Περίπου τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από την στιγμή που ο Νίκος Χορταρέας, ένας από τους πλέον συζητημένους αστρολόγους και μέντιουμ της ελληνικής τηλεόρασης, αποφάσισε να αφήσει την κοσμική ζωή και να χειροτονηθεί ιερέας με το όνομα «πατέρας Κυπριανός», θέλοντας έτσι να τιμήσει και τη μνήμη του αγίου που έλυνε μάγια.

Η απόφαση αυτή του Νίκου Χορταρέα είχε συζητηθεί έντονα στα τηλεοπτικά πάνελ. Ο αστρολόγος και μέντιουμ ήταν εξαφανισμένος από όλους και από όλα, καθώς ιερουργούσε στον Λαγκαδά, με τα media και τους δημοσιογράφους να τον ψάχνουν για μήνες για μία του δήλωση ή μία φωτογραφία του.

Τώρα, τέσσερα χρόνια μετά, ο Νίκος Χορταρέας αποφάσισε να βγάλει τα ράσα, να επιστρέψει στην κοσμική ζωή και μίλησε στην εφημερίδα Espresso για το λόγο που έγινε ιερέας, τη ζωή του κληρικού αλλά και γιατί αποφάσισε να αφήσει τα ράσα και να ασχοληθεί ξανά με τις εκπομπές και την Αστρολογία.

«Βρίσκομαι σε μια φάση αλλαγής, θεληματικά ή άθελα. Ξεκινάω ξανά να κάνω αυτό που ξέρω καλύτερα από όλους, εκπομπές στην τηλεόραση και να λύνω μάγια!» ανέφερε αρχικά ο Νίκος Χορταρέας.

Γιατί αποφάσισε να γίνει ιερέας

Ο Νίκος Χορταρέας πέταξε τα ράσα και επέστρεψε στην τηλεόραση για να λύνει μάγια

«Είχε φύγει η μητέρα μου από τη ζωή και ένιωσα την ανάγκη να το κάνω. Όχι ότι ήταν κακό αυτό που έκανα προτού γίνω ιερέας, απλά έτσι αισθάνθηκα. Δεν είναι κακό να λύνεις μάγια. Και ως ιερέας κάθε Τετάρτη έκανα παράκληση του αγίου Κυπριανού, και ερχόταν ο κόσμος και διαβάζαμε ευχές για το λύσιμο της μαγείας και της γλωσσοφαγιάς, γιατί όλα αυτά τα παραδέχεται η θρησκεία μας. Μάγια έλυνα και πριν, μάγια έλυνα και ως ιερέας, τι διαφορά έχει; Απλά η ευχή αλλάζει. Είχε τόσο κόσμο, που ανοίγαμε τις πόρτες γιατί δεν χωρούσαν. Είχα βγάλει την Ιερατική Σχολή και ήταν πόθος μου να γίνω ιερέας. Έγινα διάκος, ιερέας, αρχιμανδρίτης και πήγαινα για δεσπότης, αλλά με έκοψαν στο τέταρτο θαύμα!» εξήγησε ο Νίκος Χορταρέας αναφορικά με την απόφαση του να γίνει ιερέας.

Η απάντηση στα σχόλια ότι έγινε ιερέας για οικονομικούς λόγους

Ο Νίκος Χορταρέας πέταξε τα ράσα και επέστρεψε στην τηλεόραση για να λύνει μάγια

Τι απαντά ο Νίκος Χορταρέας στα σχόλια ότι έγινε ιερέας για οικονομικούς λόγους; «Το είπατε μόνος σας, κακοπροαίρετα! Φαίνεται το έργο που έκανα. Εγώ δεν πήρα από πουθενά λεφτά. Ό,τι έκανα ήταν από δικούς μου πόρους και με τη βοήθεια των πιστών, που δεν μου έδιναν λεφτά, αλλά έφερναν πράγματα, υλικά, δηλαδή, και τα μοιράζαμε σε όσους το είχαν ανάγκη. Σαν μέντιουμ για να κάνω ένα λύσιμο μαγείας παίρνω περίπου ένα χιλιάρικο, ως ιερέας δεν έπαιρνα τίποτα. Από τη δουλειά μου παίρνω μια χαρά λεφτά, δεν πήγα να γίνω ιερέας για τα χρήματα» απαντά ο αστρολόγος και μέντιουμ.

Γιατί εγκαταλείπει τα ράσα

Ο Νίκος Χορταρέας πέταξε τα ράσα και επέστρεψε στην τηλεόραση για να λύνει μάγια

«Η απόφαση ήταν εν μέρει δική μου. Αρχικά εγώ έμενα στη Μητρόπολη Λαγκαδά και ήμουν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Όλη την ημέρα ήμασταν μαζί με τον μητροπολίτη και, ενώ έγινε η χειροτονία μου, δεν υπέγραψε τα χαρτιά. Ήταν κάτι τόσο τυπικό που δεν δώσαμε σημασία. Συγχωρέθηκε κι έφυγε πολύ γρήγορα, και ξαφνικά τα χαρτιά μου έμειναν ανυπόγραφα. Οπότε ο επόμενος σου λέει “εγώ δεν σε χειροτόνησα, οπότε πώς να υπογράψω;” Ούτε κανείς θα έβαζε το χέρι του να υπογράψει για τον Χορταρέα. Δεν τους κατηγορώ, είναι οι καλύτεροι ιεράρχες, είναι πολύ αξιόλογοι! Μου είπαν να κάνω δικαστήριο με τις φωτογραφίες που έχω και με μάρτυρες τους πιστούς και κληρικούς για να πάρω τα χαρτιά μου. Ιερέας δεν είναι, όμως, το χαρτί που έχεις στο χέρι σου, ιερέας είναι η χειροτονία και εγώ χειροτονήθηκα τρεις φορές» τόνισε ο Νίκος Χορταρέας αναφερόμενος στην απόφαση του να εγκαταλείψει τα ράσα και να επιστρέψει στην τηλεόραση.