρες. Μια εβδομάδα δεν κοιμόμουν, έκανα μαθήματα. Πήγα ντυμένος για τον ρόλο και πάω να μπω. Ήταν 15 άτομα μέσα και με το που μπαίνω μέσα, λέει η casting director, ο Theo είναι Ιταλός και της απαντάω ότι είμαι χειρότερος, είμαι Έλληνας. Έτσι πήρα τον ρόλο».

Για ποιο λόγο επέστρεψε, μόνιμα, στην Ελλάδα;

«Εδώ και 4 χρόνια έχω γυρίσει στην Ελλάδα. Τελείωσε η “Οδύσσειά” μου. Ήμουν εκτός 19 χρόνια και στόχος μου ήταν να γυρίσω εδώ και να δημιουργήσω στον τόπο μου», δήλωσε.

Πώς κατάφερε να πάρει 56 κιλά για τις ανάγκες του ρόλου στη σειρά «42°C»;

«Αυτό έγινε με πολλές πίτσες, καρμπονάρες και παγωτό», απάντησε και συνέχισε: «Τα πήρα μέσα σε 4 μήνες και δεν μου το είπε κανένας, ήξερα ότι ταιριάζουν στον ρόλο και πήγα έτσι στην οντισιόν. Έχασα τα κιλά σε 9 μήνες, με τοστ, μπριζόλα και τοστ. Είχα ένα τιμ από πίσω μου, στον πρώτο γιατρό που πας είναι ο ορμονολόγος. Αν δεν δουλεύουν αυτές, πώς θα χάσεις. Ο δεύτερος είναι ο ψυχολόγος. Πρέπει να δουμε τι μας οδήγησε εκεί. Έγω ξέφευγα σε κάτι που με στεναχωρούσε και έτρωγα. “Όταν φύγουν οι φόβοι, θα φύγουν και τα κιλά”, έλεγε ένας σοφός».

Γιατί θεωρεί πως ο Θεός έδωσε την «άδεια» να ολοκληρωθούν τα γυρίσματα της απαγορευμένης ταινίας «Μετέωρα»;

«Η ταινία “Μετέωρα” έχει απαγορευτεί στην Ελλάδα, γιατί δεν πήρα άδεια για το γύρισμα. Δεν μπήκαμε μέσα στο μοναστήρι για τα γυρίσματα. Όλοι με ρωτούσαν που είναι αυτό το μέρος, ήταν τεράστια διαφήμιση στην Ελλάδα. Μίλησα με έναν πατέρα της εκκλησίας εκεί και τον ρώτησα αν είναι αμαρτία αυτό που κάνουμε και μου απάντησε, “αν είναι αμαρτία δεν θα το αφήσει ο Θεός να γυριστεί”», εξήγησε. «Είναι κρίμα. Είναι η ερωτική ιστορία ενός μοναχού και μιας μοναχής, αλλά η αγάπη δεν είναι η βάση της χριστιανικής θρησκείας;».

«Αν παιχτεί στην Ελλάδα η ταινία είπαν ότι θα μου κάνουν μήνυση. Είπα το παίρνω πάνω μου. Δεν μπορεί η Ελλάδα που έχει αυτόν τον πολιτισμό να απαγορεύει μια ταινία. Διάβασέ το, κατάκρινέ το και μετά “κάψτο”», πρόσθεσε.

Τέλος, πέρασε το δικό του κοινωνικό μήνυμα, μιλώντας για τη νέα υπερπαραγωγή στην οποία πρωταγωνιστεί, μια ρωσική σειρά στην οποία συνεργάζονται Ρώσοι και Ουκρανοί.

«Αυτή τη στιγμή είμαι στα γυρίσματα μιας ρωσικής υπερπαραγωγής, “Ο γιος”. Στο γύρισμα που παίζω έχουμε και Ουκρανούς και Ρώσους, έκλαιγαν αγκαλιά. Ο σκηνοθέτης μας είναι Ρώσος και η γυναίκα του είναι Ουκρανή. Η τέχνη δεν έχει να κάνει ούτε με τα λεφτά τους, ούτε με τους πολέμους τους», κατέληξε.