Με αφορμή την πρεμιέρα της νέας σειράς του Alpha, «Τα Νεοκλασικά», ο Χάρης Ρώμας βρέθηκε καλεσμένος στο Happy Day, το πρωί της Πέμπτης (03/03), απέναντι από την Σταματίνα Τσιμτσιλή. Ο ηθοποιός και σεναριογράφος, μεταξύ άλλων μίλησε για τον Γιώργο Κιμούλη και την κίνηση που έκανε να καταθέσει αγωγές σε τρεις ηθοποιούς και στο ΣΕΗ.

«Οι άλλοι κρίνονται από τη δικαιοσύνη. Ο Γιώργος Κιμούλης, έχει δουλέψει μαζί μου. Κατηγορείται από πολλούς και με μάρτυρες για κάποια συμβάντα ακραία. Αυτό που μένει είναι να αποδειχτεί τι έχει συμβεί, αφού και ο ίδιος θέλει να προχωρήσει μέσω της δικαστικής οδού. Δεν θέλω να τον καταδικάσω, αλλά είναι πολλοί αυτοί που τον κατηγορούν και διαφορετικοί. Δεν δέχομαι τη λογική ότι επειδή δεν είναι σεξουαλική κακοποίηση, είναι μικρότερης εμβέλειας ή δυναμικής» ανέφερε αρχικά ο Χάρης Ρώμας.

«Είχα παρατηρήσει ότι είναι άνθρωπος που μπορεί να ξεφύγει, αλλά δεν ξέφυγε σε εμένα. Αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Εγώ προσωπικά δεν υπέφερα αλλά είχα παρατηρήσει ότι υπήρχε αυτή η τάση», κατέληξε ο ηθοποιός.

Ελένη Τζώρτζη: Ο Γιώργος Κιμούλης από την αρχή της καριέρας του είχε μια τέτοια διάθεση

Για τον Γιώργο Κιμούλη και την απόφαση του να κινηθεί νομικά εναντίον των συναδέλφων του που τον κατήγγειλαν για λεκτική βία, μίλησε και η ηθοποιός Ελένη Τζώρτζη. Η ηθοποιός, μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό» το πρωί της Πέμπτης (03/03) κι ανέφερε αρχικά: «Γενικά εμένα μου φαίνεται αλλοπρόσαλλο το γεγονός ότι θέλεις αποζημίωση γιατί συμπεριφέρθηκες με έναν τρόπο που κάποιοι δεν τον έκριναν σωστό ή τον θεώρησαν επιθετικό και κατήγγειλαν ότι συμπεριφέρεσαι με αυτό τον τρόπο. Το να θες να βγάλεις λεφτά απ’ την κακοποίηση κάποιων ανθρώπων ή την υποτιθέμενη κακοποίηση -ας το πούμε- επίσης αλλοπρόσαλλο. Είχα θεωρήσει ότι ήταν πολύ πιο έξυπνος απ’ αυτό».

Η ηθοποιός στην συνέχεια πρόσθεσε: «Όποτε θέλει θα καταγγείλει, ο οποιοσδήποτε έχει υποστεί κάτι θα το καταγγείλει όποτε θέλει, γιατί απαγορεύεται; Ή θεωρώ γελοίο -τουλάχιστον γελοίο- το γεγονός ότι αν κάποιος τολμήσει να κατηγορήσει κάποιον άλλο για τη συμπεριφορά του, πρέπει να του ζητηθούν και τα ρέστα. Δε φημίζεται στο χώρο για την άρτια συμπεριφορά του ο Γιώργος Κιμούλης. Ένας άνθρωπος ο οποίος είναι συγκροτημένος, στο φως, μορφωμένος, δε συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο. Ο κάθε θύτης δηλαδή θα βγαίνει και θα καταγγέλλει τα θύματα του, ότι του προκαλούν βλάβη αν πούνε αυτό που τους έκανε;».

Τέλος, η Ελένη Τζώρτζη τόνισε: «Θυμάμαι ότι ο Γιώργος Κιμούλης από την αρχή της καριέρας του είχε μια τέτοια διάθεση – αντιμετώπιση των πραγμάτων. Του είχε προταθεί από τον Βολανάκη αν θυμάμαι καλά να παίξει στο Εθνικό. Αυτή η παράσταση δεν έγινε όμως, είχε εντυπωσιάσει το σινάφι μας τότε, το γεγονός ότι ένας τόσο πολύ νέος ηθοποιός, αντέδρασε κάνοντας μήνυση στο Εθνικό Θέατρο γιατί αθέτησε το λόγο του, αθέτησε το συμβόλαιο του. Δεν ήταν παρά πολύ βατός, σαν συνάδελφος ας πούμε στις συνεργασίες με την έννοια ότι με κάποιον τρόπο υποτιμούσε τους συναδέλφους. Πάντα δηλαδή είχε μια υπεροψία απέναντί τους».

Πωλίνα Γκιωνάκη: Σαφώς και στηρίζω τη Ζέτα Δούκα

Στην κάμερα του «Πρωινού» μίλησε και η Πωλίνα Γκιωνάκη κι αναφέρθηκε στην παλαιότερη συνεργασία της με τον Γιώργο Κιμούλη καθώς και στην κακοποίηση που έχει η ίδια δεχθεί στο εργασιακό της περιβάλλον.

Η Πωλίνα Γκιωνάκη σημείωσε χαρακτηριστικά πως «με τον Γιώργο Κιμούλη είχα δουλέψει χρόνια πριν στον θίασο του πατέρα μου. Πρέπει να ήμουν εγώ στα 18 και εκείνος 25 χρονών παιδί. Κάποια έπαρση την είχε από τότε. Δεν θα πω ότι ήταν εύκολος χαρακτήρας, ήταν ένας ιδιόρρυθμος άνθρωπος. Ιδιόρρυθμοι όμως είναι πολλοί καλλιτέχνες. Συνεργάστηκα καλά γιατί δεν νομίζω ότι τότε ούτε την δύναμη είχε ώστε να φερθεί κακοποιητικά σε έναν συνάδελφο και αφού δούλευε με τον πατέρα μου και ήμουν και γω εκεί δεν νομίζω ότι θα έκανε κάτι στην κόρη του θιασάρχη του».

«Είμαι μια γυναίκα που, επειδή έχω υποστεί την κακοποίηση από άνδρα, μάχομαι υπέρ των γυναικών και κατά της κακοποίησης. Σαφώς και στηρίζω τη Ζέτα Δούκα και όλες τις άλλες κυρίες του θεάτρου, όχι γιατί ήμουν μπροστά, και το είδα με τα μάτια μου, αλλά γιατί πιστεύω ότι μια γυναίκα δεν θα έβγαινε ποτέ να πει δημόσια ότι δέχθηκε λεκτική, ψυχολογική και σωματική βία. Δεν έχει κανένα λόγο να βγει να το πει αν δεν είναι αλήθεια. Το ότι κάνει στο ΣΕΗ αγωγή και ζητάει κάποιο χρηματικό ποσό δεν μπορώ να το καταλάβω. Μόνο σαν εκφοβισμό το καταλαβαίνω»» συμπλήρωσε η ηθοποιός.